Dodaj do ulubionych

wymiary wózka Mikado duet ???

02.05.04, 20:48
czy ktoś może podać wymiary tego wózka po złożeniu? szukamy samochodu i
musimy znac gabaryty wózka, czy wejdzie do bagażnika. Albo może ktoś poleci
dobry średniej klasy samochód (oprócz kombi)mieszczący i bliźniaki i wózek?
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • atka22 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 03.05.04, 22:21
      Właśnie kupiłam Mikado, wymierzę Ci go rano. Mamy starego nissana primerę i
      wchodzi do bagażnika bez problemu. Nawet zostaje troszkę luzu. Choć - po
      ostatniej przejażdżce z niemowlakami, dochodzę do wniosku, że kombi byłoby
      ideałem... pozdrawiamy
      • dziuba07 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 04.05.04, 08:43
        Wozek, lozeczk turystyczne, ubranka, zabawki, rowerki. Bierzcie kombismile
      • et2misie Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 05.05.04, 20:01
        Atka!!! obiecałaś zmierzyć wózek.....czekam z niecierpliwością. pozdrawiam.
      • ivo_atom Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 06.07.04, 19:13
        Dlaczego zdecydowałaś się na zakup wózka od producenta - taniej?
        Ile się czeka na realziację, i czy jesteś zadowolona z tego wyboru?

Ja właśnie stoję przed wyborem wózka i wyniku eliminacji innych wózków chyba
        też się zdecyduję na MIKADO.
        • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 06.07.04, 22:00
          Koszt wózka zamówionego u producenta to 890zł (w tym są już koszty
          transportu).Firma wystawia ci fakturę proforma a ty wpłacasz pieniążki na ich
          konto. Wtedy oni wysyłają kurierem wózek wprost pod twoje drzwi. Jeżeli
          wybierzesz dostawę za pobraniem to koszty będą większe ale nie wiem o
          ile.Wszystkie szczegóły dotyczące wózka np.kolor ustalasz telefonicznie. Firma
          jest ponoć bardzo solidna i cieszy się dobrą opinią, tak jak i jej wózki. Sama
          mam zamiar właśnie w taki sposób zamówić ten wózek ponieważ uważam że jest
          dobry jakościowo i jak na wózek bliźniaczy cena jest bardzo rozsądna. Razem z
          wózkiem otrzymujesz pokrowiec przeciwdeszczeowy, torbę i nosidła. Zamówienia
          można składać pod numerem (062) 736-02-06 u p.Wojciech Kowalskiego-szefa Działu
          Zbytu.
    • 2in1 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 06.05.04, 13:11
      Moje dzieci jeżdżą w takim wózku. Wymiary po złożeniu to: ok. dł. 105 cm, szer.
      77 cm, wys. 42 cm. Można jeszcze zdjąć kółka, wtedy dł. skraca sie do 92 cm
      oraz nieznacznie wys. jakieś 3-4 cm. Mamy Felicje kombi i wszystko mieści sie
      bez problemu. Serdecznie pozdrawiam.

Wiola, mama 4,5 m Wiktorii i Domonika
      • et2misie Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 06.05.04, 15:28
        bardzo bardzo dziękuję za wszystkie informacje i serdecznie pozdrawiam.
    • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 06.05.04, 17:38
      Mam pytanie do 2in1.
      czy mogłabyś zmierzyć ile ten wózek ma cm w najszerszym miejscu (chodzi mi o
      koła). Bardzo byłabym wdzięczna.
      Monika
      • 2in1 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 07.05.04, 12:18
        Rozstaw kół to 78 cm.
    • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 07.05.04, 14:08
      2in1 dziękuję za odpowiedź.Teraz wiem ze mogę śmiało go kupić a ponieważ będę
      zamawiać ten wózek u producenta nie będę miała okazji go wcześniej zobaczyć (no
      moze na zdjęciu).
      • ivo_atom Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 07.07.04, 19:32
        Dlaczego zdecydowałaś się na zakup wózka od producenta - taniej?
        Ile się czeka na realziację, i czy jesteś zadowolona z tego wyboru?

Ja właśnie stoję przed wyborem wózka i wyniku eliminacji innych wózków chyba
        też się zdecyduję na MIKADO.
    • zeb1 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 07.07.04, 23:04
      Tez chce kupic wózek Mikado. Wiem, ze szerokosc wózka to 78cm. Moje drzwi w
      mieszkaniu maja po 79cm. Boje sie, ze ten 1cm zapasu moze byc za mało, zeby
      wózek zmieścił się w drzwi. Napiszcie jak to jest u Was.
      • 2in1 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 08.07.04, 11:08
        U mnie drzwi maja szerokość dokladnie 79,5 cm i wózek przechodzi bez problemu.
        Jedynym problemem jest to ze drzwi nie otwierają się łatwo do końca i potrzebna
        jest pomoc drugiej osoby. Kiedy na spacer wychodzę sama to wnoszę i wynoszę z
        mieszkania złożony. Jednak trzeba pamietać że jest to wózek dość ciężki za to
        doskonale się prowadzi po nierównościach (pompowane koła). Kupilam go wprost od
        producenta z dostawa do domu za pobraniem. W lutym kosztował ok. 750 zł a nie
        jak pisala majm74 890. Wiem że są różne modele mikado dino duet może stąd ta
        różnica w cenie. Ja mam wózek na sprężynach nie na paskach, dwa nosidla, torba
        i folia przeciwdeszczowa.
        Pozdrawiam Wiola
        • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 08.07.04, 19:19

Koszt wózka zamówionego u producenta to 890zł (w tym są już koszty
          transportu).Firma wystawia ci fakturę proforma a ty wpłacasz pieniążki na ich
          konto. Wtedy oni wysyłają kurierem wózek wprost pod twoje drzwi. Jeżeli
          wybierzesz dostawę za pobraniem to koszty będą większe ale nie wiem o
          ile.Wszystkie szczegóły dotyczące wózka np.kolor ustalasz telefonicznie. Firma
          jest ponoć bardzo solidna i cieszy się dobrą opinią, tak jak i jej wózki. Sama
          mam zamiar właśnie w taki sposób zamówić ten wózek ponieważ uważam że jest
          dobry jakościowo i jak na wózek bliźniaczy cena jest bardzo rozsądna. Razem z
          wózkiem otrzymujesz pokrowiec przeciwdeszczeowy, torbę i nosidła. Zamówienia
          można składać pod numerem (062) 736-02-06 u p.Wojciech Kowalskiego-szefa Działu
          Zbytu.

I jeszcze do 2in1:
          wózek kosztuje teraz 890zł (cenę podano mi w e-mailu który otrzymałam od firmy
          Mikado) a różnica między tą ceną a tą którą ty zapłaciłaś spowodowana jest tym
          że od 1 maja tego roku podniesiono podatek VAT z 7 na 22%.
      • kamila_trojaczki Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 13.07.04, 22:41
        Mamy rowniez wozek Mikado, ale nam sie nie miesci do windy wiec skaldany wozimy
        na parter (z Xp) i na dole pakujemy dzieciaki do wozka.
        Jedzimy nim juz ponad 1,5 roku i wszystko jest w najlepszym porzadku, chociaz
        kilka wnioskow racjonalizatorskich moglibysmy podeslac producentowi smile
        Jedyne co dalo nam sie we znaki w uzytkowaniu powyzszego wozka to problemy z
        ogomieniem sad juz trzy razy zlapalem gume, ale to nie wina wozka lecz cudow
        jakie mozna znalezc na naszych chodnikach.

P.s Dla naszej trzeciej pociechy mamy Polaka i wypada duzo bardziej blado niz
        Mikado smile

P.s II My jechalismy z nim w Corsie smile ale wozek na dachu.

www.trojaczki.net
    • ivo_atom Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 08.07.04, 19:17
      Własnie otrzymałam informację od producenta o cenie wózka - jednak 890 zł sad

Czy wraz z wózkiem otrzymałaś gwarancję - ile ona wynosi?
      • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 08.07.04, 19:21
        ivo_atom napisała:

> Własnie otrzymałam informację od producenta o cenie wózka - jednak 890 zł sad
        >
        > Czy wraz z wózkiem otrzymałaś gwarancję - ile ona wynosi?

Ivo_atom zadzwoń do producenta i porozmawiaj z p. Kowalskim.On napewno poda ci
        odpowiedzi na wszystkie twoje pytania dot. wózka.Nie musisz go od razu zamawiać-
        kto pyta nie błądzi.
        • zeb1 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 08.07.04, 20:26
          Pytanie do majm74: czy mozesz mi podac e-maila do Mikado. Kilka dni temu
          wysłałam pytania na adres firmy i nie ma odpowiedzi. Adres wzięłam ze strony
          internetowej mikado@wozki-mikado.pl. Moze jest jakis nowy adres

Aneta
    • ivo_atom Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 09.07.04, 10:57
      majm74 - dzięki, będe do niego dzwonić. Z firmy też podali do niego namiary.

zeb1 - ja wysyłałąm na adres mikado@wozki-mikado.pl - czyli taki sam jak Ty, i
      wczoraj otrzymałam dwie odpowiedzi. Moze napisz jeszcze raz..?
      • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 09.07.04, 14:33
        Ja też pisałam na ten sam adres.Może coś nie doszło do nich.Spróbuj napisać
        jeszcze raz.
        Prośba do ivo_atom:
        Jak będziesz coś wiedzieć na temat gwarancji na ich wózek to daj znać w tym
        wątku.
        • ivo_atom Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 10.07.04, 17:43
          Producent na temat gwarancji napisał mi:

"wózek jest serwisowany bezpośrednio w naszej firmie, każdy wózek otrzymuje
          karte gwarancyjnę (okres gwarancji wynosi 6 miesięcy, w praktyce usuwamy
          wszelkie usterki powstałe po w/w czasie)"
          • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 10.07.04, 21:33
            Dzięki ivo_atom!!
            Teraz już wiem (chyba)wszystko na temat tego wózka.
            • majm74 Cena wózka Mikado Duet 12.07.04, 17:40
              Jako ciekawostka chcem podać cenę tegoż wózka w jednym ze sklepów
              internetowych. Otóż wózek bez kosztów [przesyłki kosztuje w owym sklepie
              1 078,97zł. Czyli prawie 200zł więcej niż u producenta. Spora różnica, prawda?
    • ivo_atom Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 13.07.04, 09:48
      Majma - czy kupujesz ten wozek i kiedy? Ja na pewno w sierpniu.
      A dzisiaj otrzymaąłm od nich jeszcze jedna informację:
      "produkujemy wózki i na sprężynach i na pasach, w zależności od zapotrzebowania
      Klienta"

Pozdrawiam!
      • majm74 Re: wymiary wózka Mikado duet ??? 13.07.04, 19:52
        Wózek kupię napewno ale dopiero jak urodzą się dzieci. Termin mam na
        październik ale myślę ze dzieci będą na świecie już we wrześniu. Na razie mam
        sporo innych wydatków bo kupiliśmy mieszkanie i wózek musi poczekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka