20.04.15, 13:13
Hej, czy w ramach poznawania "polskosci" zapoznajecie swoje dzieci z kultura i mitologia Slowian? Ja planuje, ale materialow jest jak na lekarstwo. Na razie mam na oku:
- Paskudki slowianskie
- Bajki z mitologią słowiańską w tle
- Borek i bogowie Słowian
- Poznaj Slowian
- Bestiariusz slowianski
Marzy mi sie mitologia slowianska dla dzieci, ale chyba nie istnieje. Za to pewnie jest wiele innych ksiazek, w ktorych sa jakies motywy slowianskie. Moze Wam cos przychodzi do glowy?

Obserwuj wątek
    • effie1980 Re: Slowianie 20.04.15, 16:01
      Mysle, ze bardzo fajny temat i chetnie bym sie nim zajela, ale nie mam pomyslu na materialy.
      Mamy Paskudki Slowianskie, generalnie sa ok, ale dla mojej corki byly jeszcze za trudne, jak je ogladalysmy przy okazji Halloween. Spodobala nam sie natomiast obu ostatnia strona, na ktorej sa narysowane i bardzo skrotowo potraktowane poszczegolne potwory. Moja corka bardzo lubi straszne rzeczy i potworami sie chetnie zajmujemy. Jeslibym miala wiecej zrodel, to temat bym chetnie kontynuowala.
    • quistista Re: Slowianie 21.04.15, 09:23
      Łauma przychodzi mi do glowy.
      www.komiks.gildia.pl/komiksy/lauma/1
      Czytalam z siedmiolatkiem ale chyba go raczej nie zachwycilo bo nie wraca i sam nie podczytywal. A szkoda...
    • 21mada Re: Slowianie 29.01.17, 15:13
      Wie ktoś może gdzie można dostać "Borek i bogowie Słowian"?
      Ja mam "Drzewo - mity słowiańskie i inne opowieści" Łukasza Wierzbickiego.
      https://ocdn.eu/images/skapiec/Mjg7MDA_/0402f2f9465c39368c51bea0758e5094.jpg

A czytał ktoś "Słowiańską przygodę wakacyjną"?
      https://www.nieprzeczytane.pl/images/photos/okladki/228/227678/__b_9788362752331.jpg
    • osse2017 Powstaje Muzeum Mitologii Słowiańskiej 01.04.17, 00:03
      W Grodzie w Owidzu pod Starogardem Gdańskim powstaje MMS. Ma być multimedialnie, interaktywnie, z 4-metrowym posągiem Świętowita z Arkony. Wszyscy, którzy chcą wspomóc ten projekt mogą to zrobić pod adresem polakpotrafi.pl/projekt/muzeum-mitologii-slowianskiej

Więcej szczegółów tutaj: muzeumslowianskie.pl/muzeum/
    • mitencyklopedia Re: Slowianie 27.11.18, 00:46
      np. Łukasz Wierzbicki, "Drzewo".
      Książek dla dzieci o mitologii Słowian pojawiło się ostatnio kilka. Będę je recenzować na stronie www.slowianskamitologia.wordpress.com Zapraszam wkrótce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka