Dodaj do ulubionych

Zadręczę was ...

24.10.12, 08:46
Jestem okropna ,zadręczam was na raty...naprawdę mi przykro...ale proszę napiszcie jaki rozmiarn kupować ubranek...tak z doświadczenia...zastanawiam się nad 50-52 ale nie wiem czy nie będą za duże ....bardzo wam dziękujęsmile
Obserwuj wątek
    • agmarta2 Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 10:11
      Moim zdaniem nie ma sensu wcześniej kupować takich malutkich ubranek. Moje dziewczyny urodziły się z wagą ok 2 kg i mierzyły 46 i 50 i te ciuszki rozm. 56 które miałam poprostu musiałam podwijać rękawki, ale chociaż na dłużej Nam posłużyły bo ok 1,5 miesiąca. Na łapki musiałam zakładać im skarpeteczki bo te specjalne łapki niestety spadały i czapeczki też lepiej kupić sznurowane bo inne poprostu im spadały, chyba że Twoje maluszki będą ważyć po ok 3 kgsmile

Wiem jak się cieszysz, że będziesz mamą bliźniąt.....bo to NIESAMOWITE UCZUCIE, NIE DO OPISANIA smile
    • lady_olena Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 10:24
      A ja się zastanawiam, czy dobre kombinezony kupiłam, bo kupiłam rozmiar 62 smile Wyszłam z założenia że skoro dzieci urodzą się w grudniu to cała zima przed nimi. Nawet jak kombinezony będą za duże to przecież leżą w nich w gondoli, ew. wpięte w foteliku, więc chyba się nie wyślizgnątongue_out? Co myślicie, bo ja ostatnio się zastanawiam czy to nie był błąd jednak uncertain
      • agmarta2 Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 11:02
        Moje dziewczyny niby miały w grudniu 2 miesiące ale miałam rozmiar kombinezonów 74 bo dostały i były sporo za duże ale nie przeszkadzało to nikomu smile
        • nynka_876 Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 14:08
          Ja kupiłam rozm. 56... tez zawijałam i podwijałam bo maluchy były króciutki, tj. 49 i 51 cm. Jednak nim sie obejrzałam trzebabyło wymieniac garderobe na większą.
          A co do kombinezonów to Emilka miała 62 a Dawid 68. Na początku "topili się w nich". Nie zdąrzyli za bardzo do nich podrosnąc bo przebraliśmy się w polarkowe kombinezony wiosenne.
    • agnrek Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 14:09
      Moje dziewczynki urodzone w 34 tc miały długość 49 cm. Kupiłam im na allegro używane ciuszki w rozmiarach 52 cm i Tobue też polecam - maluchy szybko rosną, a nowe ciuszki wcześniacze są bardzo drogie. Nakładałam im nawet 56 cm, po prostu na śpioszki wkładałam skarpetki i zawijałam rękawy - starczały na dłużej.
    • anulkaa_z Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 15:55
      Ale dlaczego wychodzisz z założenia, że potrzebne Wam będą takie ubranka? Moi urodzili się w 35 tc i ubierałam im od razu 56. Mieli 52 i 55 cm i nie na długo im starczył pierwszy rozmiar smile
      Zawsze możesz dokupić jak okaże się, że urodzą się wcześniej.
    • dwojedzieciija Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 17:28
      My kupowaliśmy 56, kilka mniejszych udało się trafić w lumpeksie smile Te 56 były oczywiście za duże, ale Chłopcy tak szybko rośli, że na dłużej im starczyły wink)
    • piegoosek Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 18:49
      potwierdzam! kupilam troche ciuszkow dla wczesniakow i tym sposobem mialam kilka ciuszkow wcale nie noszonych wink wszyscy straszyli, ze pewnie urodze duzo szybciej, a dzieci beda malutkie, tymczasem urodzilam w 37tc duze dzieci 2700g. takze kupuj od razu wieksze ubranka, bo dzieciaki bardzo szybko przyrastaja!
      co do kombinezonikow, to widze, ze jestes w tym samym wieku ciazy co ja teraz i zreszta podobnie mialam z blizniakami smile i mialam kombinezoniki wlasnie rozmiar 62 i byly idealne! co prawda troche za duze, ale tym malenstwom jest wszystko jedno! wazne, ze sa zanurzone cale w kombinezonie, i tak niewiele sie ruszaja, wiec na prawe nawet lepiej, jak cale dziecko mozesz "zawinac" w ten kombinezonik!
      • piegoosek Re: Zadręczę was ... 24.10.12, 20:27
        co do kombinezonikow, to bylo do Lady_Olena smile
    • nowanatymforum Re: Zadręczę was ... 25.10.12, 19:21
      Moje wszystkie ciuszki w rozm. 50/52 nigdy się nie przydały. Dzieci urodziły się o czasie, ważyły 2800 i 3300 i miały 55 i 56 cm. A poza tym- one tak szybko rosna, ze ani się obejrzysz, a już będą za małe. Gdybym miała teraz kupować to kupiłabym troche w rozm. 56, ale jednak skupiła się na 62smile
    • bluemka78 Re: Zadręczę was ... 05.11.12, 11:49
      Wszystko zależy kiedy dzieci sie urodza. Ja upowalam najpierw normalne od 56 wzwyż, a kiedy już wiedziałam ze już wcześniej iść do szpitala i niewykluczone ze rozwiazanie bedzie przedwcześnie to dokupialm na Allegro trochę malenkich. Ladybird rozm newborn piękne maleńkie body i pajacyki oraz po zestawie grubszych spodenek i welurowych bluz George (lato) w rozm. newborn. Przydały sie bardzo na początku, bo jednak lepiej sie i dzieckko ubiera i swobodnej maluchowi w ubraniach odpowiednich rozmiarowo. Co innego kombinezon, ten może być ciut większy, tak samo jak kurtka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka