Dodaj do ulubionych

upał i uda

03.06.15, 10:46
W ciągu ostatniego roku zmieniłam się na plus, a dokładniej jakieś plus 10 kg i w związku z tym moje uda nawiązały ze sobą bliższą niż zwykle relację. Nie jest to powód do dramatu, dopóki nie przyjedzie mi do głowy założyć spódnicę lub sukienkę w bardzo ciepły dzień. Dłuższy spacer zamienia się w koszmar ukoronwany odparzeniami po wewnętrznych stronach ud. Macie na to jakiś patent?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: upał i uda 03.06.15, 10:50
      Spróbuj użyć talku, albo antyperspirantu. Może jeszcze ałun?
      Gdzieś czytałam, że niektóre panie zakładają pod sukienki krótkie bawełniane legginsy.
      • rosapulchra-0 Re: upał i uda 03.06.15, 12:08
        Ałun? Chcesz, żeby się z bólu darła na pół miasta?
        • ichi51e Re: upał i uda 03.06.15, 16:26
          avebio.pl/produkt/alun-w-sztyfcie
          Dlaczego nie?
    • kocianna Re: upał i uda 03.06.15, 10:55
      Mam ten sam problem, a na plusie mam ledwie piątkę sad Co więcej, ważyłam już w życiu więcej, a kłopotów nie miałam - może z wiekiem mi uda sflaczały czy jak? Z drugiej strony naprawdę dużo jeżdżę na rowerze i mam tam raczej mięśnie, a nie tłuszcz i obwisłą skórę.
      • zona_mi Re: upał i uda 03.06.15, 11:02
        Zawsze miałam uda blisko siebie, niezależnie, czy ważyłam 55 kg, czy więcej.
        Dość dobrze sprawdzało mi się użycie talku albo wkładanie cielistych rajstop, obciętych do ok. pół uda.
        • anika772 Re: upał i uda 03.06.15, 11:05
          Nie podwijają się takie obcięte?
          Swoją drogą, świetny pomysł na biznes, produkcja takich cienkich "udziaków"!
          A może już jest taki produkt na rynku?
          • zona_mi Re: upał i uda 03.06.15, 11:10
            Zależy które, zazwyczaj się nie podwijały.
            Nie wiem, jaka firma najmniej podwijająca, nosiłam te, w których niżej poszło oczko.
            Rzeczywiście, pomysł na biznes jest smile
            Bo w legginsach raczej byłoby za gorąco.
            • minor.revisions Re: upał i uda 22.08.15, 01:01
              Spanx takich nie robi? Skądinąd, założycielka firmy jest teraz multimulionerką, a pomysł właśnie wziął się z tego, że obcinała rajtki.
          • madzioreck Re: upał i uda 03.06.15, 11:11
            Wydaje mi się, że Lida robi takie krótkie rajtki...
            • zona_mi Re: upał i uda 03.06.15, 11:20
              Coś takiego znalazłam, jest też w kolorze "natural":
              sklep.lida.com.pl/produkt/art-605-getry-bezszwowe-do-kolan-microfibra/
              Tylko nie wiem, czy są tak cienkie jak rajstopy, czy raczej grubsze, jak normalne getry.
              • madzioreck Re: upał i uda 03.06.15, 11:34
                Legginsy są chyba grubsze, ale coś mi się mgliście kojarzy, że jak oglądałam w pracy próbki, to coś takiego bardziej rajstopowego mi się przewinęło, ale głowy nie dam...
                • andziulec Re: upał i uda 03.06.15, 11:39
                  Są też bardzo cieniutkie legginsy. Takie rajstopkowe. Mam takie bodajże z gatty.
              • wegatka Re: upał i uda 03.06.15, 13:19
                zona_mi napisała:

> Tylko nie wiem, czy są tak cienkie jak rajstopy, czy raczej grubsze, jak normal
                > ne getry.

Są też cieniutkie
                sklep.lida.com.pl/produkt/art-111-majtki-elastilowe-30-den/
                • zona_mi Re: upał i uda 03.06.15, 13:22
                  O, właśnie.
                  Tylko stare rajstopy jednak mniej kosztowne wink
                  • wegatka Re: upał i uda 03.06.15, 19:19
                    No dokładnie. Też stosuję ten patent od dawna wink
              • anika772 Re: upał i uda 03.06.15, 16:51
                Za długie... Będą widoczne spod krótkich sukienek. I wyglądają na grube.
                Potrzebne takie 8-10 DEN, niepodwijające się, nie za długie "spodenki" w cielistym kolorze- to apel do producentówsmile
          • pitahaya1 Re: upał i uda 03.06.15, 12:26
            Jest taka bielizna. Ja ją kupiłam w Hiszpanii, bo w Polsce tyko gacie ściągające można kupićwink
            Sęk w tym, że z wiekiem nazwa mi umknęła a metka sprała.
            To jest bardzo delikatna bielizna, w której masz tylko niewielką część zakrytą na wysokości nieco poniżej pasa. Reszta, czyli biodra, uda są z siateczki. Takiej jak mgiełka i przede wszystkim NIE obciskającej udsmile
            Kiedyś wrzucałam link do tej bielizny, ale teraz za diabła sobie nie przypomnę.
            • madzioreck OT do Pitahaya 03.06.15, 13:16
              Masz gazetowego? Bo znalazłam świstołek z przepisem na ten ni to chleb ni ciasto, chcesz? smile
              • pitahaya1 Re: OT do Pitahaya 03.06.15, 15:16
                A mam gazetowegosmile pitahaya1@gazeta.pl Chętnie przygarnę przepis.
                Tylko, że od tamtego narzekania na dietę to lata świetlne minęły. Dwa dni potema byłam na sor, bo mi żołądek wysiadł, potem u ogólnego, w końcu odesłali mnie do zakaźnego. Teraz jestem pod skrzydłami medycyny tropikalnej. Badają różne rzeczy, w tym szukają przyjaciela z podróży. Czekam właśnie na wyniki.
                Tak się popie.ło w ciągu tygodnia. Mam nadzieję, że nic wielkiego nie znajdą.
                • rosapulchra-0 Re: OT do Pitahaya 03.06.15, 22:29
                  O rany.. współczuję przeżyć..
      • anika772 Re: upał i uda 03.06.15, 11:03
        Kocianna, wewnętrzne strony ud są bardzo trudne "w utrzymaniu", i chyba nie da się tego zrobić na rowerze? Tu raczej dwugłowy, czworogłowy, łydki i pośladki najbardziej pracują.
    • woman_in_love podejrzyj jak łażą mięśniaki i dresy i rób tak sam 03.06.15, 10:58
      o. Oni tak jakoś te nogi rozstawiają szeroko i tak jak idą to im się żadne uda nie stykają.
      Albo chodź w spodniach. Skoro faceci chodzą całe lato to ty też dasz radę.
      • antypomidorowa Re: podejrzyj jak łażą mięśniaki i dresy i rób ta 03.06.15, 11:03
        W długiej, szerokiej spódnicy można sobie pozwolić na kilka dresiarskich kroków. Ale mam też kilka krótszych spódnic i sukienek, które lubię i chciałabym kilka razy wykorzystać np. na spacer z facetem i nie skończyć go słowami "Kochanie, wracamy do domu, bo czuję ogień między udami" wink
        • rosapulchra-0 Re: podejrzyj jak łażą mięśniaki i dresy i rób ta 03.06.15, 12:11
          antypomidorowa napisała:

> W długiej, szerokiej spódnicy można sobie pozwolić na kilka dresiarskich kroków
          > . Ale mam też kilka krótszych spódnic i sukienek, które lubię i chciałabym kil
          > ka razy wykorzystać np. na spacer z facetem i nie skończyć go słowami "Kochanie
          > , wracamy do domu, bo czuję ogień między udami" wink

Jeszcze zrozumiałby opacznie wink
    • beataj1 Re: upał i uda 03.06.15, 11:02
      Miałam wiecznie ten problem ale wyczytałam gdzieś na forum by używać antyperspirantu. Smaruje sobie uda antyperspirantem takim pod pachy. U mnie lepiej sprawdzają się te kremowe a nie w kulce. Ale to pewnie już kwestia indywidualnego wyboru.
      • sandrasj Re: upał i uda 03.06.15, 11:11
        Mam ten sam problem, niezależnie od tego ile ważę. Na noszę krótkie bawełniane leginsy a przed ciążą nosiłam też bieliznę wyszczuplająca taką z nogawkami (dla nogawek a nie wyszczuplenia) co prawda moja rodzina to nazywała "stalowymi gaciami" i podziwiała ze ja niby taką dzielna Ale wolałam to niż obtarte do krwi uda
    • chipsi Re: upał i uda 03.06.15, 11:16
      Nawet nie mów. Jako że jestem trochę więcej na plusie to już tylko spodnie. Rożnej długości ale spodnie. Odkąd wracałam w sukience z plaży a z mokrego jeszcze stroju ciekła słona woda przez co na moich udach pojawiły się obtarcia do krwi prawie - nie nosze kiecek bez rajstop sad
      • beataj1 Re: upał i uda 03.06.15, 11:21
        O to ja miałam podobna przygodę. Postanowiłam się wykąpać w morzu po całym dniu zwiedzania. Uda mnie nie bolały ale jak się potem okazało miałam dużo mikro obtarć. Jak się dostała do tego sól to wracałam z nad morza z ręcznikiem miedzy nogami bo inaczej się nie dało iść.
        • chipsi Re: upał i uda 03.06.15, 12:07
          To sobie wyobraź jak ja potem z tymi udami poszłam w góry. Co prawda już w spodniach ale żeby nie bolało to łaziłam jak kowboj. Od tego porobiły mi się odciski na stopach. Następnego dnia chodziłam jak jakiś paralityk, a czekał mnie cały dzień zwiedzania. Wzbudzałam powszechną litość wisząc chłopu na ramieniu.
      • sandrasj Re: upał i uda 03.06.15, 11:22
        A wiecie co jest najlepsze? Że całe życie myślałam że tylko ja mam taki problem i strasznie się tego wstydzę big_grin
        Poza tym przecierają mi się spodnie w udach, jeszcze są całkiem dobre a już trzeba wyrzucić bo dziury między nogami, ale tu mam wsparcie chłopa, tak samo mu się robi
        • antypomidorowa Re: upał i uda 03.06.15, 11:28
          sandrasj napisała:
          > A wiecie co jest najlepsze? Że całe życie myślałam że tylko ja mam taki problem
          > i strasznie się tego wstydzę big_grin

e, no co Ty.... może tylko modelki tego nie mają, ale większość normalnych babek zna ten ogień między udami wink
          Przypomniało mi się, że widziałam kiedyś jak znajoma używa płynnego talku i ja też spróbowałam, ale okazało się, ze jestem uczulona, więc efekt odwrotny do zamierzonego uncertain
          Muszę spróbować z tym antyperspirantem w kremie.
          • lisek.chytrusek Re: upał i uda 03.06.15, 11:34
            Łał, jestem modelką!
            A tak serio to mam trochę kg na plusie, a miałam jeszcze więcej i uda od zawsze w bliskim kontakcie. Ale szczęśliwie nic nigdy mi się nie obcierało, mogę cały dzień latać w spódnicy. Może mam skórę jak hipopotam? wink
            • black.sally Re: upał i uda 03.06.15, 12:47
              lisek.chytrusek napisała:

> Łał, jestem modelką!
              > A tak serio to mam trochę kg na plusie, a miałam jeszcze więcej i uda od zawsze
              > w bliskim kontakcie. Ale szczęśliwie nic nigdy mi się nie obcierało, mogę cały
              > dzień latać w spódnicy. Może mam skórę jak hipopotam? wink

mam podobnie.Nie jestm w rozm 34 , uda mi się stykają.Faktycznie, stykały by się jakbym i miała ten rozm 34 ale nigdy se nie obtarłam tongue_out
    • maggi9 Re: upał i uda 03.06.15, 11:24
      Antyperspirant w sztyfcie.
      Jest niezawodny, działa cały dzień.

Żaden talk - on po chwili znika. Odkąd używam antyperspirantu w sztyfcie zapomniałam co to obtarte uda.
    • kochamruskieileniwe Re: upał i uda 03.06.15, 11:32
      [b]Gacie z MILANEZU[b]

Zycie ratują smile
      Mam taką budowę właśnie (dramat dla spodni, zawsze tam sie przecierają, choć są niezużyte)
      Nawet gdy byłam wychudzoną po chorobie (taki bardziej kościotrup), problem nie znikł.

Takie gatki przypominają bokserki, tyle, ze dłuższe nogawki. Milanez to dzianina jedwabna. Bardzo miła w dotyku. Nawet w największy upał jest wygodna i nie czuć tej warstwy.
    • eve-lynn Re: upał i uda 03.06.15, 11:33
      Ani leginsy ani obciete rajstopy tylko jedwabne reformy big_grin bo przeciez mowimy o upalach wiec nie wyobrazam sobie jeszcze leginsow www.bieliznagabi.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=473&virtuemart_category_id=30
    • lady-z-gaga Re: upał i uda 03.06.15, 11:42
      Ja co prawda takich problemow nigdy nie miałam, ale wydaje mi sie, że dobry byłby Sudocrem.
      Niestety, tylko do spacerów, bo obawiam się, że na siedząco mógłby brudzić sukienki - nie wchłania się, tylko pozostawia białą warstwę ochronną na skorze.
    • iuscogens Re: upał i uda 03.06.15, 12:04
      Puder dla dzieci z Rossmanna, Babydream.
    • aankaa Re: upał i uda 03.06.15, 12:05
      dezodorant/antyperspirant w sztyfcie
    • mary_lu Re: upał i uda 03.06.15, 12:22
      Lady speed stick, czy jak tam się ten dezodorant w sztyfcie nazywa.

Oprócz tego, mój patent - ucięta szeroka koronka z pończoch samonośnych, najlepiej źeby miała dwa paski silikonu, na dole i górze. Można nosić na jednym udzie, można na obu, z takimi koronkami przetrwałam nawet wesele w upał w nieklimatyzowanej sali i całodzienne zwiedzanie Rzymu w +41 stopniach.
      • cosmetic.wipes Re: upał i uda 03.06.15, 12:26
        Antyperspirant w sztyfcie tak.
        Koronka dla mnie odpada, bo silikon mnie odparza.
        • azja-od-kuchni Re: upał i uda 03.06.15, 13:28
          Moja mama całe życie miała problem z tarciem ud...uzywała wszystkiego chyba aż sobie kupiła pancerne gatki i ma spokój. O dziwo moja mama to drobinka, a ja chociaż do czasów podstawówki ważę więcej niż ona i udka mam konkretniejsze to nigdy sobie ud nie obcierałam nawet w Singapurze gdy upał dobijał do 40 stopni.
          • rosapulchra-0 Re: upał i uda 03.06.15, 13:53
            Nazwa "pancerne gatki" kojarzy mi się z czołgiem i wielką lufą big_grin

Sorry wink
            • chipsi Re: upał i uda 03.06.15, 14:04
              Obawiam się że te pancerne gatki wykluczają udział wielkiej lufy wink
              • rosapulchra-0 Re: upał i uda 03.06.15, 14:05
                No to widać, jak trzeba z tymi pancerniakami uważać wink
                • rosapulchra-0 Przepraszam, że nie w temacie, ale prawie w 03.06.15, 14:07
                  temacie:
                  dowcip mi się wziął i przypomniał:
                  Cytat- Mogłaś powiedzieć, że jesteś dziewicą, byłbym bardziej delikatny.
                  - Mogłeś się nie spieszyć, zdjęłabym rajstopy.
      • sanciasancia Re: upał i uda 03.06.15, 13:51
        Można coś takiego kupić, nazywa się bandelettes. (Albo szukać pod hasłem thigh chafing.)
        • antypomidorowa Re: upał i uda 03.06.15, 14:09
          ech, a liczyłam na patent wink
          • sanciasancia Re: upał i uda 03.06.15, 14:13
            Bardzo mi przykro. Mi się przestały obcierać, nawet nie wiem dlaczego (być może od biegania).
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: upał i uda 03.06.15, 12:35
      Ja waze 47 kg i mi sie udo o udo obciera. Wazylam wiecej i mialam mniejszy problem z udami. Wiec u mnie odwrotnie.
    • iwoniaw olejek do ciała, ale PRZED obtarciem 03.06.15, 13:22
      teraz są modne olejki w spray'u do pielęgnacji ciała zamiast balsamów, praktycznie każda firma ma w ofercie, psikam sobie na wnętrza ud i nic mi się nie obciera (a bywało, niestety).
      • fajny-zuzia Re: olejek do ciała, ale PRZED obtarciem 03.06.15, 23:32
        Najlepszy jest olejek, obojętnie jaki, byle tłusty.Posmarować przed otarciem, wtedy uda mają poślizg i nic się nie dzieje.Sprawdzone.
        • zona_mi Re: olejek do ciała, ale PRZED obtarciem 03.06.15, 23:39
          To ja jednak wolę talk - na jasnych rzeczach go nie widać, a od tłustego mogą wyjść plamy, gdy się usiądzie.
    • rosapulchra-0 Pytanie kontrolne.. 03.06.15, 13:26
      Czy nawet przy takim temacie jak pomoc w zapobieżeniu bólu musi być dzika awantura? Normalnie nie ogarniam tej kuwety.. miau suspicious
      • antypomidorowa Re: Pytanie kontrolne.. 03.06.15, 13:38
        Na szczęscie zostały dokonane pewne cięcia i możemy wrócić do tematu.
        Na razie lista patentów jest następująca:
        - antyperspirant na uda, najlepiej w sztyfcie lub kremowy
        - olejek do pielęgnacji ciała w sprayu
        - dłuższe gacie: reformy, bokserki; dostępne w wersjach z milusich tkanin
        - krótsze rajstopy, tzn. rajty do połowy uda, kupne bądź hande-made z takich, w których oczko poszło niżej
        - samonośki, a właściwie tylko koronka z silkonem z nich ucięta (na jedno odnóże lub oba)
        - chód "na opuchnięte jaja" vel "na kowboja"
        - spodnie

I bardzo wazna życiowa rada - jak masz już odparzenia na udach to zastanów się czy kąpiel w morzu przysporzy Ci więcej szczęścia czy cierpienia. I jak daleko masz do hotelu.
        • mejerewa Re: Pytanie kontrolne.. 03.06.15, 13:59
          Pulchna znajoma obcinała kabaretki, bo przetestowała rajstopy i za ciepło było, a kabaretki z dużymi okami w sam raz. Miała do kolan, bo nosi tylko długie szerokie spódnice. Tylko jednak to w upał dodatkowa warstwa na tyłku, więc coś za coś.
    • mamand Re: upał i uda 03.06.15, 13:37
      mam podobny problem
      do wąskich spódnic zakładam takie majtki , muszą mieć obcisłe nogawki, bo inaczej mi się rolują

do sukienek i szerszych spódnic najfajniejszy jest spray do stóp Kiwi z jedwabiem, polecam, jest fajniejszy niż antyperspirant
    • evee1 Re: upał i uda 03.06.15, 14:13
      Mam. Od wielu lat pod spodnice nosze halko-majtki. Cos takiego jak tutaj. Mam biale, czarne i beżowe
      --
      Schudnę do lata. Teraz tylko muszę zdecydować do którego.
    • derena33 Re: upał i uda 03.06.15, 14:39
      Super sa takie majtki allegro.pl/mewa-majtki-szorty-reformy-jedwabne-140-bezowe-42-i5272243710.html,
      • anika772 Re: upał i uda 03.06.15, 16:59
        Dobre sobie, jedwabne. Wiskoza plus poliester, i nie NIE są to miłe w dotyku i przewiewne majteczki. Ordynarny poliester aż skrzypi w rękach. Nie polecam.
        Wczoraj robiłam porządki i trzy pary poleciały do śmieci.
    • myelegans Re: upał i uda 03.06.15, 15:29
      Wazelina, masc cynkowa taka jaka stosuje sie na odparzenia pieluchowe u dzieci, u nas to
    • nutella_fan Re: upał i uda 03.06.15, 16:13
      Ja mam "normalna" figure i szczerze mowiac nie wiem o czym mowicie. Jak to uda moga sie obetrzec - od chodzenia???? Gdzie wam sie obcieraja, blisko majtek czy raczej kolan?
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: upał i uda 03.06.15, 16:23
        Normalnie. Mi się ociera kość o kość, im jestem chudsza, tym gorzej. W spodniach nie mam tego provlemu. Od chodzenia, wszelkiej aktywności fizycznej.
        • nutella_fan Re: upał i uda 03.06.15, 16:25
          Przeciez sa miesnie, tluszcz, skora... jak kosc o kosc? smile
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: upał i uda 03.06.15, 16:38
            To jest u mnie takie wrazenie jak kosc o kosc (wiadomo, że skóra o skórę się ociera). Kwestia budowy i tyle.
    • szamanta Re: upał i uda 03.06.15, 16:55
      Nie miałam nigdy osobiście z tym doczynienia, ale w ciemno polece.....Bepanthen Baby ?.Maść ochronna skóry przed odparzeniami, lub podczas nabytych odparzen .
      • szamanta Re: upał i uda 03.06.15, 16:57
        tzn z maścią miałam do czynienia ( pozytywnie) tylko nigdy ja nie miałam tego typu problemu odparzen na sobie, lecz gdy but mnie obcierał przy pięcie ,lub na boku palucha to od dzieciaków brałam Bepanthen i fajnie niwelowało dokuczliwości
      • wegatka Re: upał i uda 03.06.15, 16:59
        Ta maść jak najbardziej wyleczy powstałe już odparzenia i otarcia, ale konsystencję ma taką, że na pewno nie można jej użyć, aby zapobiec otarciom na udach.
    • daisy To pomaga: 03.06.15, 18:32
      https://img2.doz.pl/product/4956/scale/500x500
    • sea.sea Re: upał i uda 03.06.15, 19:52
      Pomysł z gaciami czy rajstopami dla mnie słaby, jak są upały.

Antyperspirant w sztyfcie i w ogóle zapominam, że taki problem może istnieć.
    • kkalipso Re: upał i uda 03.06.15, 19:54
      O takich problemach czytałam tylko w necie. Nie znam kobiety która narzekałaby na taką przypadłość. Sama chyba podziękuję genom bo mam od zawsze przerwę w udach i nic mi się nie obciera.
      • nutella_fan Re: upał i uda 03.06.15, 20:00
        No mnie tez to dziwi jak cos takiego mozna wygenerowac..... pokazalam ten watek mezowi, tez nie wie o co chodzi. Na tej samej zasadzie to mozna obetrzec reka czy ramieniem o klatke piersiowa podczas chodzenia.. a rajtki na lato to masakra. Bogu dzieki ze nie mam takich problemow.
        • sea.sea Re: upał i uda 03.06.15, 20:05
          Nie można. Bo nie chodzisz nago, trąc wewnętrzną powierzchnią ramienia o powierzchnię boków.
        • kochamruskieileniwe Re: upał i uda 03.06.15, 20:23
          mozna podziękować genom suspicious
          Taka budowa ciała.

np Ta pani moze mieć ten problem. Trudo ją posądzać o otłuszczenie (kulturystka)
          fitnessfactoids.files.wordpress.com/2014/10/article-2088478-0f84486500000578-709_634x401.jpg

druga od prawej w górnym rzędzie tez będzie miała tenm problem
          fitnessfactoids.files.wordpress.com/2014/09/hip_study___second_revision_alpha_by_ecchi_senshi-d4hp8zm.jpg

Nie wszystkim natura dała "słupki do dupki" tongue_out
          (bez obrazy, ale takie okreslenie wielokrotnie słyszałam)

• yuka12 Re: upał i uda 04.06.15, 12:27
            Ja mam budowe podobna do tej z gornego rzedu, druga figura po lewej. Problem obtarc pojawil sie po chodzeniu na silownie smile. Wyprobuje patent z dezodorantem w sztyfcie.
        • wegatka Re: upał i uda 03.06.15, 22:36
          nutella_fan napisała:

> No mnie tez to dziwi jak cos takiego mozna wygenerowac.....

Rozumiem, że to pytanie kierujesz do rodziców osób, które mają taki typ ud suspicious

Wyobraź sobie, że nie wszystkie z nich są otyłe i nic nie generują. Wiele szczupłych osób z prawidłową wagą ma taką budowę, że stykają im się uda i w upały odczuwają z tego powodu dyskomfort. Nic nadzwyczajnego.
          • nutella_fan Re: upał i uda 03.06.15, 23:28
            Jak popatrzylam na te zdjecia to jeszcze mniej rozumiem. Otoz u mnie u "gory" uda tez sie stykaja (szczerze to nawet nie myslalam ze moze byc inaczej) tylko pojecia nie mam jak to sie moze wiazac z otarciami, dyskomfortem, niemoznoscia normalnegp funkcjonowania i koniecznoscia noszenia rajtkow. Przeciez tp skora na Boga a nie tarka....
            • rosapulchra-0 Re: upał i uda 03.06.15, 23:39
              Wiesz, co to są odparzenia i jak powstają?
              • nutella_fan Re: upał i uda 04.06.15, 02:12
                Niby wiem, ale nigdy ich na udzie nie widzialam.
                • cosmetic.wipes Re: upał i uda 04.06.15, 09:19
                  Znaczy masz skórę aligatora na udach big_grin
                  • nutella_fan Re: upał i uda 04.06.15, 09:34
                    Mam normalna skore, niczym sie nie wyróżnia specjalnym (na plaży często obserwuje inne kobiety). I w mokrym kostiumie całymi dniami po plaży chodze i nigdy żadnych obtarc nie miałam.
                    • rosapulchra-0 Re: upał i uda 04.06.15, 09:45
                      To tylko pozazdrościć. Serio.
                      Nie dość, że to brzydko wygląda (jak odparzenia u małych, pieluchowanych dzieci), to jest po prostu bardzo bolesne. Czasem odparzona przestrzeń jest mała, czasem większa, ale ból jest po prostu nie do zniesienia - jakbyś miała oblane te miejsca benzyną i podpalone. Dosłownie każdy krok jest cierpieniem. Sporo na ten temat mają do powiedzenia np. maratończycy.
            • kochamruskieileniwe Re: upał i uda 04.06.15, 09:13
              Wiesz, skoro nie rozumiesz - to sie nie morduj już wiecej. Nie zrozumiesz.
              Skoro nie spotkałaś sie z tym problemem - to znaczy, że problem nie istnieje.
              Wypowiadające sie w tym wątku, z braku innch klopotów same wygenerowały sobie problem.
              • nutella_fan Re: upał i uda 04.06.15, 09:37
                Uważam ze nie klamiecie wszystkie i problem istnieje, tylko chciałam pojąć jak do tego dochodzi.
                • kochamruskieileniwe Re: upał i uda 04.06.15, 09:41
                  proste. skóra na udach jest delikatna. dochodzi pocenie skóry w czasie upału. Jezeli jest taka budowa miednicy i sposób rozmieszczenia mięśni, ze dotykają sie - podczas ruchu dochodzi do ocierania skóry. Powstają odparzenia.
                  Jak u niemowlaka, który ociera pupę o pieluchę. Tylko, ze tu skóra o skóre.
      • bei Re: upał i uda 03.06.15, 20:05
        Nie obcieram, mojej cioci poradziłam oliwkę dla maluchów, zapewne krem z silikonem lub puder będą dzialać podobnie - u cioci sprawdziły się takie kosmetyki i pod dużym biustem, bez nich odparzala się.
      • pitahaya1 Re: upał i uda 03.06.15, 21:27
        Ja zawsze miałam z tym problem choć przez połowę życia byłam niedożywiona. Taka budowa i już. Zerknij do wpisu "leniwych". Ona właśnie wrzuciła linki do różnych typów kobiet.
        Mój mąż ma ten sam problem i też miał zawsze.
      • milka_milka Re: upał i uda 03.06.15, 22:26
        Nie znasz, bo Ci nie mówią.

Zawsze miałam taki problem, nawet gdy byłam szczupła.
        -------------------------------------------------------------
        Tylko ci, co robią powoli to, co inni robią w pośpiechu, są w stanie zrobić prędko to, co inni muszą robić powoli.
      • landora Re: upał i uda 03.06.15, 22:34
        A ja znam.
        Mnie się na szczęście nie ocierają, ale zdarzyło mi się obetrzeć wnętrze ramienia o skraj bluzki.
      • allatatevi1 Re: upał i uda 04.06.15, 18:31
        A mi żal kobiet, które nie wiedzą o co chodzi z tymi udami, bo to najczęściej biedaczki, które nigdy w życiu nie były poza Europą.
        W miejscach gdzie wilgotność powietrza jest większa, każda kobieta i każdy facet wiedzą o co chodzi z tymi udami.
      • aquella Re: upał i uda 22.08.15, 07:41
        nie jest fajne obcieranie ud ale jak widzę taką przerwę u kobiety między udami widoczną to jest to dla mnie mega niefajne wizualnie i aseksualne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka