Dodaj do ulubionych

Pomóżcie co mam robić

27.02.06, 11:59
Witam wszystkie mamy blizniaczków. Ja również spodziewam sie blizniat na
poczatku maja(chłopca i dziewczynki)mój mąż szalejesmile. Mama do was prosbe czy
ktoś może mi powidzieć co powinnam brac na dziąsła i zęby mam ogromne bóle i
nie mogę sobie z nimi poradzić, może któras z Was też miała doleglowości tego
typu?
Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • puszek111 Re: Pomóżcie co mam robić 28.02.06, 08:21
      Hej,
      Ja też miałam bóle dziąseł. A właściwie odsłaniały mi się szyjki. ALe u mnie to
      dziedziczne i występowało też okresowo poza ciążą. Ja nie jadłam słodyczy i
      starałam się unikać za ciepłych i za zimnych posiłków. Poza tym płukałam zęby
      dwa razy dziennie po umyciu płynem Eludril. Trochę pomagało. Ale tak naprawdę
      chyba nie ma nba to dobrego lekarstwa. Wiem, że można też płukać szałwią,
      przytrzymując przez chwilę w jamie ustnej.
      Pozdrawiam,
      Puszek
    • nika782 Re: Pomóżcie co mam robić 28.02.06, 09:35
      Witaj
      ja jestem w takiej samej sytuacji i stosuje to co wyzej napisala kolezanka +
      myje zeby pasta o nazwie Lacalut na wrazliwe dziąsła ,ja mozna kupic w aptece
      cena to od 9.00zl do 11.00zl w zaleznosci od apteki Bardzo polecam ja bo u mnie
      to byla tragedia .pozdrawiam
    • ki.ka1 Re: Pomóżcie co mam robić 28.02.06, 12:39
      pasta sensodyne total care, miękka lub średnia szczoteczka i masowanie dziąseł
      minimum 10-15minut przynajmniej 2x dziennie - mnie to uratowało przed wizytami u
      dentysty - objawy miałam te same - po jakiś dwóch dniach poczułam wyraźną ulgę -
      teraz stosuję systematycznie i problem zniknąął - pamiętaj tylko żeby masować
      głównie dziąsła;
      powodzenia - u mnie też chłopak i dzieczwynkasmile
      karola, kaja i olaf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka