Dodaj do ulubionych

Adbor v Mikado

12.11.05, 10:11
Cześć!

Witam wszystkich gorąco! Wkrótce zostane szczęsliwym ojcem bliźniąt i
przyszedł już czas na poszukiwania odpowiedniego wózka. Ponieważ urodzą się
zimą zdecydowałem sie na zakup wózka głęboko - spacerowego. W obecnej sytuacji
rozważam już tylko dwa modele i prosze Was o opinie dotyczące wózka Adbor Ring
II oraz Mikado Duet. Nawiązałem kontakt z tymi producentami i bede mogł je
kupic bezpośrednio u nich. Zatem którego Wy byście wybrali?

Adbor Ring II www.adbor.pl/ring2a.htm
Mikado Duet www.wozki-mikado.pl/
Obserwuj wątek
    • zeb1 Re: Adbor v Mikado 12.11.05, 19:41
      Witaj,

Ja mam Mikado i zeczywiscie sprawdził sie na zime (moje maluchy urodziły sie w
      pazdzierniku). Ma bardzo ciepłe nosidełka i szczelny, nie przepuszczający wiatru
      pokrowiec. Rok temu tez sie zastanawiałam nad wyborem miedzy tymi dwoma wózkami,
      wybrałam Mikado ze wzgledu na mozliwosc zamówienia przez neta i dowoz do domu.
      Właciwie te wzózki maja identyczne funkcje i sa podobne. Jedyna wada to niestety
      waga, ponad 20kg. Na poczatku sie tego nie odczuwa, ale teraz kiedy maluchy waza
      przezło 10kg + 20kg wózka, jest juz co pchac.
      Osobiscie drugi raz nie wybrałabym żadnego z tych wózkow. Szukałabym czegos z
      przedzielonymi siedziskami albo "jeden za drugim". Powód jest bardzo prosty,
      ciągłe zabieranie smoka,bicie i przeszkadzanie w spaniu.

Pozdrawiam, Aneta
    • muzyczka6 Re: Adbor v Mikado 12.11.05, 21:31
      Witam, ja dokladnie tak samo jak Ty wybierałam ostatecznie między tymi dwoma
      firmami, też bylam w kontakcie z producentami... robiłam sobie nawet tabelkę,
      zestawienie poszczególnych elementów, wad i zalet obu tych wózków,
      hehe ...zdecydowałam się jednak na Mikado Duet, przekonał mnie sprzedawca w
      hurtowni, szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie jego argumentacji, chodziło
      m.in. atesty bezpieczeństwa, ilośc sprzedanych egzemplarzy i zadowolonych
      odbiorców, aha, no i o gumowe, pompowane koła w mikado - w Adborze są kółka
      plastikowe, co jest zdecydowanie gorsze. Od pół roku używam MIkado, jest to
      wózek 2 w jednym czyli spacerówka i głęboki i nie mogę narzekać. Gondolki w
      wersji "głębokiej" wystarczyły mi na pół roku jazdy moich synów, teraz w
      siodmym miesiącu ich życia zaczęliśmy używać wersji spacerowej. Mogę polecić Ci
      MIkado, jako polski (przystępna cena!), solidny, stabilny, dobrze wyposażony
      wózek. Według mnie jak w wózku siedzą dwa bąble każdy po załóżmy 8 kilo, to
      waga wózka nie jest taka ważna, bo i tak samej matce trudno jest podnieść i
      przenosić po schodach 16 kilo - samych dzieci plus nawet 12 kilo
      innego, "lekkiego" wózka.
      • minka76 Re: Adbor v Mikado 13.11.05, 11:42
        ja też zastanawiałam się nad tymi 2 wózkami w zeszłym roku ,ale wybrałam
        mikado, ze względu na lepszą markę, dobre opinie wśród znajomych rodziców
        bliźniąt. Te wózki mają prawie to samo, Adbor bardzo się stara, dopiero od
        kilku miesięcy ma osobno dzielone oparcia i podnóżki ale chyba nie ma
        regulowanej wysokości rączki.
    • rzukowa Re: Adbor v Mikado 13.11.05, 18:54
      Witam,
      Ja zdecydowałam się na mikado i byłam bardzo zadowolona. Moje dzieci urodziły
      się w styczniu i na zimę wózek sprawdził się idealnie. W sierpniu wózek
      zamieniliśmy już na peg perego jeden za drugim, ponieważ dziewczyny strasznie
      dokuczały sobie. Gdybyś był zainteresowany mikado mamy do sprzedania, podaję
      swój email rzuku1@neostrada.pl.
      pozdrawiam,
      ania
    • agam_m Re: Adbor v Mikado 14.11.05, 09:33
      Ja od kwietnia używam dla maluchów Mikado. Gondolki starczyły mi na pierwsze 4
      miesiące, potem maluchy się już cisnęły wzdłuż i wszerz (choć było lato i mało
      ubranek), więc używaliśmy rozłożonej wersji bez gondolek i było naprawdę
      przestronnie. Niedługo potem maluchy chciały już oglądać świat więc weszła
      wersja z podnoszonymi. Teraz mają po 8kg i kurtki i nadal się mieszczą w
      spacerówce. Choć nie ukrywam, że nie jest już przestronnie. Pewnie na wiosnę
      trzeba będzie pomyśleć o czymś nowym. Ale myślę, że z abdor będzie podobnie.
      Generalnie z Mikado jestem baaardzo zadowolona. Ale mój stoi na dole w bramie
      więc go nie dźwigam. Jeśli chodzi o pchanie, to w wersji spacerowej "dzieci
      przodem do kierunku jazdy" zdecydowanie ciężej się nim manewruje niż w
      wersji "dzieci przodem do mamy". Myślę tutaj o podjazdach na krawężniki, skręty
      itp. Nie znam wózka Abdor, ale jeśli ktoś mnie pyta, czy jestem zadowolona z
      Mikado - to zdecydowanie TAK.
      • dorismam Re: Adbor v Mikado 14.11.05, 12:29
        A wejdź na stronę www.tutek.pl. Wózki praktycznie takie same, niesamowity wybór
        tapicerek (na stronie mają jakieś nieaktualne). Jestem świeżo po zakupie już
        drugiej spacerówki dla drugiego dziecka. Poprzedni wózek kupiłam 4 lata temu i
        jest ok. A teraz potrzebujemy drugi, aby nie przewozić go. Te wózki są nie do
        zdarcia. Naprawdę polecam.
        • rundawid Re: Adbor v Mikado 15.11.05, 11:40
          Tutki widzę pierwszy raz i dyskwalfikuje je szerokośc. 83 i 85 cm to dla mnie
          nie do przyjecia bo do wózkowini mam futryne 80, a po za tym jest tylko nie
          znacznie tańszy od bardziej renomowanoego MIKADO i ciutkę droższy od również
          dobrego ABDORA.
    • efi13 Re: Adbor v Mikado 29.11.05, 11:11
      Troche nie jestem chyba w temacie, gdyz jestem mama "pojedynczego" dzidziusia,
      zajrzalam na to forum z ciekawosci. i myslalam, ze Adbor, czy Mikado, to
      propozycje imion dla synka...smile
      pozdr
    • yeanne Re: Adbor v Mikado 29.11.05, 11:44
      trochę się wepchnę, bo proszono o wybór między Mikado a Adbor. Ja wybrałam peg -
      perego jeden za drugim i jestem strasznie zadowolona. mieszkam na 2 piętrze
      bez windy i nie mam możliwości zostawienia wózka na dole. Peg - perego można
      znosić "po kawałku" - osobno bazę i osobno gondolki /na początku gondolki
      znosiłam z dziećmi w środku/. Poza tym w odróżnieniu od wózków jeden obok
      drugiego mogłam nim wjechać na każde schody posiadające szyny dla pojedynczych
      wózków. Wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz, jakie masz warunki i czy
      będzie ktoś do pomocy przy dzieciach. Dla mnie znoszenie i wnoszenie ponad 20
      niewygodnych kilogramów byłoby nierealne.
      pozdrawiam
      Joanna
    • kasiab21 Re: Adbor v Mikado 11.12.05, 23:24
      mam do sprzedania wózek dwufunkcyjny,niedrogo.kontakt tel 501138828
      gg8727157

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka