Dodaj do ulubionych

A takie wózki znacie?

04.06.13, 12:39
Dziewczyny, ja wiem że jest wątek zbiorczy o wózkach i nie krzyczcie na mnie wink ale nie znalazłam w nim nic na temat tych wózków:
- allegro.pl/3w1-wozek-blizniaczy-tako-jumper-duo-foteliki-i3285481356.html
- allegro.pl/freestyle-twins-z-fotelikami-gratisy-nowe-kolory-i3281600940.html
Moje bliźniaki rodzą się na przełomie października i listopada i już sobie zaczynam czytać o wózkach i te dwa mi w oko wpadły smile
Obserwuj wątek
    • 1kwiatuszek_3 Re: A takie wózki znacie? 04.06.13, 15:25
      Ja zastanawiałam się nad zakupem tego wózka:
      allegro.pl/freestyle-twins-z-fotelikami-gratisy-nowe-kolory-i3281600940.html.. al;e po dokładnym przeczytaniu opisu stwierdziłam, że jest trochę za szeroki smile ma 80 cm i mogę się nie zmieścić we wszystkie niezbędne drzwi smile
      dlatego zdecydowałam się na ten:
      allegro.pl/skretne-kola-2-foteliki-2-spiworki-parasolka-i3206293068.html smile w praktyce jeszcze nie wypróbowany, ale wygląda i zachowuje się ok. Myślałam, że będzie bardziej masywny niż jest w rzeczywistości... mam nadzieję, że się sprawdzi... ale o tym przekonamy się w sierpniu albo wrześniu smile
    • fasola08 Re: A takie wózki znacie? 04.06.13, 17:02
      te wózki są fajne.....niestety ich szerokosć może Ci na prawdę utrudnić życie uncertain ja bym nie kupiła znając już "realia" spoacerów bliźniaczych wink nigdy nie jest tak, żebyś nie musiała po coś wejść do sklepu, apteki itp przy okazji spaceru, niestety jesli przejdziesz przez drzwi, możesz utknąć przy kasie - bramki są wąskie uncertain lub między regałami. Mój wózek Emmaljunga Twin Cangaroo miała ok 76-77 cm i w wielu marketach był problem, do małych sklepów nawet nie wchodziłam, choć uwielbiałam ten wózek nad wszystko, przez to właśnie go sprzedałam. Kupiłam Jane i......po kilku spacerach wróciłam do wózka OBOK SIEBIE, bo w "jeden za drugim" dzieciom nie było wygodnie spać i tak już postawiłam na parasolkę, która jest węższa i nie mam za wielu problemów wink. Co mogę polecić sprawdzonego? MIKADO - widuję jedną mamę u siebie w mieście która ma już ponad dwu letnie szkraby i nadal nim jeździ i znajomego siostry, który także miał takowego dla swoich bliźniaków i baaardzo polecał, jest węższy od tych, które Ty wymieniłaś, tyle, że nie ma sztywnych gondol. Do Baby Jogger'a City Mini można kupić gondole - wózek weższy - dwufunkcyjny.
      Mając już "pewne" zaplecze wózkowe nie napalałabym się tak bardzo na sztywne gondole - te wyjmowane "miękkie" są lżejsze co i w dźwiganiu ma znaczenie wink i bardzo zwracałabym już uwagę na tą szerokość - reszta to już upodobania i wymagania indywidualne wink nie ma wózka idealnego wśród bliźniaczych - tzn są : Idealny dla mamy i Idealny dla dziecka ....tyle, że ten pierwszy nie będzie wygodny dla dzieci a ten drugi wygodny dla matki i jej funkcjonowania w otoczeniu wink
      • joannesp Re: A takie wózki znacie? 04.06.13, 20:13
        Do Jane mam sentyment bo przy starszej córce miałam trójkołową Jane Slalom Pro i go wręcz kocham bo potrafiłam nim jeździć po wszystkich nawierzchniach.
        Fakt nie zwróciłam uwagi zbytniej na ich szerokość smile Mi zależy właśnie żeby oba dzieciaczki były obok siebie a nie jeden za drugim i żeby byly oddzielne gondole. Spacerowkę to moge w sumie dokupić później a teraz tylko gondola z wpinanymi fotelikami. W ten week oglądałam w sklepie wózek bliźniaczy jeden za drugim i nawet do przodu mi było ciężko nim kierować jakoś hihi. No nic poszukam jeszcze smile
        • red_rose1 Re: A takie wózki znacie? 04.06.13, 21:52
          A ja polecam Ci wózek firstwheels city twin, nie jest może łatwo dostępny w PL ale wg mnie warto. Użytkuję go od lutego, a więc przetrwał zimę i śniegi bez zarzutu. A co najważniejsze jest stosunkowo wąski jak na wózek jeden obok drugiego, co pozwala mi zmieścić sie w każdych drzwiach, każdym markecie, itp. Jest zwrotny i fajnie się go prowadzi. Jedyny minus za dosyć małe gondolki, maluchy mają 5 msc a ja widzę że za 1-1,5msc tzreba będzie przejść na spacerówkę bo będzie im ciasno. Ale coś za cośsmile
          Pozdrawiam
        • fasola08 Re: A takie wózki znacie? 04.06.13, 22:16
          jak oglądałam np Peg perego duette to też nie mogłam nim manewrować (ciezko mi było się do tej "kierownicy" przekonać) a o podbijaniu bez dzieci nawet mogłam zapomnieć uncertain - oczywiście są rodzice, którzy mają ten wózek i sobie radzą, mając Jane jednak i półtoraroczne dzieci mogę powiedzieć że jest na prawdę zwrotny bez porównania z peg perego, choć z podbijaniem go pod krawężnik bywa także ciężko.
          ten Baby Jogger citi mini ma takie oddzielne gondole dwie sztywne, są nawet na allegro uzywane, moja Emmaljunga Twin Cagaroo tez miała dwie, sztywne gondole - bardzo lekkie i w dodatku składane na płasko do transportu ale nie dało się zamontować na niej fotelików - choć na tyle ile podróżujemy nigdy nam to nie było potrzebne. Woleliśmy kupić porządne i bezpieczne foteliki Maxi Cosi cabrio i w nich wozić dzieci, niż kupować byle jakie foteliki tylko po to, żeby można je było wpiąć w stelaż. wink mieliśmy dużo wizyt w poradniach z racji wczesniactwa, mamy Forda Galaxy i wózek Emmaljunga wchodził nam cały bez składania - razem z gondolami więc nie było problemu jechac z wózkiem i osobno fotelikami, zresztą biorąc pod uwagę zalecenia dotyczące czasu trzymania dzieci w fotelikach było dla mnie oczywiste, że po podróży wolałam je przenieść do wózka i nim dalej np isć z parkingu do szpitala, czy z parkingu do marketu itp.
          na prawdę szerokosć ma znaczenie duuuże. Potrafi zepsuć plany, utrudnić życie uncertain z czegoś będziesz musiała zrezygnować, na korzyść MIKADO przemawia jeszcze fakt, że to wózek fajny na zimę bo ma pompowane koła, duże, siedziska można obracać i ustawiać albo przodem albo tyłem do kierunku jazdy (tego mi baaardzo brakowało w mojej "emmie" bo zimą czasem mocno zawiewa i kiedy dzieci są przodem do mamy tego tak nie odczuwają),
          siedziska nie są małe, wózek miękki a tak na prawdę, ile będziesz z nimi wychodzić z takimi noworodkami jak będzie zimno i słota? szybko wyrosną z gondoli i tak się przerzucisz na opcję spacerówki wink
      • wuika Re: A takie wózki znacie? 05.06.13, 10:03
        Ja mam mikado! Jest rewelacyjny. Teraz się przenieśliśmy na parasolkę Chicco, bo się łatwiej składa i pakuje do auta, ale mikado duet jest super. Ma poniżej 80cm szerokości, więc się wszędzie mieści.
    • wuika Re: A takie wózki znacie? 05.06.13, 10:02
      Tako widziałam na żywo. Prowadzi się bardo fajnie, ma jedną, zasadniczą wadę: szerokość! Nie zmieścisz się w żadne standardowe drzwi, które mają najczęściej po 80cm. Nie wjedziesz do windy, urzędu, sklepu. Pewnie nawet nie do domu suspicious
      • joannesp Re: A takie wózki znacie? 05.06.13, 11:17
        Hehe właśnie mierzyłam drzwi w domu te do pokoi mają 80 cm czyli standard. Popołudniu mąż obleci windę, drzwi na piętro, do garażu i bagażnik w samochodzie też wymierzy :]
        Tak sobie myślę, że gondola to max do marca mi potrzebna. Hanka urodziła się w marcu a lipiec sierpień już ją wkładałam do spacerówki. Więc tu byle tylko zimę przetrwać smile No nic będę czytać jeszcze o wózkach i podpytuje się też znajomych, którzy mają bliźniaki jakie mieli gondole. Powiem wam, że problem przy wyborze wózka dla jednego dziecka to pikuś w porównaniu z wózkiem dla bliźniaków smile Dzięki dziewczyny za pomoc smile
        • roga.laa Re: A takie wózki znacie? 05.06.13, 11:32
          jeśli gondola będzie za mała zawsze można do spacerówki przełożyć, ale tylko na płasko rozkładane, ciepłe śpiworki i można jeździć. tak na prawdę to zależy jaka zima będzie big_grin

w sumie skoro do windy się będziesz pakować to może jakiś dobry wózek spacerowy i miękkie nosidła? (bardziej pełniące rolę śpiworków)?
          • joannesp Re: A takie wózki znacie? 05.06.13, 12:20
            Czemu nie smile mam o tyle dobrze, że w domu u siebie nie mam do pokonania ani jednego schodka, wchodzę do bramy i mam windę na poziomie drzwi wejściowych. Jedyne co to wszechobecne drzwi, porobili jakieś śluzy przeciwpożarowe i tylko żeby dostać się do swojego mieszkania muszę przejść przez trzy pary drzwi uncertain A masz jakiś przykład takiej spacerówki?
            • fasola08 Re: A takie wózki znacie? 05.06.13, 13:28
              no właśnie baby jogger citi mini jest taką dość lekką spacerówką do niej są gondole : blizniaki.waw.pl/160-baby-jogger-city-mini-double-gt-z-gondolami.html , kees taki: allegro.pl/wozek-dla-dwojki-dzieci-kees-twin-k2-plus-czarny-i3251095666.html ten model ma osobne budki w spacerówce - poprawione bo w podobnym modelu gdzie jest jedna buda na dwa siedziska sprawia, że jest ona nisko i dzieci szybko zaczną dotykać ją głowami uncertain
              • joannesp Re: A takie wózki znacie? 05.06.13, 14:46
                No ten kees jest interesujący smile poczytam sobie wieczorem o nim jak córka zaśnie bo przy niej to tylko na szybko wpadam na net smile
        • devilyn Re: A takie wózki znacie? 03.08.13, 14:26
          ja mam tako duo driver i mieszcze sie do wiekszosci sklepów, ma szer 78cm.
    • one.way.ticket Re: A takie wózki znacie? 02.08.13, 14:19
      A mnie wpadł w oko iCandy PEACH BLOSSOM

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2503&%3CosCsid%3E
      Miała go któraś z Was?
      • fasola08 Re: A takie wózki znacie? 02.08.13, 18:43
        ja miałam możliwość "pomacania" go na na zywo na targach dzieciecych, ale moje odczucia co do funkcjonalności i wygody dzieci były mierne, ale wizualnie podbił mi serce - zwłaszcza połączeniem kolorów wink
      • fasola08 Re: A takie wózki znacie? 02.08.13, 18:46
        zapomniałam dodać, dziewczyny kupując wózki sprawdzajcie na necie gdzie są serwisy firm, jaką mają opinię bo można się nieźle przejechać uncertain kupić jest łatwo, ale potem jak się coś popsuje to zaczyna się ....uncertain
    • Gość: saphii freestyle twins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.15, 12:47
      wózek wybierałam półtora miesiąca..Zastanawiałam się miedzy FT a BJCM GT, ale nie przekonały mnie miekkie gondolki ( po co nosić dzieci w gondolkach? zrozumiem, jeśli nie ma łóżeczka) i jestem bardzo zadowolona z Freestyle Twins. Szerokośc to faktycznie 82 cm, ale dzisiaj standardowe drzwi do większości cywilizowanych miejsc to 90 cm!!! Nie pomyślałam, aby z blizniakami łazić po marketach, więc nie brałam pod uwagę przejść przy kasach. Mieściłam się do wszystkich osiedlowych sklepów i przychodni i zupełnie nie rozumiem czemu piszecie, że jest to taki problem ( chyba, że mówimy o windach, ale jak odwiedzałam znajomych, też wchodziłam nim do wind) Nie wiem też po co miałabym wjezdzać wózkiem do pokoju...Wózek sprawdził się znakomicie, dzięki pompowanym kołom, prowadził się lekko ( z gondolkami, często prowadziłam jedną reką, bo w drugiej miałam telefon) Złaziłam nim sporo kilometrów po różnym terenie. Kosz wystarczył na zapakowanie rzeczy dla dzieci na cały dzień i nie raz dopychalismy do niego bluzy i prowiant dla nas..Jedynym jego minusem dla mnie stała się jego waga po kilku miesiącach użytkowania - 17,5 kg + dzieci ok.16 daje już konkret do pchania a jak się dużo chodzi, to ma to znaczenie. Prawie cały dzień jestem sama z dziecmi i wyjazd z nimi i spakowanie tego wózka stanowi nie lada wyzwanie, mówię tu o wieku powyżej 6mc. Kupiłam ten wózek, bo za ta cene była to najbardziej rozsądna propozycja (3 w 1). Gdybym wybierała raz jeszcze, dokonałabym tego samego wyboru. Obecnie jezdzimy BJCM GT- taki był zamiar od początku, zmiany wózka na szybko skladający się i lekki i też jestem póki co bardzo zadowolona.
      Także argument "mieszczenia się" uważam za bzdurny...
      POzdrawiam
      • siostry2013 Re: freestyle twins 10.02.15, 14:25
        Wybieranie wózka to...był koszmar. Ten niby ładny i tani...ale szeroki jak diabli. Ten nie ma amortyzacji, tamten ma, ale ciężki itd. W końcu kupiliśmy TFK Duo Twister, dokuliśmy gondole i jesteśmy zadowoleni, choć pewnie można było wybrać jeszcze coś innego. Główna zaleta - stosunkowo wąski. Parkujemy prawie cały czas w przedpokoju i nie przeszkadza. Nie brudzi się - to też dość ważne.Bardzo zwrotny. Całkiem dobrze się składa i zajmuje, jak na bliźniaczy, mało miejsca w bagażniku. Pewnie drugi raz też byśmy ten kupili.

"--
        siostry2013.blogspot.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka