Dodaj do ulubionych

gadżety dla bliźniaków

21.08.13, 22:05
są jakieś takie co by życie/zabawę ułatwiły? dziewczyny mają 7 miesięcy, kiedyś zastanawiałam się nad siedziskami do wanny dla bliźniąt(taka mata) - ktoś miał, przydatne to?
co wg was było przydatne? a co nie?
Obserwuj wątek
    • 13alexa Re: gadżety dla bliźniaków 21.08.13, 23:45
      Ja się zastanawiam nad kupnem mądrych sówek do łóżeczka
      allegro.pl/smily-moja-madra-sowka-interaktywna-mowi-lozeczko-i3465395837.html
      W sumie to nie szaleję, po starszej mają tyle zabawek, że szkoda zagracać i tak małej przestrzeni.
    • doti_2 Re: gadżety dla bliźniaków 22.08.13, 07:23
      nam z gadżetów dla bliźniąt przydała się tylko jedna rzecz - bliźniaczy wózek.

Inne to takie same gadżety jak dla dzieci pojedynczych
      • roga.laa Re: gadżety dla bliźniaków 22.08.13, 09:04
        wózek to fakt , myślałam np: o macie do kąpieli? ktoś to cudo miał - takie z siedziskami. coś tego typu allegro.pl/mata-kapielowa-dla-blizniat-i3452021560.html .
        • doti_2 Re: gadżety dla bliźniaków 22.08.13, 12:52
          jakoś słabo widzę stabilnie siedzące w tym dzieci

ja kąpałam pojedynczo, ale gdybym nie miała wyjścia i musiałabym kąpać razem to wolałabym coś takiego allegro.pl/bumbo-ze-stoliczkiem-krzeselko-fotelik-foremka-i3477372370.html
          można do wanny, można i do pokoju.

ze zwykłych gadgetów używaliśmy karuzelki, pozytywki, leżaczków i mat do leżenia, no i fury zabawek.
          Poza tym zabezpieczenia na schody i dywan do ogródka. Inne pierdoły były raczej zbędne.

Gadżet nie gadżet - przy bliźniakach mój mąż kupił sterylizator do butelek i mikrofalówkę (proszę nie krytykować, taka nasza decyzja i tyle).
          Mikrofali używam do dziś do podgrzewania posiłków jak się spieszę.
          • anytram82 Re: gadżety dla bliźniaków 22.08.13, 21:41
            Żadnych typowo bliźniaczych prócz wózka wink tą matę widziałam kiedyś na all używaną, nawet się nad nią zastanawiałam ale biorąc pod uwagę jak szybko dzieci z tego by wyrosły uważam za niepraktyczny gadżet, żeby chociaż tańsza była to można by się skusić. Moje od kiedy siedzą kąpią się razem na przeciwko siebie, z tym że zawsze je asekurowaliśmy rękoma gdyby któraś się przewróciła, poza tym mamy do wanny zwykłe dwie maty antypoślizgowe. Jeśli chodzi o zabawki to dużo odziedziczyły po starszym rodzeństwie, mieliśmy też na początku dwa leżaczki, zwykłe, bez bajerów, używaliśmy ich do karmienia, zabaw, bujania. No i dwa krzesełka do karmienia, bo jedzą zawsze w kuchni, już na szurnięcie krzesła wiedzą że obiad wink Póki co jeden talerz i łyżka/idelec wystarczą, bo albo są karmione albo jedzą rękoma smile Aaa i dwa nocniki mamy, identyczne, takie dostały w prezencie i były tylko wersje dla chłopców lub dziewczynek. O zabawki się nieraz kłócą i wyrywają sobie więc na gwiazdę raczej dostaną takie same. Zastanawiam się jeszcze nad podwójnymi sankami zimą, ale to za niedługo, ktoś ma? poleca? warto je kupić?
            • 13alexa Re: gadżety dla bliźniaków 22.08.13, 22:35
              też chciałam kupić te podwójne sanki, ale stwierdziłam, ze w naszym przypadku to daremny wydatek, bo ileż ja z nimi wyjdę. Nam raczej się nie przyda uncertain
              • iskierka4 Re: gadżety dla bliźniaków 23.08.13, 21:41
                Mam sanki ale kupilam pojedyncze. Pamietam jak musialam jezdzic z bratem na pojedynczych i klocilismy sie, z tylu nic nie widzialam.... takie czasy. poza tym tu jedno dziecko moze kopac drugie, sanki sa tez przez to dluzsze wiec mniej zwrotne. Kupilam 2 pary pojedynczych. W zeszlym roku dziewczynki mialy 1,5 roku io wyjscie z sankami wygladalo tak ze kazda zjezdzala z gorki. Ja z jedna wvhodzilam do gory, a druga w tym czasie zjezdzala i maz ja lapal. Bylo sprawnie i szybko. Zawsze wychodzilismy wspolnie z mezem. Dziewczynkom szybko sie nudzilo bo wolaly w sniegu chodzic po kolana i trezba bylo ciagnac puste sanki i lapac dzieci wink hehehe
                mysle ze w tym roku bedzie inaczej i beda chetnie jezdzic. Maja 2 rowerki i 2 wozki dla lalek i to super pomysly
            • dzieciuchowo Re: gadżety dla bliźniaków 21.02.14, 12:49
              My mamy podówjne sanki i jestesmy z nich bardzo zadowoleni. Kupione na allegro, bardzo solidne. Poniżej link do postu z tymi sankami:
              [url=http://karuzelazblizniakami.blogspot.com/2014/02/weekendowo.html][/url]
    • deotyna Re: gadżety dla bliźniaków 30.08.13, 16:02
      Mamy kojec na pół pokoju. Alleluja! Normalnie w nim harcują, bo tak po mieszkaniu sama nie za bardzo je upilnuję. A tak to kojca i tańcująsmile
      Rowerki mamy, ale każda ma swój. Kiedyś myślałam, że może kupić taki podwójny, ale doszłam do wniosku, że strata pieniędzy.
      Były mniejsze to miały karuzelkę, zabawki z pozytywkami. Maty do wanny nie mam, bo moje pannice to zamiast siedzieć chodzą i trzeba trzymać. Czytałam gdzieś opinię, że jest do d...., bo się niszczy szybko i nie spełnia swojej funkcji tak jak powinna.
      Najlepsze zabawki to te z serii zakazanych: butelki, miski, pudełkasmile
    • dwojedzieciija Re: gadżety dla bliźniaków 01.09.13, 23:52
      Mata do kąpieli to dla mnie absolutnie zbędny wydatek. Kupiłam zwykłą gumową za 30 zł, tyle żeby się dzieci nie ślizgały. Generalnie jestem anty bliźniaczym gadżetom, bo w tym przypadku często płaci się tylko za to, że są bliźniacze. Tak naprawdę często są mało przydatne - moje dzieci mają zupełnie różne zainteresowania i nie wyobrażam sobie zmuszać ich by robili na komendę to samo wink
      • roga.laa Re: gadżety dla bliźniaków 02.09.13, 09:41
        właśnie chyba będę musiała zakupić coś do wanny i już wiem że będzie to zwykła antypoślizgowa mata, a nie gadżet smile dzięki.
        • tusia21 Re: gadżety dla bliźniaków 03.09.13, 14:13
          Są i jest ich sporo. Nie tylko maty do wanny, ale i podwójne kółka z siedziskami do pływania dla maluszków, podwójne łóżeczka dla niemowląt, podwójne sanki.
          Wszystko to i więcej znajdziecie na profilu na fb "ratunku bliźniaki"
    • quesuerte Re: gadżety dla bliźniaków 03.09.13, 22:35
      Mata nie, ale krzesełka do kąpieli od mniej więcej 6 miesiąca są w użyciu. Siedzą sobie naprzeciwko, widzą się, bawią, gaworzą, podają (lub zabierają wink zabawki, naśladują, kontaktują się jednym słowem fenomenalnie właśnie w czasie kąpieli. My mamy krzesełka firmy Jane.

Nie sprawdził się duży kojec, (może bo to chłopiec i dziewczynka?), chłopiec jest cięższy i sprawniejszy, więc wspina się po siostrze, zachodziła obawa, że ją uszkodzi. Mata do zabawy wypełniająca cały pokój jest bardzo przydatna.
    • bejbi30 Re: gadżety dla bliźniaków 12.09.13, 15:47
      u nas z podwojnych rzeczy sprawdzil sie oczywiscie wozeksmile a poza tym tylko sanki-oczywiscie od czasu, az zdecydowaly sie razem na nich usiasc. naprawde polecam.
      • anytram82 Re: gadżety dla bliźniaków 12.09.13, 21:32
        bejbi30 a jakie masz sanki? te szerokie gdzie dzieci siedzą obok siebie czy jedno za drugim? Nie wiem które lepsze, mąż uważa że szerokimi po wydeptanych ścieżkach w śniegu będzie ciężko jechać ale z kolei w tych wąskich ponoć dziecku z tyłu jest ciasno.
        • dzieciuchowo Re: gadżety dla bliźniaków 21.02.14, 12:52
          My mamy takie podwójne sanki: w linku post ze zdjęciem:
          tu
    • niuniulaa bujak krokodyl 15.09.13, 21:28
      Witam! Moje dziewczynki mają obecnie 11 miesięcy i rewelacyjnie huśtają się na krokodylku bujaku firmy smoby. Naprawdę polecam! I w domu i w ogródku się sprawdza, dziewczynki same się trzymają i nie spadają. Kupiłam bujak tej firmy, chociaż kosztował więcej, ponieważ raz wypróbowałyśmy go na placyku i obydwie dziewczynki były zachwycone. Jest stabilny i dobrze się buja.
      Moje córcie szaleją w dużej wannie same, foteliki kąpielowe absolutnie by się u nas nie sprawdziły.
      Duży kojec także się nie sprawdził, ponieważ właziły jedna na drugą.
      Doskonała była mata edukacyjna z podwieszanymi zabawkami i karuzela z dźwiękiem.
      Obecnie rewelacyjną zabawę stanowi dla nich siedzenie w dwóch oddzielnych kartonach. Ciągniemy i przesuwamy dzieci jak w autkach, są zachwycone. "Grają" też same w piłkę i czytają.
      Bardzo lubią być zawijane w kocyku w naleśnika.
    • lady_olena Re: gadżety dla bliźniaków 16.09.13, 15:28
      Z gadżetów dla bliźniaków to chyba nic nie ma. Moje niedawno skończyły 9 miesięcy i od jakiegoś czasu rewelacyjnie sprawdza się narzędzie do chwilowego unieruchomienia smile. Wkładasz w to dziecko na chwilę a w tym czasie spokojnie możesz to drugie przewinąć, ubrać na spacer, itp... Nie ma opcji żeby dziecko się z tego wydostało, a jak wkłada się je do skoczka tylko w sytuacjach koniecznych, to każdy pobyt tam jest dla niego super atrakcją. Skoczek przy bliźniakach naprawdę polecam.
      • deotyna Re: gadżety dla bliźniaków 16.09.13, 17:06
        Widzę, że każdy ma inny patent na gadżet dla dwójki. U każdego się co innego sprawdza.
        Moje niestety nie dają się posadzić choćby z górą zabawek. Zabawkę w rękę i w nogi.
        W kartonach jeździły do czasu aż nie zaczęły nimi próbować rzucać, podnosić, przewracać. W kojcu o dziwo nie włażą na siebie, bo to duży kojec i każda znajdzie kąt dla siebie. Aczkolwiek niedawno musieliśmy dodatkowo zabezpieczyć furtkę od niego. Rozpracowały jak z niego się wydostać i była wielka ucieczka z Alkatrazsmile
        Jak chcę chwili wytchnienia to włączam im piosenki. Tańcują, że hej. Jak jedną muszę się zająć to druga dostaje michę i pudełka.
        Nie ma jakiegoś cuda dla bliźniaków, są tylko rzeczy ułatwiające życiewink
        • lady_olena Re: gadżety dla bliźniaków 16.09.13, 20:56
          Wielki drewniany kojec jest dla mnie taką oczywistością że nawet o nim nie wspominam smile To chyba jest 'standard wyposażenia' bliźniaczych rodziców,a nie gadżet tongue_out
          Moje przez pewien czas głównie w kojcu siedziały, teraz kojec trochę zmniejszyliśmy i przez większość czasu bliźniaki biegają luzem po domu. Do kojca trafiają tylko czasami. Na szczęście zazwyczaj "chodzą" wszędzie razem i jak na razie nie sprawiają większych problemów.
          '
          • deotyna Re: gadżety dla bliźniaków 16.09.13, 21:43
            Nie każdy ma miejsce na taki duży kojec.
            Moje biegają zawsze w dwóch różnych kierunkach. Jak się nudzą to kombinują co i gdzie wyszperać.
            • kate.2 Re: gadżety dla bliźniaków 18.09.13, 22:41
              nie mamy kojca, trochę nie rozumiem po co go kupować ?
              chłopaki mają 9 miesięcy, raczkują po całym mieszkaniu, nie widzę potrzeby trzymania ich w kojcu
              • deotyna Re: gadżety dla bliźniaków 19.09.13, 09:11
                Moje akurat bardzo szybko zaczęły chodzić. Praktycznie z kiwania się w tą i w drugą stronę stanęły na nogi. W tej chwili biegają jak dziki, a mieszkanie jest duże. Czasami muszę coś zrobić i nie mogę bez przerwy latać za nimi cały dzień, stąd też kojec. Niestety nie posadzę ich i nie będą się grzecznie się bawić. Są stale w ruchu. Kojec jest dla ich bezpieczeństwa w naszym wypadku. Mają kolorowy materac i równie kolorowe ochraniacze. Często siedzimy z nimi w kojcu bawimy się , kulamy i zawijamy.
                • anytram82 Re: gadżety dla bliźniaków 19.09.13, 20:29
                  My też nie mieliśmy kojca bo nie odczuwaliśmy takiej potrzeby. Myśleliśmy tylko nad takim kwadratowym kojcem/łóżeczkiem turystycznym do spania podczas wyjazdów do rodziny, ale ostatecznie udało się zmieścić dwa zwykłe kojce więc z tego kwadratowego zrezygnowaliśmy. U nas od początku dziewczynki bawiły się na podłodze, najpierw na kocach ale jak zaczęły wszędzie wędrować po panelach to i z nich zrezygnowaliśmy. Teraz mają prawie półtora roku, chodzą po całym domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka