Dodaj do ulubionych

druga ciaza - brzuch po...

03.07.12, 18:07
ciazy blizniaczej - czy szybko Wam wyskoczyl w drugiej ciazy? bo ja jestem przerazona! to dopiero 12tc, a brzuch mam jak w piatym m-cu!! szok... jak ja bede wygladala na koniec ciazy??
Obserwuj wątek
    • apple13 Re: druga ciaza - brzuch po... 03.07.12, 21:00
      Wooow! Gratuluję Ci serdecznie smile Pewnie nie kojarzysz mnie, ale mamy pociechy w tym samym wieku smile Co do brzuszka to Ci nie pomogę bo my jeszcze się nie zdecydowaliśmy na ten krok wink Pozdrawiam smile
      • agmarta2 Re: druga ciaza - brzuch po... 03.07.12, 21:22
        Gratulacje smile Mi też szybko brzuch wyskoczył i bałam się jak będe wyglądała np. w 8 miesiącu. Urodziłam prawie w 38 tyg. i jak chodziłam na ktg czy na wizyty lekarskie to lekarze mówili, że po brzuszku nioe widać, że są tam bliźniakismile Więc to, że teraz masz już taki duży to nie oznacza, że na koniec będzie ogromny.
    • marti.78 Re: druga ciaza - brzuch po... 03.07.12, 22:21
      Piegoosku Gratuluję przede wszystkim ciążysmile
      Moje doświadczenia są takie przy bliźniakach brzuch był widoczny około 12 tyg ale to wiadomo bliźniaki, w drugiej pojedynczej ciąży łudziłam się, że będzie długo niewidoczny ale wyskoczyłwink jeszcze szybciej by w 9 miesiącu osiągnąć rozmiar "normalny" tak więc pokazał się szybko ale potem w moim przypadku od około 6 miesiąca rósł już niewiele. Nie wiem czy to zasługa słabszych mięśni brzuchauncertain , wieku czy po prostu tak mam.
    • lolagotkids Re: druga ciaza - brzuch po... 04.07.12, 13:32
      Mi długo nie wyskakiwał (miałam też tak w pierwszej ciąży, z Kocią, ale jak już sie pojawił, to....!!!!!!! Wygladałam jak wielkie nabrzmiałe awokado wink
      Niestety w porównaniu do pierwszej ciąży, dość długo potem schodził, no i skóra pozostała mało elastyczna. Nie wiem czy to kwestia cesarki (na którą byłam skazana, bo Dziewczyny w brzuchu ułożyły się w pozycji 69), czy też po prostu zmęczenie materiału...
      • rena78 Re: druga ciaza - brzuch po... 12.07.12, 13:17
        gratulacje!!!!!
        pewnie mnie nie pamiętaszwink
        no gratuluje ogromnie!
    • piegoosek Re: druga ciaza - brzuch po... 13.07.12, 12:36
      pamietam Was dziewczyny! no nicki przynajmniej wink troche sie nas przewinelo przez te lata...
      dziekuje za gratulacje! wczoraj rozpocza sie 14tc, czas leci, dzidzia rosnie zdrowo! na pewno jest jedna wink plci jeszcze nie widac!
      co do brzucha, to lekarz mowi, ze cokolwiek bym nie robila po pierwszej ciazy, to bardzo szybko widac brzuch przy drugiej... niestety! to i wiek i ciaza i miesnie rozciagniete i brak cwiczen, wszystko na raz! coz, bede sie martiwc po ciazy wink boje sie tylko co bedzie na koniec?? surprised)
      • marti.78 Re: druga ciaza - brzuch po... 13.07.12, 22:49
        A co ma być na koniec - będzie dobrzesmile a nawet bardzo dobrzesmile)))
        Rok temu też się zastanawiałam co będzie a teraz bliźniaki za chwilę skończą 4 lata a młodszy synek 6m. i jest ok. Jedno dziecko to luziksmile mam czas na wszystko prawiewink
        • vercueil Re: druga ciaza - brzuch po... 16.07.12, 14:16
          Gratulacje! U mnie bylo podobnie.
          • cytrusowa Re: druga ciaza - brzuch po... 16.07.12, 22:37
            gratulacje!

mi wyskoczyl bardzo, bardzo szybko i w sumie byl spory porownujac do blizniaczego
            • piegoosek Cytrusowa 25.07.12, 20:02
              no wlasnie.. jak porownuje moj blizniaczy brzuch z tego samego okresu, to jestem w szoku...
              najsmieszniejsze jest to, ze zaszlam teraz w ciaze prawie dokladnie 6 lat po blizniakach smile na szoste urodziny dostana siostrzyczke albo braciszka, jeszcze nie wiem co tam w brzuchu piszczy smile
              • blizniaki14 Re: Cytrusowa 28.07.12, 21:16
                Gratulacje raz jeszcze smile ale będą mieć dzieci fajny prezent na 6te urodzinki!! smile Co do brzucha, nie miałam dzieci po bliźniakach więc nie wiem wink ale bliźniaczy rósł mi dużo szybciej niż wcześniej przy pojedynczym dziecku wink ale ogólnie spotkałam się z tym,że w drugiej ciąży (nie zależnie od ilości dzieci) brzuszek w drugiej ciąży zwykle rośnie szybciej. zauważyłam to u kilku znajomych
                pozdrawiam smile
              • 13alexa Re: Cytrusowa 14.09.12, 12:07
                super prezent hihi u mnie odwrotnie córka na swoje 2 urodzinki dostaie bliźniaki smile chciałabym już wiedzieć jakiej płci będą smile))
                pozdrawiam i życzę wytrwałości
    • 100ania Re: druga ciaza - brzuch po... 08.08.12, 16:40
      wieki całe nie zaglądałam, a tu takie wiadomości!!!
      Gratulacje Piegoosku big_grin
      • piegoosek Re: druga ciaza - brzuch po... 08.08.12, 23:34
        dziekuje dziewczyny smile to prawiejuz polmetek...czas leci!
    • piegoosek bedzie dziewczynka :) 28.08.12, 18:10
      bedzie wiec Marta, Tomek i... dziewczynka smile nie moge znalezc imienia... nic mi sie nie podoba..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka