backwoodsman
27.01.12, 11:21
Nie wiem na ile śledziliście działania Synapsis w sensie zwrócenia uwagi społeczeństwa na problem autyzmu, jego odbioru i postrzegania na zewnątrz (Bartek Topa - autyzm wprowadza zmysły w błąd). Pozwolę sobie przekazać prośbe skierowaną przez organizatora akcji Synapsis do rodziców:
Szanowni Państwo,
Nie cichną odgłosy medialne akcji „Autyzm - całe moje życie”. Osiągnęliśmy nas cel. W sposób istotny zwróciliśmy uwagę społeczeństwa na osoby z autyzmem i ich otoczenie. Walczymy aby przestały być one „niewidzialne”. Do realizacji tego przedsięwzięcia nie doszłoby gdyby nie potężne zaangażowanie wielu osób, które śmiało i z dumą możemy nazwać Przyjaciółmi Fundacji SYNAPSIS. Osoby uczestniczące w przygotowaniu i realizacji akcji „Autyzm - całe moje życie” poświęciły ogromną ilość swojego czasu, energii, talentu a także prywatnych środków finansowych. Robią to także teraz pracując zupełnie nieodpłatnie nad kontynuacją działań w ramach akcji. Pragniemy im za to podziękować. Zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie Fundacji SYNAPSIS w wyrażaniu wdzięczności dla zespołu pracującego nad projektem „Autyzm - całe moje życie”. Jeżeli uznają to Państwo za słuszne i właściwe, to będę wdzięczny za przesyłanie na adres Fundacji SYNAPSIS listów z osobistymi i najlepiej napisanymi odręcznie podziękowaniami dla realizatorów przedsięwzięcia. Zebrane listy przekażemy naszym Przyjaciołom. Chciałbym Państwa także prosić o przekazanie tej prośby innym rodzicom, dziadkom, wujkom, rodzeństwu osób z autyzmem a także samym osobom z autyzmem. Pragniemy zgromadzić takowe podziękowania do wtorku 31 stycznia. Korzystając z okazji dziękuję także za dotychczasowe wsparcie. Współprac z Państwem to niesamowita przyjemność.
Adres:
Fundacja SYNAPSIS, ul. Ondraszka 3, 02-085 Warszawa
Dopisek: „Autyzm - całe moje życie”
Listy można zostawać także na recepcji.
Łukasz Kościuczuk
Kierownik Działu Promocji i Fundraisingu
Fundacja SYNAPSIS / ul. Ondraszka 3 / 02-085 Warszawa
tel./fax: (+48 22) 825 87 42 / kom. (+48) 501 370 686
l.kosciuczuk@synapsis.org.pl / www.synapsis.org.pl
KRS 0000045919 / NIP 526-030-25-22
Fundacja SYNAPSIS, autyzm - metody leczenia
www.synapsis.org.pl