Dodaj do ulubionych

apropos kaczora i tuska

25.10.05, 09:10
smieszy mnie bardzo jak to fajnie teraz wyglada pomijajac fakt tego na kogo
glosowalam bo wybory w polsce do tajnych naleza
to ten wspanialy elektorat Donalda z Wyzszym wyksztalceniem takim miechem
teraz obrzuca tych co glosowali na kaczke ze to normalnie chloporobotnikow
godne... (chloporobotnik by sie obrazil)
moze to wyksztalcenie z tak zwanego "spolecznego awansu" bo ja juz sama nie
wiem smile
szkoda ze w polsce dyplomy mozna kupowac a wyksztalcenie bardzo czesto
rozmija sie z dobrym wychowaniem wyksztalconego...
wszystkim zycze wyluzowania w kontekscie wyborow smile

pzdr
elka

ps: beretu nie mam i nie zaloze chocby niewiadomo kto tutaj na mnie wjechal w
tym watku smile
Obserwuj wątek
    • zojla Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:20
      Niestety wyszło szydło z worka po głosowaniu. Chamstwo chamstwo i jeszcze raz
      chamstwo. A nas nazywają burakami i wieśniakami, ciekawe kim sami sąwink
      ps.uważaj bo za chwile zostaniesz zlinczowana że napisałaś tusk z małej litery.
      • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:27
        kaczor tez napisalam z malej i nic emamom do tego gdzie postawilam krzyzyk na
        karcie do glosowania, ja tylko zojla stwierdzilam fakt tego ze ten tak
        wyksztalcony i opiewany "ochami" i "achami" elektorat donalda pokazuje mega
        rozki na forach tudziez na gadulcach i innych takich rzucajac niecenzuralne
        epitety pod adresem prezydenta elekta (narod wybral jak wybral ale byl to wybor
        demokratyczny) i tych ktorzy na niego glosowali
        jak widac nawet z wyzszym wyksztalceniem moze nam sloma z butow wystawac smile
        • zojla Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:29
          Masz rację. Ja akurat głosowałam na kaczora, i jestem zszkokowana ile
          obrażliwych epitetów i słów jest rzucanych na niego a przede wszystkim na ludzi
          którzy na niego głosowali.
          • dorota9935 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:32
            Ja i mój mąż też głosowaliśmy na kaczora. I mamy wyższe wykształcenie i
            mieszkamy w mieście. Dziwne prawda?
      • umasumak Zojla, Elza 25.10.05, 11:16

zojla napisała:

ps.uważaj bo za chwile zostaniesz zlinczowana że napisałaś tusk z małej litery.

Z całą pewnością Cię nie zlinczowałam. Zwrócenie uwagi to jeszcze nie lincz.
        Nie nazwałam też nikogo burakiem i wieśniakiem, ani moherowym beretem. Nie
        jestem zachwycona wyborem Polaków, którzy po raz kolejny dali się nabrać na
        populistyczne hasła, jednak rwać z tego powodu włosów na głowie nie będę.
        Zwyczajnie jestem zawiedziona i zła, bo jednak do sukcesu Lecha Kaczyńskiego w
        ogromnej mierze przyczynił się elektorat Leppera i wierni księdza Rydzyka.
        Gdyby nie to i gdyby zwolennicy Tuska, bądź "mniejszego zła", wykazali większą
        dyscyplinę wyborczą, to 23 grudnia zostałby zaprzysiężony Donald Tusk. Ja
        jechałam z mężem w niedzielę 300 km w jedną stronę i tyle samo w drugą, żeby
        zagłosować, mój dziadek (85 lat) 450 km, a niektórym nie chciało się
        przysłowiowych czterech liter ruszyć i przejść kilkaset metrów do lokalu
        wyborczego. Jestem zła przede wszystkim za frekwencje i ta złość jest
        skierowana do Polaków ogólnie, a nie do zwolenników Lecha Kaczyńskiego. Pozdr
    • haganna Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:38
      Ten wspaniały elektorat Kaczora rzucał mięchem przez całą kampanię i ... czuł
      się bezkarny. Natomiast elektorat Tuska, kiedy zaczłą mówić językiem dla
      elektoratu Kaczyńskiego zrozumiałym wink, to od razu wywołał "święte" oburzenie?
      Hipokryzja, drodzy państwo, nie bójmy się tego słowa.
      • zojla Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:39
        i za tę "hipokryzję" należy się teraz kara tak? czy może igły były tak naprawde
        widłami ? smile a to ci numer !
        • chloe30 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:40
          Kurcze, możecie mi przypomnieć do kogo Kaczyński powiedział "Spieprzaj
          dziadu"?? Wyleciało mi z głowy...
          • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:51
            chloe30 ale tu nie chodzi o kandydatow konkretnie nie chodzi ani o kaczora ani
            o tuska bo kazdy z nich mial jakis tam poslizg, tu chodzi o nas - chcesz cos
            zmieniac zacznij od siebie...
            ja tez przeklinam i tez swieta nie jestem ale nie robie z siebie
            kogos "lepszego" wgledem osoby ktora jest mniej wyksztalcona, ktora np jest
            rolnikiem robotnikiem etc. bo nikt mi nie daje takiego prawa z tytulu tego ze
            np mam mgr przed nazwiskiem
            zwlaszcza ze w dzisiejszych czasach mgr to nie problem...
            mozna byc i habilitowanym doktorem a szmata zyciowa...
            to tak odnosnie wyksztalcenia wyborcow...
            • chloe30 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:00
              Wg mnie elektorat identyfikuje się z kandydatem. Ja nie identyfikuję się z
              mężem stanu, który w ten sposób się wypowiada.
              A o ludziach, którzy uwierzyli w obietnice nie do spełnienia jakie mogę mieć
              zdanie? Jak moge myśleć o tych co zamiast wędki wolą, żeby im ryby same do gęby
              wpadały, bo im się nie chce robić nic???? W każdym powyborczym sondażu podają,
              że na Kaczora głosowała wieś, i ludzie mniej wykształceni (jasne, że nie
              wszyscy, ale większość elektoratu Kaczora taka była), no więc z czym tu
              dyskutować?
              • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:07
                chloe, ale co ma piernik do wiatraka, czemu dla was ludzie mniej wyksztalceni =
                ludzie gorszej kategorii
                mowie ci serio, znam ludzi z habilitacja ktorzy pod wzgledem dobrego wychowania
                reprezentuja soba poziom mierny, a ludzi z podstawowym ktorzy zadziwiaja mnie
                swoim oczytaniem i kultura, to ze tak sie szufladkujecie swiadczy o prostocie
                waszego myslenia, bo zwyczajnie brak wyksztalcenia nie pociaga za soba tego ze
                ktos jest gorszy.
                czlowiek swiatly to czlowiek ktory na oczach nie ma klapek

z drugiej strony zadziwiajace w kontekscie twojej wypowiedzi jest to ze
                ten "debilny elektorat" z podstawowym identyfikuje sie z profesorem prawa,
                przeciez do tego drugiego kandydata bylo im jakby blizej pod wzgledem roznicy
                poziomow wiedzy ?? smile
                • chloe30 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:11
                  Po pierwsze przeszukaj forum, ja nie napisałam nigdzie ani jednej inwektywy,
                  więc jeśli piszesz "debilny elektorat" to są to Twoje słowa.
                  Po drugie - gdyby wszyscy głosujący na kaczora mieli doktoraty nadal miałabym
                  negatywne zdanie o nich - bo mój pogląd nie wynika z pogardy dla ludzi z
                  podstawowym, tylko z z negowania słuszności ich wyborów. I tak, wiem mamy
                  demokrację, każdy może wybrać kogo chcę, tylko dzięki nim mam szczerą chęć
                  emigrować z tego dzikiego kraju, który nie dorósł do wolności.
                  • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:17
                    chloe i twoje podejscie jest ok ale niestety jestes w mniejszosci, chodzi mi o
                    sam fakt licytowania sie na wyksztalcenie, wyznawana religie i obrzucania sie z
                    tego tytulu miesem w wielu watkach, fakt ludzi nalezy krytykowac za poglady bo
                    jedynie to jest cos co faktycznie krytyce moze podlegac, reszta to dziecinada w
                    stylu "zaloz berecik" lub inne takie, niestety chyba z racji przegranej w
                    takich tekstach przoduja zwolennicy donalda... a w piaskownicy lepiej sie
                    dzieci licytuja smile
                    a wybory, no byly, Polacy wybrali mamy prezydenta no i co, bedzie jak bylo smile
                    ale z tego tytulu nie powinno byc tak zeby jedni sie czuli lepsi a inni gorsi smile
                    • chloe30 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:20
                      Akurat co do berecików, moherowych szczególnie Elza, to mam podejście takie, że
                      aż mną trzepie, i ten raz posunę się do wyzwisk: po części prezydenta wybrały
                      nam stare baby, które słuchają idioty i faszysty ojca rydzyka!!!!
                      Ufff...na myśl o tym ręce mi się trzęsą, serio.
                      • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:27
                        wiesz chloe, w punkcie wyborczym u nas widzialam staruszke ktora trzesacymi sie
                        rekami oddawala swoj glos na donalda, wiedzialam na kogo bo pani z komisji
                        pomagala jej skreslic krzyzyk, babcia ledwo patrzyla na oczy, miala chyba z 80
                        lat i beret... takze i tu regul nie ma smile
                        a te stare baby sluchajace rydzyka czesto sa samotne i nie maja nic innego do
                        roboty, mnie zastanawia jedna rzecz ze przeciez my sami sobie hodujemy takich
                        ludzi jak berety od RM, niech sie kazdy zastanowi czy jego babcia np nie jest
                        samotna i nie slucha ojca dyrektora...
                        wina niestety w nas tkwi tez, wiesz co samotnych smutnych ludzi latwo omamic
                        niestety... a najbardziej niebezpieczni sa ci ktorzy nie maja juz nic do
                        stracenia...
                        • chloe30 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:33
                          Wiesz kto jest fanką RM?? Irena Kwiatkowska. Samotna?
                          A jeśli samotnośc, to dlaczego lekiem na to ma być faszysta wciskający
                          ciemnotę? Nie lepiej modę na sukces pooglądać?

PS: Pozdrawiam 80-letnią babcię głosującą na Tuska smile))
                          • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:38
                            hehe i tu padnie najglupsza humanistyczna teza "wyjatki potwierdzaja regule"
                            big_grin
                            a czemu faszysta - bo on pierwszy znalazl ten jak to sie fachowo
                            mowi "target" smile
                            zwyczajnie big_grin
                            • chloe30 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:41
                              A wiesz co mi się właśnie przypomniało? Widziałam zlot rodzin radia maryja i
                              wcale nie było tam samych starych bab. Było sporo ludzi w średnim wieku,
                              małżeństw, wieć trudno mówić o samotności, prawda???

PS:Ich nienawiść do wszystkich spoza kręgu była porażająca.
                              • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:44
                                no i chloe wlasnie ta nienawisc tepic trzeba, ale ja mozna zdiagnozowac
                                niestety nie tylko u sluchaczy RM smile
                      • asia_grzes w złym tonie na niektórych głosowac 25.10.05, 10:48
                        moje panie-po pierwsze wybory sie juz zakonczyły-DEMOKRATYCZNE!-.wiekszość
                        wybrała zrówno PiS jak i L.Kaczyńskiego.mapka notowań-golym okiem widac juz od
                        lat,ze znaczenie maja nadal zabory.co do pdzialu elektoratu na tych z wyzszym i
                        nizszym wyksztalceniem-nie sa miarodajne.skoro przez cale wybory mowilo sie,ze
                        ludzie wyksztalceni nie zaglosuja na Leppera,Kaczynskiego to jak sie do tego
                        przyznac?taka presja wiec kazala mowic,ze jestem za tuskiem,bo w przeciwnym
                        razie okaze sie nieinteligentem.tym krajem zawsze rzadzili manipulanci i czs
                        zeby odeszli.mam nadzieje,ze PiS DOTRZYMA SLOWA I ROZLICZY WSZYSTKICH.owszem
                        mnie tez niepokoja pewne ich pomysly ,ale mialo ich rownowazyc PO,ktore teraz
                        nie majac przewagi i nie mogac stawiac swoich warunkow chce uciec.i po co my
                        sie mamy klocic jak nas oszukano.lud chcial koalicji PO-PiS KTO MA DECYDOWAC W
                        TEJ DRUZYNIE TEZ JUZ DEMOKRATYCZNMIE ZADECYDOWANO.i teraz ciesze sie,ze to PiS
                        wygral.skoro PO sa niedojrzali,obrazalscy i tylko rzadni wladzy jak sie okazalo
                        a nie checi naprawy tego kraju to niech ida.a ich partyzantka wobec PiS-u byla
                        do przewidzenia.AWS-UW,juz to mielismy.i niestety na nic byly te wybory,nie ma
                        szans na lepsze jutro,bo zdradzili ci ,ktorzy tylko obiecywali.na nic wiec sie
                        moze zdac cala praca pis-u.oby zrobili rozliczenie to za 4lata nie bedzie juz
                        tych zlodziei co teraz
                        • dyrgosia Re: w złym tonie na niektórych głosowac 25.10.05, 10:58
                          asia_grzes napisała:

> moje panie-po pierwsze wybory sie juz zakonczyły-DEMOKRATYCZNE!-.wiekszość
                          > wybrała zrówno PiS jak i L.Kaczyńskiego.

Większość nie poszła do wyborów....

mapka notowań-golym okiem widac juz od
                          > lat,ze znaczenie maja nadal zabory.co do pdzialu elektoratu na tych z wyzszym
                          i
                          >
                          > nizszym wyksztalceniem-nie sa miarodajne.skoro przez cale wybory mowilo
                          sie,ze
                          > ludzie wyksztalceni nie zaglosuja na Leppera,Kaczynskiego to jak sie do tego
                          > przyznac?taka presja wiec kazala mowic,ze jestem za tuskiem,bo w przeciwnym
                          > razie okaze sie nieinteligentem.tym krajem zawsze rzadzili manipulanci i czs
                          > zeby odeszli.

mam nadzieje,ze PiS DOTRZYMA SLOWA I ROZLICZY WSZYSTKICH.

To znaczy KOGO ?

owszem
                          > mnie tez niepokoja pewne ich pomysly ,ale mialo ich rownowazyc PO,ktore teraz
                          > nie majac przewagi i nie mogac stawiac swoich warunkow chce uciec.i po co my
                          > sie mamy klocic jak nas oszukano.lud chcial koalicji PO-PiS KTO MA DECYDOWAC
                          W
                          > TEJ DRUZYNIE TEZ JUZ DEMOKRATYCZNMIE ZADECYDOWANO.i teraz ciesze sie,ze to
                          PiS
                          > wygral.skoro PO sa niedojrzali,obrazalscy i tylko rzadni wladzy jak sie
                          okazalo
                          >
                          > a nie checi naprawy tego kraju to niech ida.a ich partyzantka wobec PiS-u
                          byla
                          > do przewidzenia.AWS-UW,juz to mielismy.i niestety na nic byly te wybory,nie
                          ma
                          > szans na lepsze jutro,bo zdradzili ci ,ktorzy tylko obiecywali.na nic wiec
                          sie
                          > moze zdac cala praca pis-u.

To niech PiS weźmie pełną odpowiedzialność za obietnice wyborcze i obietnice
                          złożone Samoobronie i Radiu Maryja...

oby zrobili rozliczenie to za 4lata nie bedzie juz
                          > tych zlodziei co teraz

Fakt tych nie będzie, będą NOWI...
                          • asia_grzes do dyrgosia 25.10.05, 11:39
                            ci co nie poszli do wyborow dali glos kazdemu kandydatowi

rozliczyc komunistow i wspolpracujacych z nimi-nie chce czekac by odeszli
                            naturalnie,niech poniosa konsekwencje swoich poczynan.jestem wsrod ludzi,ktorzy
                            wiele przeszli przez agentow,zlamano im zycie zawodowe.i chca rozliczenia.ja
                            jestem mloda.ale widze,ze tewgo potrzebuja i nalezy im sie ta rekompensata

o ile pamietam PiS W ROZMOWIE U lISA opowiedzial sie za koalicja tylko z PO a
                            nie z S i LPR.

RADIO MARYJA i RYDZYK-to przy SLD sa bezkarni i nie do ruszenia.

obietnice wyborcze,tzw.kielbasa przedwyborcza-kazdy obiecuje to jest wpisane w
                            wybory.zeby wszystko zas wcielic w zycie musi byc wiekjszosc taka jak za
                            Hitlera.na szczescie sily polityczne sa rozlozone i z tego sie cieszmy.liczylam
                            na PO,ze bedzie rownowaga,ale oni sie wypinaja.szkoda,oszukali mnie

a za uczciwosc nigdy nie mozna reczyc,nawet za siebie.bo nikt nie przewidzi
                            pewnych rzeczy i swojej reakcji
                • kinga67 do elzy78 25.10.05, 10:36
                  czy Ty masz jakis kompleks zwiazany z wyksztalceniem?? statystyki mowia same za siebie. nikt nikogo od burakow nie wyzywa ale prawda jest, ze to ludzie ze wsi i malych miasteczek wybrali nam prezydenta..nie moja wina, ze akurat tak wyszlo, ze nie maja wyzszego wyksztlcenia..problemem elektoratu kaczynskiego jest to, ze moze i do koscola chodza ale do parcy to nie bardzo i gleboko maja rozwoj naszego kraju a model Polski socjalnej, w ktora uwiezyli, to tylko hasla wyborcze.i zastanow sie co Ty piszesz, kaczynski moze i jest profesorem ale jesli chodzi o postep i tolerancje to jest na tym samym pozomie co nasi rolnicy. trafil swoj na swego!!!
                  • elza78 Re: do elzy78 25.10.05, 10:43
                    nie nie mam kompleksu zwiazanego z moim wyksztalceniem smile
                    (ale to zazwyczaj dobry poczatek agresywnego postu, cos w stylu "ty chyba masz
                    kompleks...bla, bla")
                    a to czy nikt nikogo nie wyzywa to radze sprawdzic w innych watkach nt
                    wyborow smile
                    pisze z zastanowieniem, inna sprawa jest to jak ktos moje wypowiedzi rozumie smile
                    to nie mial byc kolejny watek dla przepychanek donaldowo kaczorowych smile
                  • karola.v Re: Kaczyński nie jest profesorem!!! 25.10.05, 20:00
                    I skończcie go w koncu tak nazywać.
                    Jest doktorem prawa,do profesury mu jeszcze daleko.

Wrrrr smile

kinga67 napisała:

> czy Ty masz jakis kompleks zwiazany z wyksztalceniem?? statystyki mowia same za
                    > siebie. nikt nikogo od burakow nie wyzywa ale prawda jest, ze to ludzie ze wsi
                    > i malych miasteczek wybrali nam prezydenta..nie moja wina, ze akurat tak wyszl
                    > o, ze nie maja wyzszego wyksztlcenia..problemem elektoratu kaczynskiego jest to
                    > , ze moze i do koscola chodza ale do parcy to nie bardzo i gleboko maja rozwoj
                    > naszego kraju a model Polski socjalnej, w ktora uwiezyli, to tylko hasla wyborc
                    > ze.i zastanow sie co Ty piszesz, kaczynski moze i jest profesorem ale jesli cho
                    > dzi o postep i tolerancje to jest na tym samym pozomie co nasi rolnicy. trafil
                    > swoj na swego!!!
      • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 09:46
        ja nie mowie na kogo glosowalam specjalnie, bo nie ma to znaczenia w kontekscie
        tego watku smile
        kwestia jest tego typu, ze ci wyksztalceni i swiatli ludzie zwyczajnie nie
        potrafia godnie i szlachetnie zniesc swojej przegranej smile najpierw stek wyzwisk
        a pozniej teksty w tym samym temacie co bedzie z ta Polska (tak tu pisze z
        duzej litery bo to moj kochany kraj)
        Polska i to co z nia bedzie zalezy od Polakow, ale sa tacy przez duze P i tacy
        przez male, do ktorej grupy sie trafi zalezy od was, ale zatrwazajace jest to
        ze wyksztalceni polacy ktorzy powinni byc duma narodu reprezentuja moralnie
        taki rynsztok...
        • polka33 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:00
          szmata życiowa, rynsztok.itd.......
          Przyganiał kocioł garnkowi....
          • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:09
            ja nie robie z siebie bog wie kogo, napisalam ze nie jestem swieta przeklac mi
            sie zdarzy nawet czesto, zbyt czesto czasem smile ale ja nie jestem wyksztalcona
            jeszcze smile

wiec nie masz mi co wytykac smile
            • triss_merigold6 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:23
              Jest szansa, że jak już będziesz wykształcona to poglądy nieco Ci się zmienią.
              A przynajmniej sposób ich formułowania.wink
              Generalizując widać dość wyraźny podział elektoratów Tuska i Kaczyńskiego,
              zmiennymi różnicującymi są właśnie wykształcenie, wiek, miejsce zamieszkania.

Polemizować sensownie i konstruktywnie można tylko z ludźmi którzy operują
              mniej więcej tę samą siatką pojęciową. Wybacz ale jak dyskutować o polityce z
              gościem, który sądzi, że wszystkiemu winni są ONI a państwo powinno coś dać?
              • chloe30 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:24
                Boże Triss, czekałam na Ciebie, ja nie umiem tego tak dobrze ująć smile)
              • dyrgosia Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:30
                wszystkiemu winni są ONI a państwo powinno coś dać?

a co sądzić o osobie ,która TO obiecuje ?
              • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:30
                triss ale kandydaci to tu sprawa poboczna mnie denerwuje to ze ludzie sie
                wsciekaja na siebie niepotrzebnie kiedy jest juz po zawodach smile
                leca niecenzuralne epitety i takie tam, a po co nam to, malo nerwow w
                dzisiejszych czasach mamy??
                a to czy mi sie poglady zmienia czy nie nie zalezy od mojego wyksztalcenia bo
                humanista na szczescie nie jestem i nie ksztalce sie w humanistycznym kierunku
                wiec bedzie to mialo zerowy wplyw na moje poglady smile
                • fajka7 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:44
                  czemu na szczescie? co masz do humanistow oraz ewolucji pogladow?
                  • elza78 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:46
                    nic nie mam do humanistow ani ewolucji pogladow, ale zwyczajnie w moim
                    przypadku bezsensemy bylby dyplom w humanistycznej dziedzinie wiedzy,
                    zwyczajnie ja nie mam tu nic do zrobienia smile
    • eg31 Re: apropos kaczora i tuska 25.10.05, 10:26
      Głosowałam na Tuska, mam wyższe wykształcenie i nikogo jeszcze nie obraziłam i
      nie mam zamiaru. Wydaje mi się że uogólniasz poza tym na Tuska głosowali nie
      tylko ludzie z wyższym wykształceniem więc skąd wiesz którzy z nich mięchem
      rzucają?
    • kate33 Podsumowując... 25.10.05, 10:56
      wszystkie wątki na temat wyborów, muszę powiedzieć, że niemiło zrobiło się
      ostatnio. Wiem, że w towarzystwie najlepiej unikać rozmów na tematy polityczne
      i religijne, bo niestety one zawsze ludzi skłócą, dlatego proponuję, aby dać
      sobie już spokój z wyboram i nie zakładać więcej nowych wątków na ten temat.
      Już jesteśmy po wyborach i czasu już nie cofniemy, a co przyniesie przyszłość
      to pokażą najbliższe 5 lat.

A tak dla zmiany tematu, to jutro biorę wolne w pracy i wybieram się ze
      znajomymi na grzybki. Ciekawe czy w ogóle rosną, ale zawsze miło będzie
      pospacerowac po lesie.

Pozdrawiam, Kaśka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka