Dodaj do ulubionych

odbutelkowywanie

11.12.09, 22:22
moje 2,5 letni chłopcy wieczorem piją jeszcze mleko. W nocy również. Niestety
wszystko odbywa się za pomocą butli. Trzeba by je chyba oddać jakiejś wróżce
czy coś ale w czym im to mleko dawać? szczególnie w nocy gdy są śpiący i jedzą
na leżąco. Inne napoje piją z kubków ze słomką ale one się raczej nie
sprawdzą. Kubki niekapki? z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: odbutelkowywanie 11.12.09, 22:32
      bedzie Ci na pewno w tym wieku oduczyc butli, ale polecam bidony NUBY z koncowka
      silikonowa z zaworkiem. moje, dzieki nim wlasnie oduczyly sie cyckania! powodzenia!
      https://i91.twenga.com/sport/bidon/nuby-bidon-niekapek-360ml-tp_4755396173499016867vb.png
      • aggy80 Re: odbutelkowywanie 12.12.09, 11:03
        u mnie udalo sie zastapic butelki kubkami i zwyklymi slomkami
    • pajesia Re: odbutelkowywanie 12.12.09, 19:39
      u mnie chłopcy dłuuugo budzili się na butlę w nocy, mimo, że starałam się im
      dawać porządną kolację.
      Karm swoich "mięchem" wink już od podwieczorku wink, żeby mieli dobrze pełne
      brzuszki przed nocą i nie budzili się z "głodu"?

na pewno przez pierwsze dni po oddaniu butli będzie niełatwo i mogą za nimi
      tęsknić, bądź twarda smile a uda się

przy nauce picia z kubeczka nastaw się, że będą dużo rozlewać na siebie, podłogę
      i okolice... u nas do tej nauki sprawdzały się zatyczki-kubeczki od butelek
      Avent - miały odpowiednik kształt i objętość. A żeby było nieco mniej rozlewania
      i wycierania, dostawali odrobinkę picia na dnie, ale chyba niepotrzebnie to
      piszę, bo sobie radzicie z piciem jako takim, tylko to mleko "wchodzi" przez
      butlę smile

a, jeszcze jedno mi się przypomniało - jeśli po oddaniu butli będziecie mieć
      stanowczą odmowę młodzieży spożywania mleka z innego naczynia, nie przejmujcie
      się - jeśli jeść będą sery i jogurty - ok, po paru dniach zatęsknią...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka