mamkotanagoracymdachu 02.01.23, 22:29 Założyłam tu wątek, zastanawiając się, czy to możliwe że jestem w ciąży. No i Forum zdiagnozowało mi raczej zaburzenia hormonalne albo początek menopauzy. Śmiesznie ten początek menopauzy teraz tu koło mnie chrapie Fajny to był rok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 22:31 No to faktycznie niezły początek menopauzy 😄 Ucałuj w piętę! Najlepszego w nowym roku dla was obojga! Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 22:34 😀 ja ktorejs forumce w zeszlym roku napisalam, ze moja 'dziwna miesiaczka' ma 9 lat. Moze to Tobie? Gratulacje! Calusy dla Bobka! Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 22:41 Pamietam, ze dalas jakas ścieme w watku, dodalas lat, wiec nie ma sie co dziwic, ze taka diagnoza 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:15 arabelax napisał: > Pamietam, ze dalas jakas ścieme w watku, dodalas lat, wiec nie ma sie co dziwic > , ze taka diagnoza 😃 Ale tylko 2 lata sobie dodałam, bez przesady! Mam 42, a napisałam, ze 44. Taki kamuflaż to miał być, ahahahahh, szpiegiem to ja nie zostanę! Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:17 Tam pozniej bylo, ze 41, wiec juz sama sie gubisz😄 Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:24 arabelax napisał: > Tam pozniej bylo, ze 41, wiec juz sama sie gubisz😄 Urodziny mam w październiku, wiec 3 stycznia mogłam mieć zarówno 41 jak i 42, zależy w jakim akurat byłam nastroju Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 04:02 Nie, skończone miałaś 41 i tyle miałaś lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 06:33 Nie, bo był już 2022, wiec rocznikowo miałam 42. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:38 arabelax napisał: > A jak doktorat? 😆 Temat uzgodniony, zbieram materiały. Dzięki, ze pytasz Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:43 A z instagrama dalej sciagasz rzeczy, ze niby Twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:19 arabelax napisał: > A z instagrama dalej sciagasz rzeczy, ze niby Twoje? A ty stalkujesz tak wszystkich na Forum, czy tylko ja jestem twoją ulubienicą? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:55 Nie denerwuj się tak. Nie musi cię stalkować. Jesteś bajkopisarką, wymyślasz, koloryzujesz, niektórzy takich zapamiętują, i tyle. Ja tez pamiętam, jak pisałaś o doktoracie, jak to masz dużo czasu i pieniędzy, a potem okazało się, że masz 9-letnie dziecko ;D Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:58 A to posiadanie 9 letniego dziecka wyklucza dużo czasu i pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:18 anilorak174 napisała: > A to posiadanie 9 letniego dziecka wyklucza dużo czasu i pieniędzy? To tylko skrót Poczytaj jej kolorowe opowieści, to będziesz wiedziała. Nie da się tego powtórzyć Bajkopisarka, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:23 magata.d napisała: > anilorak174 napisała: > > > A to posiadanie 9 letniego dziecka wyklucza dużo czasu i pieniędzy? > To tylko skrót Poczytaj jej kolorowe opowieści, to będziesz wiedziała. Nie d > a się tego powtórzyć Bajkopisarka, i tyle. Haha, to w sumie miłe, ze uważasz, ze moje życie to bajka! Ale to prawda, nie mam na co narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:48 Bajkopisarka to nie osoba mająca życie, jak z bajki, tylko pisująca bajki. Nie można mieć jednocześnie 41 i 44 lata Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:56 magata.d napisała: > Bajkopisarka to nie osoba mająca życie, jak z bajki, tylko pisująca bajki. Yyyy, chyba przegapiłas pointę Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 11:37 Pisz sobie tutaj, co chcesz (może nawet za rok napiszesz, ze obroniłaś doktorat ), nikt ci nie broni. Ale nie dziw się i nie przejmuj tak, jak ktoś się z tego ubawi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 12:54 magata.d napisała: > Pisz sobie tutaj, co chcesz (może nawet za rok napiszesz, ze obroniłaś doktorat > ), nikt ci nie broni. Ale nie dziw się i nie przejmuj tak, jak ktoś s > ię z tego ubawi. Ja nie wiem, co Wy się tego doktoratu tak uczepiliście. Fakt, nie mam pojęcia o całym procesie (albo raczej rok temu nie miałam, teraz mam niewielkie pojęcie ), nie pracuje w instytucji naukowej, ale mam pomysł i po pierwszych spotkaniach z potencjalnym promotorem - oboje jesteśmy pozytywnie nakręceni. I w sumie czemu miałabym nie spróbować? Zawsze chciałam mieć doktorat, taki mały snobizm. Uda się, to fajnie, nie, to tez nie koniec świata. Luz. Ale na pewno nie w rok Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:09 magata.d napisała: > Nie denerwuj się tak. Nie musi cię stalkować. Jesteś bajkopisarką, wymyślasz, k > oloryzujesz, niektórzy takich zapamiętują, i tyle. Ja tez pamiętam, jak pisałaś > o doktoracie, jak to masz dużo czasu i pieniędzy, a potem okazało się, że masz > 9-letnie dziecko ;D Doktorat na tapecie, to pewnie trochę potrwa, nie spieszy mi się. Planuje pisać eksternistycznie, ma promotora, przewód będziemy otwierać jakoś pewnie w drugiej połowie roku. Co ma do tego 9-letnie dziecko? Mam, owszem, ale co to ma wspólnego z doktoratem? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:59 mamkotanagoracymdachu napisała: > arabelax napisał: > > > A jak doktorat? 😆 > > Temat uzgodniony, zbieram materiały. Dzięki, ze pytasz > > Materiały zbierasz? A co z dorobkiem naukowym? Temat to się do otwarcia przewodu uzgadnia, a nie tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
10.trefl Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:50 mamkotanagoracymdachu napisała: > Nie, bo był już 2022, wiec rocznikowo miałam 42. Nie ważne ile lat masz rocznikowo. W szpitalu, w dokumentacji, piszą Ci tyle lat ile masz skończonych. Tak samo jeśli np umrzesz, to na klepsydrze napiszą tyle ile miałaś skończonych lat, a nie rocznikowo. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:01 Mi wpisywali rocznikowo w dokumentacji... Odpowiedz Link Zgłoś
10.trefl Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:42 anilorak174 napisała: > Mi wpisywali rocznikowo w dokumentacji... Nie powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:20 10.trefl napisała: > mamkotanagoracymdachu napisała: > > > Nie, bo był już 2022, wiec rocznikowo miałam 42. > > Nie ważne ile lat masz rocznikowo. W szpitalu, w dokumentacji, piszą Ci tyle la > t ile masz skończonych. > Tak samo jeśli np umrzesz, to na klepsydrze napiszą tyle ile miałaś skończonych > lat, a nie rocznikowo. No ale Forum to nie dokumentacja lekarska ani nagrobek na cmentarzu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
10.trefl Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:42 No jasne, na forum to można być kim chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
eukaliptusy Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:52 41 a 44 to ogromna roznica pod wzgledem płodności i prawdopodobieństwa ciąży. Wystarczy spojrzeć na statystyki sukcesu in vitro. Dobrze ze dla niepoznaki nie napisałaś ze jesteś facetem 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 02.01.23, 23:16 simply_z napisała: > Z tym Węgrem? Tak! Chrapie trochę po polsku, a trochę po węgiersku Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 06:51 Fajnie 🙂 Moj przedłużający się pms (bolące piersi, wkurw na wszystko) uczy się obecnie w 1 klasie liceum. A cień cienia drugiej kreski na tescie ciążowym lada chwila będzie pelnoletni. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:27 U mnie tez właśnie był przedłużający się i wyjątkowo upierdliwy Pms. Lada moment 8 lat. Za to niespełna 3 ma test, który wyszedł nieprawidłowo i z błędem, a myślałam, ze zdarza się to tylko na ulotkach Najlepsze, ze w jakimś zaćmieniu umysłu uznałam, ze ten błąd na pewno oznacza, ze w rzeczywistości ten test jest negatywny i żyjemy dalej. Tak po kilku godzinach stwierdziłam, ze dla świetego spokoju i potwierdzenia może jednak kupię drugi. Tutaj druga kreska to nie był cień, gruba i czerwona pojawiła się jako pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:48 U mnie 2 ciąża była o tyle zaskoczeniem, że udało się bardzo szybko. O pierwszą staraliśmy się prawie rok, więc tu też zakładałam, ze nie wystarczy 1 cykl 🙂 I o ile testy przy 1 były takie, ze ledwo ledwo pod światło widać było 2 kreskę, to przy 2 ciąży kreska testowa pokazała się natychmiast, gruba i wyraźniejsza od kontrolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 11:22 Tak jak i u mnie Około roku starań o pierwsza ciąże, dlatego naprawdę nie wierzyłam, gdy zaszłam, zwłaszcza, ze ten pms był wyjątkowo upierdliwy. Za drugim razem za to w pierwszym cyklu, ciężko nawet to nazwać było staraniem, coś pomiędzy wpadka a staraniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:35 Fajnie! Mój wyjątkowo długi PMS za pół roku bierze ślub Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 07:47 O rany, ale fajna historia. Ucałuj malucha! Odpowiedz Link Zgłoś
milin94 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:47 Gratuluję, ale nie zazdroszczę. Gdybym miała jeszcze raz przechodzić przez ten cały proces wychowawczy zwariowałabym. Jeszcze ze trzy, cztery trudne lata i sobie pożyję. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:07 milin94 napisała: > Gratuluję, ale nie zazdroszczę. Gdybym miała jeszcze raz przechodzić przez ten > cały proces wychowawczy zwariowałabym. Jeszcze ze trzy, cztery trudne lata i so > bie pożyję. My akurat planowaliśmy powiększenie rodziny, ale zaskoczyła mnie bardzo łatwość, z jaką się udało. Mały cud Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 08:55 I git. Moje " w tym.momencie nie można zajsc w ciaze" odwiozło mnie do.pracy dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:08 Gratulacje ! Prawda, we bombelcio fajnie odmładza ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:10 marinella napisał(a): > Gratulacje ! Prawda, we bombelcio fajnie odmładza ? Prawda!! Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:13 Mnie się nawet opadająca powieka podniosła bombelcio tez na mnie właśnie chrapie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:16 marinella napisał(a): > Mnie się nawet opadająca powieka podniosła bombelcio tez na mnie właśnie chr > apie. Jako "młoda matka" zapytam: ILE MA MIESIĘCY?? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:18 Tygodni, wiek dziecka podaje się w tygodniach! 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:18 anilorak174 napisała: > Tygodni, wiek dziecka podaje się w tygodniach! > 😉 Yyyy, w tygodniach to już się pogubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:33 Stuknęło mu 5 miesięcy, dzisiaj idzie na Bexsero ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:40 To jesteśmy tylko półtora miesiąca za Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:41 I żeby nie bolało dziś za mocno ;* Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 09:59 Pamietam! Gratulacje i życzenia dla Was. To córeczka, dobrze kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: dokładnie rok temu 03.01.23, 10:08 Tak, druga córeczka 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś