Dodaj do ulubionych

dokładnie rok temu

02.01.23, 22:29
Założyłam tu wątek, zastanawiając się, czy to możliwe że jestem w ciąży.
No i Forum zdiagnozowało mi raczej zaburzenia hormonalne albo początek menopauzy. Śmiesznie ten początek menopauzy teraz tu koło mnie chrapie wink

Fajny to był rok big_grin
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 22:31
      No to faktycznie niezły początek menopauzy 😄

Ucałuj w piętę! Najlepszego w nowym roku dla was obojga!
    • melisananosferatu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 22:34
      😀 ja ktorejs forumce w zeszlym roku napisalam, ze moja 'dziwna miesiaczka' ma 9 lat. Moze to Tobie? Gratulacje! Calusy dla Bobka!
    • barbibarbi Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 22:35
      Chrapiąca menopauza :-p
    • arabelax Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 22:41
      Pamietam, ze dalas jakas ścieme w watku, dodalas lat, wiec nie ma sie co dziwic, ze taka diagnoza 😃
      • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:15
        arabelax napisał:

> Pamietam, ze dalas jakas ścieme w watku, dodalas lat, wiec nie ma sie co dziwic
        > , ze taka diagnoza 😃

Ale tylko 2 lata sobie dodałam, bez przesady! Mam 42, a napisałam, ze 44. Taki kamuflaż to miał być, ahahahahh, szpiegiem to ja nie zostanę! big_grin
        • arabelax Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:17
          Tam pozniej bylo, ze 41, wiec juz sama sie gubisz😄
          • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:24
            arabelax napisał:

> Tam pozniej bylo, ze 41, wiec juz sama sie gubisz😄

Urodziny mam w październiku, wiec 3 stycznia mogłam mieć zarówno 41 jak i 42, zależy w jakim akurat byłam nastroju wink
            • panna.nasturcja Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 04:02
              Nie, skończone miałaś 41 i tyle miałaś lat.
              • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 06:33
                Nie, bo był już 2022, wiec rocznikowo miałam 42.
                • arabelax Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:33
                  A jak doktorat? 😆
                  • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:38
                    arabelax napisał:

> A jak doktorat? 😆

Temat uzgodniony, zbieram materiały. Dzięki, ze pytasz wink
                    • arabelax Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:43
                      A z instagrama dalej sciagasz rzeczy, ze niby Twoje? wink
                      • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:19
                        arabelax napisał:

> A z instagrama dalej sciagasz rzeczy, ze niby Twoje? wink

A ty stalkujesz tak wszystkich na Forum, czy tylko ja jestem twoją ulubienicą?
                        • magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:55
                          Nie denerwuj się tak. Nie musi cię stalkować. Jesteś bajkopisarką, wymyślasz, koloryzujesz, niektórzy takich zapamiętują, i tyle. Ja tez pamiętam, jak pisałaś o doktoracie, jak to masz dużo czasu i pieniędzy, a potem okazało się, że masz 9-letnie dziecko ;D
                          • anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:58
                            A to posiadanie 9 letniego dziecka wyklucza dużo czasu i pieniędzy?
                            • magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:18
                              anilorak174 napisała:

> A to posiadanie 9 letniego dziecka wyklucza dużo czasu i pieniędzy?
                              To tylko skrót wink Poczytaj jej kolorowe opowieści, to będziesz wiedziała. Nie da się tego powtórzyć wink Bajkopisarka, i tyle.
                              • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:23
                                magata.d napisała:

> anilorak174 napisała:
                                >
                                > > A to posiadanie 9 letniego dziecka wyklucza dużo czasu i pieniędzy?
                                > To tylko skrót wink Poczytaj jej kolorowe opowieści, to będziesz wiedziała. Nie d
                                > a się tego powtórzyć wink Bajkopisarka, i tyle.

Haha, to w sumie miłe, ze uważasz, ze moje życie to bajka! big_grin
                                Ale to prawda, nie mam na co narzekać wink
                                • magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:48
                                  Bajkopisarka to nie osoba mająca życie, jak z bajki, tylko pisująca bajki. Nie można mieć jednocześnie 41 i 44 lata wink
                                  • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:56
                                    magata.d napisała:

> Bajkopisarka to nie osoba mająca życie, jak z bajki, tylko pisująca bajki.

Yyyy, chyba przegapiłas pointę wink
                                    • magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 11:37
                                      Pisz sobie tutaj, co chcesz (może nawet za rok napiszesz, ze obroniłaś doktorat winkwinkwinkwink ), nikt ci nie broni. Ale nie dziw się i nie przejmuj tak, jak ktoś się z tego ubawi.
                                      • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 12:54
                                        magata.d napisała:

> Pisz sobie tutaj, co chcesz (może nawet za rok napiszesz, ze obroniłaś doktorat
                                        > winkwinkwinkwink ), nikt ci nie broni. Ale nie dziw się i nie przejmuj tak, jak ktoś s
                                        > ię z tego ubawi.

Ja nie wiem, co Wy się tego doktoratu tak uczepiliście. Fakt, nie mam pojęcia o całym procesie (albo raczej rok temu nie miałam, teraz mam niewielkie pojęcie wink ), nie pracuje w instytucji naukowej, ale mam pomysł i po pierwszych spotkaniach z potencjalnym promotorem - oboje jesteśmy pozytywnie nakręceni. I w sumie czemu miałabym nie spróbować? Zawsze chciałam mieć doktorat, taki mały snobizm. Uda się, to fajnie, nie, to tez nie koniec świata. Luz.

Ale na pewno nie w rok wink
                          • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:09
                            magata.d napisała:

> Nie denerwuj się tak. Nie musi cię stalkować. Jesteś bajkopisarką, wymyślasz, k
                            > oloryzujesz, niektórzy takich zapamiętują, i tyle. Ja tez pamiętam, jak pisałaś
                            > o doktoracie, jak to masz dużo czasu i pieniędzy, a potem okazało się, że masz
                            > 9-letnie dziecko ;D

Doktorat na tapecie, to pewnie trochę potrwa, nie spieszy mi się. Planuje pisać eksternistycznie, ma promotora, przewód będziemy otwierać jakoś pewnie w drugiej połowie roku.

Co ma do tego 9-letnie dziecko? Mam, owszem, ale co to ma wspólnego z doktoratem?
                    • magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:59
                      mamkotanagoracymdachu napisała:

> arabelax napisał:
                      >
                      > > A jak doktorat? 😆
                      >
                      > Temat uzgodniony, zbieram materiały. Dzięki, ze pytasz wink
                      >
                      >
                      Materiały zbierasz? A co z dorobkiem naukowym? Temat to się do otwarcia przewodu uzgadnia, a nie tak sobie.
                • 10.trefl Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:50
                  mamkotanagoracymdachu napisała:

> Nie, bo był już 2022, wiec rocznikowo miałam 42.

Nie ważne ile lat masz rocznikowo. W szpitalu, w dokumentacji, piszą Ci tyle lat ile masz skończonych.
                  Tak samo jeśli np umrzesz, to na klepsydrze napiszą tyle ile miałaś skończonych lat, a nie rocznikowo.
                  • anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:01
                    Mi wpisywali rocznikowo w dokumentacji...
                    • 10.trefl Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:42
                      anilorak174 napisała:

> Mi wpisywali rocznikowo w dokumentacji...

Nie powinni.
                      • anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:51
                        A wpisali. No i?
                  • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:20
                    10.trefl napisała:

> mamkotanagoracymdachu napisała:
                    >
                    > > Nie, bo był już 2022, wiec rocznikowo miałam 42.
                    >
                    > Nie ważne ile lat masz rocznikowo. W szpitalu, w dokumentacji, piszą Ci tyle la
                    > t ile masz skończonych.
                    > Tak samo jeśli np umrzesz, to na klepsydrze napiszą tyle ile miałaś skończonych
                    > lat, a nie rocznikowo.

No ale Forum to nie dokumentacja lekarska ani nagrobek na cmentarzu, prawda?
                    • 10.trefl Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:42
                      No jasne, na forum to można być kim chcesz smile
        • eukaliptusy Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:52
          41 a 44 to ogromna roznica pod wzgledem płodności i prawdopodobieństwa ciąży. Wystarczy spojrzeć na statystyki sukcesu in vitro. Dobrze ze dla niepoznaki nie napisałaś ze jesteś facetem 🙄
    • simply_z Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:00
      Z tym Węgrem?
      • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:16
        simply_z napisała:

> Z tym Węgrem?

Tak! Chrapie trochę po polsku, a trochę po węgiersku big_grin
    • livia.kalina Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:05
      Fajna historiasmile
    • anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 06:51
      Fajnie 🙂
      Moj przedłużający się pms (bolące piersi, wkurw na wszystko) uczy się obecnie w 1 klasie liceum.
      A cień cienia drugiej kreski na tescie ciążowym lada chwila będzie pelnoletni.
      • manon.lescaut4 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:27
        U mnie tez właśnie był przedłużający się i wyjątkowo upierdliwy Pms. Lada moment 8 lat.
        Za to niespełna 3 ma test, który wyszedł nieprawidłowo i z błędem, a myślałam, ze zdarza się to tylko na ulotkach smile Najlepsze, ze w jakimś zaćmieniu umysłu uznałam, ze ten błąd na pewno oznacza, ze w rzeczywistości ten test jest negatywny i żyjemy dalej. Tak po kilku godzinach stwierdziłam, ze dla świetego spokoju i potwierdzenia może jednak kupię drugi. Tutaj druga kreska to nie był cień, gruba i czerwona pojawiła się jako pierwsza smile
        • anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:48
          U mnie 2 ciąża była o tyle zaskoczeniem, że udało się bardzo szybko. O pierwszą staraliśmy się prawie rok, więc tu też zakładałam, ze nie wystarczy 1 cykl 🙂
          I o ile testy przy 1 były takie, ze ledwo ledwo pod światło widać było 2 kreskę, to przy 2 ciąży kreska testowa pokazała się natychmiast, gruba i wyraźniejsza od kontrolnej.
          • manon.lescaut4 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 11:22
            Tak jak i u mnie smile Około roku starań o pierwsza ciąże, dlatego naprawdę nie wierzyłam, gdy zaszłam, zwłaszcza, ze ten pms był wyjątkowo upierdliwy.
            Za drugim razem za to w pierwszym cyklu, ciężko nawet to nazwać było staraniem, coś pomiędzy wpadka a staraniem.
    • sasha_m Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:35
      Fajnie!
      Mój wyjątkowo długi PMS za pół roku bierze ślub smile
    • bazia_morska Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:47
      O rany, ale fajna historia. Ucałuj malucha!
    • milin94 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:47
      Gratuluję, ale nie zazdroszczę. Gdybym miała jeszcze raz przechodzić przez ten cały proces wychowawczy zwariowałabym. Jeszcze ze trzy, cztery trudne lata i sobie pożyję.
      • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:07
        milin94 napisała:

> Gratuluję, ale nie zazdroszczę. Gdybym miała jeszcze raz przechodzić przez ten
        > cały proces wychowawczy zwariowałabym. Jeszcze ze trzy, cztery trudne lata i so
        > bie pożyję.

My akurat planowaliśmy powiększenie rodziny, ale zaskoczyła mnie bardzo łatwość, z jaką się udało. Mały cud wink
    • lilia.z.doliny Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:55
      I git. Moje " w tym.momencie nie można zajsc w ciaze" odwiozło mnie do.pracy dzisiaj.
    • marinella Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:08
      Gratulacje ! Prawda, we bombelcio fajnie odmładza ? wink
      • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:10
        marinella napisał(a):

> Gratulacje ! Prawda, we bombelcio fajnie odmładza ? wink

Prawda!! big_grin
        • marinella Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:13
          Mnie się nawet opadająca powieka podniosła wink bombelcio tez na mnie właśnie chrapie.
          • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:16
            marinella napisał(a):

> Mnie się nawet opadająca powieka podniosła wink bombelcio tez na mnie właśnie chr
            > apie.

Jako "młoda matka" zapytam: ILE MA MIESIĘCY?? big_grin
            • anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:18
              Tygodni, wiek dziecka podaje się w tygodniach!
              😉
              • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:18
                anilorak174 napisała:

> Tygodni, wiek dziecka podaje się w tygodniach!
                > 😉

Yyyy, w tygodniach to już się pogubiłam big_grin
                • marinella Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:33
                  Stuknęło mu 5 miesięcy, dzisiaj idzie na Bexsero !
                  • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:40
                    To jesteśmy tylko półtora miesiąca za Wami!
                  • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:41
                    I żeby nie bolało dziś za mocno ;*
    • manon.lescaut4 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:59
      Pamietam!
      Gratulacje i życzenia dla Was.
      To córeczka, dobrze kojarzę?
      • mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:08
        Tak, druga córeczka 🥰
        • manon.lescaut4 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:08
          Cudnie ❤️

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się