Dodaj do ulubionych

tako duo jumper

21.09.10, 19:46
Wlasnie mi dostarczyli wozek dla dziewczynek Tako Duo Jumper i jestem zaskoczona jego szerokoscia wiem ze wozki blizniacze sa z regoly szerokie lub dlugie w zaleznosci jak sa gondolki ulozone ale zauwazylam ze nawet w drzwi mi sie nie miesci :o tez macie takie problemy z wozkiem? smile
Obserwuj wątek
    • zdunia1979 Re: tako duo jumper 21.09.10, 21:08
      Może masz wąskie drzwi (np. stare budownictwo). Myślę, że tak jak większość twój ma szerokość ok. 80cm. Ja miałam najpierw długi ABC zoom a teraz mam szeroki X- lander i mieszczę się wszędzie. Czasem wprawdzie przeciskam się odrobinę, ale to właśnie w starszych budynkach. Ale wszelkie markety czy budynki użyteczności publicznej są dostosowane i można w nich szaleć z maluchami smile
      • waryszka Re: tako duo jumper 21.09.10, 21:54
        ja mam xlandera szerokiego i nie ma problemu z prawie wszystkimi drzwimi - oprocz windy mieścimy sie wszedzie. Na szczescie windy używam sporadycznie. Nasz wózek ma ok78cm szerokości a wiekszosc wejsc jest ok 80 cm wiec mamy na styk
        • szyszy007 Re: tako duo jumper 22.09.10, 11:57
          zapomnialam dodac ze mieszkam w UK i faktycznie drzwi sa tutaj wezsze niz w Polsce ... chyba poprostu zaczynam panikowac juz nie wiele zestalo do rozwiazania ... uuuufff wink
          • arabeska5 Re: tako duo jumper 05.10.10, 22:46
            Tako jumper duo jako jeden z nielicznych wózków bliźniaczych jest wyjątkowo szeroki, bo ma 92cm. Standardowa szerokość drzwi w Polsce to 90cm, więc na pewno przez normalne drzwi nie przejedzie. Z tego właśnie powodu zrezygnowałam z jego zakupu i kupiłam Kees Twin K2, ma 76cm szerokości i pomimo to bywa, że przez bramki w osiedlowych marketach nie przechodzi.
    • monika_irl Re: tako duo jumper 06.10.10, 14:12
      i wlasnie dlatego szukalam tylko i wylacznie wozka jeden za drugim wink
      • tansavea1 Re: tako duo jumper 10.10.10, 14:12
        Ja tez chcialam kupic ten wozek ale dobrze ze zauwazylam jaka ma szerokosc, standard drzwi to 80 wiekszosc wozkow 78 a ten jest mega szeroki ale tez wygodniejszy dla dzieci cos za cos, ja mam dorjan danny sport duo i jest super miesci sie we wszystkie drzwi gorzej w sklepach ale to juz nic nie poradzimy
    • domi_gd Re: tako duo jumper - Polecam 14.10.10, 14:54
      Ja używałam tego Tako przez 13 miesięcy. Jest super, tyle że ciężki. Mieściliśmy się we wszystkie drzwi w sklepach i urzędach, najgorzej było przy kasach w sklepach. Drzwi do mieszkania 80 cm, wózek 78 cm szerokości, więc trzeba było przejeżdżać trochę skosem, ale bez większych problemów.
      To małe niedogodności, przy takich korzyściach - stabilny duży wózek na pompowanych kołach, z wieloma funkcjonalnymi osłonkami i to wszystko w rozsądnej cenie. Kupiłabym go ponownie. I bardzo polecam, jeśli nie musicie go znosić po schodach i upychać do bagażnika samochodu.
      I naprawdę nie mam nic wspólnego z producentem, chwalę bezinteresownie wink
    • stepflex Re: tako duo jumper 05.02.15, 23:37
      Pozwolę sobie odświeżyć wątek.
      Bardzo podoba mi się ten wózek, czy mogę prosić o opinie posiadaczy wózka ?
      Wiem, że jest szeroki, ale to nie jest dla mnie problem, wozek ma mi służyć tylko na spacery, bo na zakupy jeździmy samochodem.
      Jak z amortyzacją, wagą, wysokością wózka, szelkami ?
      Interesują mnie konkrety.
      • devilyn Re: tako duo jumper 06.02.15, 11:50
        My jako pierwszy mieliśmy wózek tako duo driver i jest boski tak do roku.

Potem kupiliśmy używany duo jumper, duzy plus za skrętne koła, regulowana rączka, wielki plus za podnózki bo nie dzierżę jak dzieciom jak śpią wiszą bezwładnie nogi, zamawialiśmy od producenta dodatkowo moskiteiry szczelnie zakrywają wózek przed robalami, duża buda, każde z dzieci ma dużo miejsca.

Minus (mamy starszy model) trudno dostać się do kosza pod wózkiem.

Jest nowsza wersja duo uniwersal w którą warto zaiwestwoać

tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=217&virtuemart_category_id=4&Itemid=2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka