Dodaj do ulubionych

Usg, ktg ?

30.04.11, 11:59
Dziewczyny, napiszcie proszę, jak często w końcówce ciąży robiłyście/robicie usg ? Ja jestem w 35 tc ciąży bliźniaczej, ostatnie usg miałam prawie 4 tyg. temu, wizyta bez usg prawie 2 tyg. temu i wiadomo, że się niepokoję. Ale dr nie zlecał kolejnego usg, tylko kazał czekać do następnej wizyty i wtedy już umawiamy się na cc. I sama nie wiem, czy robić jakieś usg albo zgłosić się na ktg, w sumie czuję ruchy, ostatnie usg potwierdziło, że jest OK. I sama nie wiem. Jak to jest u Was ?
Obserwuj wątek
    • kosmo78 Re: Usg, ktg ? 30.04.11, 12:26
      Ja skończyłam 36 tydz., ktg miałam co dwa tygodnie , usg też, następną wizytę mam 10 maja, ale nie wiem czy doczekam. Tez się denerwuję ruchami i ostatnimi czasy zwracam na to uwage, kiedy ostatnio powiedziałam pani doktor, że dzieci mało się w Święta ruszały to powiedziała, że powinnam była jechać do szpitala, żeby tam mi zrobili ktg. Najgorzej, że nigdy nie wiem , które dziecko sie akurat rusza, zupełnie nie umiem tego rozróżnić.

https://www.suwaczki.com/tickers/wwgz3e3kjqtdj34i.png
      • tansavea Re: Usg, ktg ? 30.04.11, 12:56
        hej ja usg mialam ostatnie na 2 tyg przed porodem tj w 36 tyg potem wizyta bez usg, lekarz tylko pytal czy czuje ruchy, jak sie skarzylam ze malo to i tak to olal, a ktg mialam w 34 tyg w szpitalu jak bylam na sterydy a potem w 38 tak to wcale nie robilam
        • fufun Re: Usg, ktg ? 04.05.11, 09:30
          hej,
          od 35tc. USG miałam co dwa tygodnie. KTG co tydzień. Ostatni tydzień- 40 przeleżałam w szpitalu i tam robili mi KTG 3 razy dziennie. Lepiej dmuchać na zimne
          pozdrawiam i powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka