magda2_a 18.02.05, 08:02 Witam! Dziewczyny mam jutro pogrzeb babci, którą bardzo kochałam i chciałabym na ten pogrzeb iść. Jednak wszyscy mi mówią, że nie powinnam z powodu ciąży. Poradźcie co robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili111 Re: Pogrzeb w ciąży 18.02.05, 08:12 Ja bym poszła jeśli ją kochałaś, a nie pójdziesz, będzie ci zawsze żal ze nie pożegnałaś jej w ostatniej drodze. Kiedy byłam w ciąży zmarła moja mama. Nie wyorażałam obie że mogłabym nie iść na pogrzeb, choć rodzina też mówiła żebym nie szła. Zabraniali mi nawet pożegnać mame w tym ostatnim dni i jej zobaczyć. Ja jednak postawiłam na swoim, byłam na pogrzebie, zobaczyłam ją i pożegnałam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiekk1 Re: Pogrzeb w ciąży 18.02.05, 12:19 Witaj. przyjmij moje kondolencje. wydaje mi sie ze i tak co masz przezyc to przezyjesz..a napewno bedzie Ci lepiej jak nie zostaniesz sama w domu tylko bedzieszz rodzina..poprostu mysl pozytywnie, ze teraz babcia bedzie takim waszym osobistym aniołkiem.Pozdrawiam i zycze wytrwalaości i sily. Asia i Dzidziusie Odpowiedz Link Zgłoś
husasia Re: Pogrzeb w ciąży 18.02.05, 22:03 Witam i bardzo współczuję. Myślę, że jeśli chcesz to powinnaś pójść. U mnie tak się zdarzyło, że będac w ciązy byłam na dwóch pogrzebach. Jeden z nich przeżyłam bardzo z wielu powodów, ale nie wyobrażałam sobie, że mogłoby mnie tam nie być. Szczerze mówiąc nie wiem czemu ciąża ma byc przeszkodą w pożeganiu się z bliską osobą - chodzi o emocję i przeżycia, które się z tym wiążą czy jakieś przesądy? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-wawa Re: Pogrzeb w ciąży 21.02.05, 16:27 Ja również byłam w ciazy na pogrzebie mojej babci wszyscy mi odradzali ale ja sie uparłam fakt stałm z tyłu w kościele i z bokuna cmentarzu żeby mniej przeżywać ale niewiele to dąło ale teraz zrobiłambym tak samo jeśli kochałas babie to idź Odpowiedz Link Zgłoś
dzul1 Re: Pogrzeb w ciąży 02.03.05, 06:28 Witaj, Moja babcia zmarla, gdy bylam w piatym miesiacu ciazy. Mieszkam w Stanach i do Polski przyjechalam wtedy tylko na 3 tygodnie. Z babcia bylam bardzo zwiazana i mialam wrazenie, ze babcia czekala z odejsciem na mnie. Wszyscy mi odradzali, ze nie powinnam isc, pojawil sie m.in. przesad, ze jak sie widzi zmarla osobe to sie urodzi martwe dziecko czy cos takiego. Podeszlam do tego racjonalnie. Po prostu nie wyobrazalam sobie nie odprowadzic babci w ostatnia droge, zwlaszcza ze bylam na miejscu. Wszystkich doradcow przegonilam z hukiem. Ale nie widzialam babaci w trumnie, i to bez wzgledu na to czy bylabym w ciazy, czy nie, dzisiaj postapilabym tak samo. Babcia tchnela we mnie niesamowity spokoj, nie uronilam ani jednej lzy, choc reaguje emocjonalnie i mam placz na koncu nosa, po pogrzebie poczulam ulge. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_mia11 Re: Pogrzeb w ciąży 09.03.05, 12:00 Ja bylam na pogrzebie w 3 miesiacu ciazy. Zmarl moj wujek, ktory mial siostre blizniaczke. Pogrzeb odbyl sie w dniu jego urodzin. W listopadzie, w 34 tc nieoczekiwanie zmarl w moim brzuchu z niewyjasnionych powodow synek, coreczke odratowali. Moze to przypadek, nie wiem co myslec.... Odpowiedz Link Zgłoś
kajustka Re: Pogrzeb w ciąży 18.03.05, 15:46 Moim zdaniem powinnas pojsc na pogrzeb. Jak bylam w pierwszej ciazy umarl moj dziadek, a w drugiej dziadek meza. Tak sobie wytluaczylismy, ze nasze dzieci rodza sie na miejsce naszych dziadkow. Na obu pogrzebach bylismy i nie zluje, bostanowilam wsparcie dla najblizszych. Wszysy cieszyli sie, ze ktos zstapi miejsce zmarlch. pzr.k Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannanatalia Re: Pogrzeb w ciąży 19.03.05, 19:25 ja przepraszam, moze ja sie nie znam, ale chodzi o przesad????? oczywiscie, ze powinnas pojsc (zreszta pewnie juz jest po, moje kondolencje(() szczerze mowiac - wlosy mi staja deba gdy slysze takie przesady, w ogole przesady. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś