Dodaj do ulubionych

Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiejskie)

23.01.12, 21:39
Uprzejmie proszę rodziców bliźniaków o pomoc w doborze wózka. Zależy mi na tym, żeby sprawnie poruszał się po terenach leśnych oraz po śniegu (trasy off road ;o), ponieważ dzieci przyjdą na świat lada chwila.
Chętnie wysłycham na co jeszcze powinniśmy zwrócić uwagę.
Zależy mi na jakości za rozsądną cenę
Obserwuj wątek
    • doti_2 Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 23.01.12, 22:46
      my mamy taki Mothercare.

mieszkam na wsi, spacery po polnych drogach, łąkowych.
      To był nasz drugi wózek, pierwszy był z gondolami ale po pół roku się nie mieściły. To był najszerszy jaki znalazłam i mogłam kupić.

zalety jak na wieś - pompowane, dość duże koła,
      możliwość odpięcia kosza
      łatwość w pchaniu i prowadzeniu dzięki kołom
      lekki jak na bliźniaczy

minus dla noworodków - nie ma amortyzacji, z wybojach trzęsie trochę

jakbym mogła sobie pozwolić finansowo to kupiłabym coś w stylu "jogger" - jeszcze większe koła.

jeśli urodzą się teraz to kupiłabym używany jakiś z gondolami i opcja bujania (bo się czasem przydaje) i potem fajną spacerówkę jak już będą siedzieć, która posłuży wam na dłużej
    • anikka Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 00:27
      Witaj!
      Polecam zdecydowanie Emaljungę!!! Mam używaną, kupiona na allegro Emaljungę już 16 miesięcy (a przed moimi bliźniakami obsłużyła jeszcze jedna parkę bliźniątsmile, dzieci prawie codziennie na spacerze, wiec naprawdę mocno eksploatowana, do tego często składana do samochodu, co tez mocno wózek eksploatuje. Jest ciężka, jedna osoba nie poradzi sobie z zapakowaniem jej do samochodu, ale za to jest pancerna, wszędzie wjedzie, poradzi sobie na śniegu, na błocie, w lesie, na plaży, podjedzie pod każdy krawężnik. Latem kopiłam podwójną parasolkę McLarena, ale to porażka, trudno z dwójką podjechać McLarenem pod krawężniki, nie mówiąc już o jeździe po piasku czy błocie.

Moja Emaljunga wygląda mniej więcej tak, jak ta na allegro:
      tablica.pl/oferta/emmaljunga-city-cross-twin-gleboko-spacerow-IDjlpW.htmlPozdrawiam
      Anikka
    • bluemka78 Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 08:44
      Zależy czy coś Cię ogranicza. Mnie np. ograniczało wyjście z bloku. Mieszkaliśmy w blokach, na 6 piętrze wiec winda, wejście wąskie, a na parterze dodatkowo strome schody. Nam sie sprawdził Jane twin two, ale tylko wersja głęboka. Pozniej dokupilismy cosatto, ale nie nadaje sie w teren.
    • ciri_77 Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 09:09
      Na warunki wiejskie - tani wózek "na teraz" z gondolami a potem dobra spacerówka z duzymi kołami.
      Ja mieszkam na wsi, teren prawie górski - miałam coś w tym stylu https://www.babystar.strefa.pl/data/storage/attachments/5a26cc90fd041e593ef1faa3d0fc0cb9.jpg na początek i spokojnie wystarczało (przy bliźniakach jest taka masa wydatków) , potem chciałam kupić ABC Zoom, ale moje panny mając ciut ponad rok zrezygnowały z wózka.

Zastanów sie, w którym miejscu będziesz trzymać wózek, (sprawdź drzwi), nasz stał głównie na zadaszonym tarasie, tylko gondoli zabierałam do domu. Przyda sie folia przeciwdeszczowa oraz łatwa do czyszczenia tapicerka, bo po godzinny off-roadowym spacerze do mycia było wszystko smile
    • agnrek Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 09:48
      Ja miałam Teutonię- mieszkamy w okolicy, gdzie jest trawa, wiejskie drogi, żwir, wiele domów wkoło się buduje. Wózek sprawdził się genialnie.
      • tansavea Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 11:39
        dorjan - polecam, ma duze kolka , z przodu skretne, latwo sie prowadzi po nirerownosciach.
    • asiuleknj Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 14:30
      bez wątpienia najważniejszym elementem wózka w Waszym przypadku będą duże pompowane koła. Żyby wózek był bardziej wszychstronny i wygodny do prowadzenia również w mniej ekstremalnym terenie przydadzą się skrętne przednie kólka. Ja miałam i mam jeszcze (nie pozbyłam się ze względu na okres zimowy) polski wózek MIKADO i bardzo go sobie chwalę a kosztował bardzo niewiele (nowy około 1200 zł). Ale generalnie teraz jest już całkiem spory wybór, na pewno znajdziesz coś w sam raz dla Was. Powodzenia
      • karolina_marta Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 15:10
        Ja tez miałam Emmaljungę model Twin City Cross. Mieszkam na zupełnym zadupiu obok lasu, więc ciągle błoto, zaspy śnieżne. W lesie radziła sobie idealnie. Byłam z nią nad morzem, przejechała dziesiątki kilometrów wzdłuż plaży. Ja jestem drobna, ale sama dałam rade ją zapakować do bagażnika. Moje dzieci używały ją 3 lata, bez jakiejkolwiek naprawy, czy łatania kół. Super, że ma przekładaną rączkę i jednym ruchem mogłam im zmieniać pozycje jazdy. Kupiłam za 2500, sprzedałam za 700 a była w bardzo dobrym stanie, choć swoje przeszła to zrobiona jest z porządnych materiałów. Polecam zastanowić się nad używaną, teraz tak bym zrobiła.
        • rodzynek1000 Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 24.01.12, 20:28
          Dziękuję Wam za podpowiedzi, mieszkamy w domu, więc całe szczęscie nie muszę dźwigać wóxka po piętrach, ale faktycznie muszę jeszcze sprawdzić rozstaw drzwi.
          Zastanawiałam się nad używanym wózkiem Hartan, ale nie ma zbyt dużo opinii o modelu bliźniaczym....
    • agakoz8 Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 25.01.12, 21:35
      Po 3 pierwszych miesiacach użytkowania polecam X-Twina X-landera. Sprawdza się w lesie, na śniegu i w błocie, jest zwrotny i łatwy w wprowadzeniu (prowadzę go jedną ręką, gdyż na spacer zazwyczaj zabieram jeszcze naszego labradora, więc smycz trzymam w drugiej ręcewink
      Plusem też jest bardzo fajny design tych wózków i kolorystyka, a także cena - za nową spacerówkę z miekkimi gondolami zapłaciłam 1600 zł.
      Minusem na pewno jest to, że te miekkie gondole są dość wąskie, co może być problemem przy większych dzieciaczkach i grubych zimowych ubrankach. Moje dzieczwynki urodziły się tylko nieco ponad 2 kg, teraz mają 5 kg i widzę, że coraz mniej miejsca w gondolkach, jak mają na sobie ciepłe kombinezony. W marcu/kwietniu będziemy przesiadać się do spacerówki, którą na szczęście można dać prawie całkiem na płasko na początku.
    • lolamama Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 26.01.12, 13:00
      Mam Emmaljunga, z gondolkami, z których szybko wyrosły...
      Ale chyba polecam taki jeden obok drugiego - lepszy na wertepy i las niż taki jeden za drugim (takie są mniej skrętne).
      Jogger chyba fajny
      Acha - kupiłam uzywany w bdb stanie - zamiast 2300zł zapłaciłam 700zł...Nie nastawiam się, że będzie to wózek już "na zawsze". Albo, że jedyny, dlatego nie chcę dużo płacić. Teraz poluję na Maclarena - typowo do "samochodu", na wyjazdy a nie chodzenie po lesie.
      Sprawdź czy mieści się w drzwi (bo niby powinny, a czasem brakuje 2mm...)
    • multimama.pl Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 28.01.12, 09:27
      ja byłam zadowolona z Deltim Molly. Duże pompowane koła, solidny i stabilny, miejsca dla dzieciaczków w porządku, nie za małe. Mam w okolicy dużo ciężkich terenów, a wózek się jak najbardziej sprawdził. Miałam też wózek z serii Kees - u mnie się nie sprawdził.
    • maddaa Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 28.01.12, 15:50
      ja mam ABC Zoom design - jeden za drugim. Mieszkam w meiscie, ale co weekend jezdze do rodzicow na wies i jestem z niego zadowolona. Bez problemow miescil mi sie w windzie po ukosie. Jednym kliknieciem sie sklada - dłuzej zajmuje mi zlozenie gondolek smile NA wertepach wózek jest spoko, ma piankowe koła, ale żeby takim "tramwajem" podjechac pod górkę, to juz mialam problemy..nie wiem jak jest z szerokimi wozkami. Najpierw wlasnie taki chcialam kupic ale mi pare osob odradzilo i wybralam zooma. Nie zaluje zakupu!
    • alema Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 30.01.12, 22:38
      Ja natomiast mogę napisać, jakiego wózka NIE polecam a mianowicie wózka KEES. Po 2 latach użytkowania na spacerze w lesie złamała się rurka podtrzymująca siedzisko.

• mama-blizniat Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 20.02.12, 15:27
      Witam,osobiscie polecam EMMALJUNGE!!! WOZEK SWIETNIE SIE SPRAWIA PODCZAS SPACEROW NA MORZEM,W LESIE CZY TEZ PO NIE ROWNYM `TERENIE.mIESZKAM NA WSIE WIEC WIEM JAK TO JEST.WOZEK TEN MA BARDZO MIEKKIE ZAWIESZENIE I BEZ ZADNEGO WIEKSZEGO WYSILKU MOZNA BYLO NIM NAWET JEZDZIC PO ZASPACH SNIEZNYCH.
    • bamalu Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 22.05.12, 11:47
      Witam nasz pierwszy wózek to ABC Desing zoom super ale ja chciałam jeden koło drugiego wiec kupilismy tez ABC trójkołowiec używany super ale po jakim czasie zaczął nam zjeżdżać nam na prawo mąż regulował nic nie pomogło zaczęłam am szukać używanego wózka innego ale się bałam bo maluchy mają 19 miesięcy i ważą po 11kg i 12 kg czy nie utopie kasy znalazłam polski wózek za 700 zł Duet Hawana i użykuje go 1 miesiąca i jestem przeszczęsliwa wóżek prowadze jedną ręką
      skrętne koła poprostu bomba i za takie małe pieniądze nowy na gwarancji wózek polecam sprawdza się super na wertepach polecam mlodziaki też
      • maurycyzradzymina Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 22.05.12, 13:48
        allegro.pl/wozek-schwinn-double-jogger-duo-blizniaczy-mp3-i2313412090.html
        Powyższy wózek kupiliśmy w zimie (dzieci urodziły się 3 stycznia). Mieszkamy na wsi, w lesie. Codziennie jeździmy na spacery, sprawdził się, uważam że jest rewelacyjny.
        Dla noworodków masz miękką wyściółkę (chociaż teraz jest gorąco i nie wiem, czy będziesz z niej korzystała), siedzisko rozkłada się prawie na płask, regulowane 5-punktowe pasy, amortyzatory, duże koła, skrętne przednie koło z możliwością blokowania. Generalnie robiliśmy porządny research i ten jest najlepszy na offroad, a wierz mi, że u nas jest i błoto i śniegi i piach.
        Niestety żaden wózek bliźniaczy w którym dzieci są obok siebie nie przejedzie przez kasy w supermarkecie;-(
        • ilovetwins Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 22.05.12, 14:30

> Niestety żaden wózek bliźniaczy w którym dzieci są obok siebie nie przejedzie p
          > rzez kasy w supermarkecie;-(

no z tym się nie zgodzę!
          w kazdym wiekszym markecie (lidl, biedronka) i duzych typu tesco itp są kasy dla niepełnosprawnych i tam przejedzie wozek blizniaczy typu jeden obok drugiego; my jezdzimy teutonią, ma 80 cm szer i jeszcze jest sporo zapasu!
          jesli kasa dla niepelnosprawnych jest nieczynna, podjezdzam do informacji lub ochrony i otwierają ją blyskawicznie, bo to ich obowiązek.

co innego małe sklepy osiedlowe. tutaj to i mamy z pojedynczymi wozkami mają ciasno, ale to juz inna historia.
          • maurycyzradzymina Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 23.05.12, 12:32
            niestety u mnie na wsi mieścimy się tylko na targu pod gołym niebemwink
    • ledika Re: Baby Jogger City Select 24.05.12, 11:10
      Polecam Baby Jogger City Select, ma same zalety, jest lekki, wąski, zwrotny, ma mnóstwo konfiguracji montażu gondol, spcerówki i fotelika samochodowego, mieści się wszędzie i również do niewielkiego samochodu. Wszystkie mechanizmy działają rewelacyjnie. Gongole są lekkie, więc z łatwością można wnieść dzieci po schodach w pojedynkę. Dodatkowo można w 5 sekund zrobić z niego wózek dla jednego dziecka.
      Przed urodzeniem dzieciaków zrobiliśmy analizę wszystkich wózków dostępnych i ten jest bezkonkurencyjny. Niestety nie jest tani, ale cena odpowiada jakości, my kupiliśmy używany.
      • lulu.2011 Re: Baby Jogger City Select 05.03.13, 09:54
        Witam..A czy jeszcze go państwo potrzebuja..bo jak nie to ja chetnie go odkupię..
        W rzie czego info poprosiłabym na izabel.lepopo@gmail.com

Najlepszego
        Iza
        • anytram82 abc desing zoom 06.03.13, 20:28
          Z wózków jeden obok drugiego to może x-lander? Ja miałam pojedynczego dla syna i dobrze się prowadził np po lesie. Fajny też jest TAKO ale strasznie szeroki, nie mieści się do standardowych drzwi.
          Teraz dla córek miałam Abc zooma bo mieszkam w bloku z windą i musiał być wąski a do tego wielofunkcyjny, chciałam żeby miał od razu foteliki samochodowe żeby na zakupach czy u lekarza nie przekładać śpiących dzieci, w zoomie foteliki, gondole i siedziska montuje się za pomocą adapterów na stelażu bez wyjmowania dzieci. Mimo że jeden za drugim to naprawdę dobrze się prowadzi, nigdy nie miałam z nim problemów przy prowadzeniu czy skrętach, w sklepie między półkami też dawał radę,nigdy nie zaklinował się w żadnych drzwiach czy przy kasie, ma piankowe koła które się nie przebiją. No ale już go nie potrzebuję, nie używam fotelików ani gondoli a spacerówkę mam osobno więc postanowiłam sprzedać cały zestaw. W linku moja oferta jakby ktoś był zainteresowany, jest tam też galeria a w niej m.in moje 11 miesięczne bliźniaczki które jeszcze mieszczą się w gondoli wink
          Sprzedam ABC design zoom
    • histerioza Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 08.03.13, 00:06
      EASY WALKER. Bardzo polecam, sprawdza się idealnie w terenie. Jest to wózek obok siebie, na początku gondole, potem spacerówka.
      www.easywalker.nl/pl-PL/product/id=3/duo.html/lang=PL/locale=41
    • Gość: kokuna Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.15, 11:00
      tutaj podwojneszczescie.net/ warto zajrzeć i zobaczyć, jakie modele są w sprzedaży smile no ale faktycznie, na wieś to tylko te, z pompowanymi kółkami, wtedy nie powinnaś nigdzie ugrzęznąć
      • gazdzina82 Re: Jaki wózek bliźniaczy polecacie (warunki wiej 30.11.16, 11:19
        wracając do wózków bliźniaczych chciałam wam polecić wózeczek ABC Design Zoom, siostra taki nabyła dla swoich szkrabów. I w szoku cięzkim byłam jak nim pierwszy raz jechałam z nimi na spacer. Tak lekki wózek a dwoje dzieci. Super model, rzeczywiscie. To był dobry wybór www.abc-design.de/pl/wozki/zoom/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka