Dodaj do ulubionych

Ratunku! Rozstępy na brzuchu!!

09.05.06, 21:56
mam strrraszny brzuch. już nigdy sie nie rozbiorę ani na plaży ani na basen
nie mogę pójść, mój brzuch wygląda fatalnie, same rozstępy, nie wspomne o
piersiach bo to już kolejna masakra, nie dość że rozstępy to jeszcze obwisłe.
Miałam ogromny w ciąży brzuch, ale wszędzie byłam szczypła, ani grama
tłuszczu na brzuchu, czułam jak mi skóra pęka będąc w ciąży. wiem że za to
mam cudne piękne dzieciątka ale czy znacie jakies niedrogie sposoby. Czy
macie też ten problem, moje dzieci maja już po 9 miesięcy. musze nosić
dłuższe bluski by przypadkiem nie zobaczył ktos mojego brzucha.

mama najwspanialszych brzdąców Nadii i Natana
Obserwuj wątek
    • rommil Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 10.05.06, 13:52
      Mi też pod koniec ciązy zaczęły się pojawiać rozstępy na brzuchu.Kupiłam krem
      p/rozstępom Mustela(podobno bardzo dobry) i stosuję od 1,5 miesiąca,ale na razie
      za dużego efektu nie widzę...no może trochę się zmniejszyły i zbladły..ale na
      pewno nie tak jakbym chciała.
      • ewa054 Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 10.05.06, 20:41
        Ja niestety mam podobny problem, do tego ,,odstający brzuch''. Również na
        luźno się ubieram, a wcześniej byłam szczuplutka. Mnie tak samo nie stać na
        drogie kosmetyki. Ponoć pomaga letni prysznic na przemian z ciepłym + kosmetyki.
        • babeleczki Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 10.05.06, 21:11
          no właśnie wydaje mi się że kosmetyki niewiele już pomogą. czytałam że
          rozstępów nie da się już zlikwidować jak powsaną, jedynie operacyjnie.
          • anna_sla Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 11.05.06, 21:52
            Ja Wam powiem coś ze swojego doświadczenia.. W ciąży pierwszej dostałam
            koszmarnych rozstępów, nie wiem czy też mówicie o takich samych, ale jedno co
            powiem, to to, że przed rozebraniem się przed każdą pielęgniarką w szpitalu
            powtarzałam, że mi wstyd bo mam koszmarne rozstępy.. one pocieszały, że nie
            jedna ma i nie jedno już widziały, a mimo to zawsze na widok mojego brzucha
            robiły wielkie oczy i rybią minę.. czyli nie widziały aż tyle..
            sami zobaczcie:
            www.ptsmluban.vipserv.org/magda/148.jpg i
            www.ptsmluban.vipserv.org/magda/149.jpg
            Podobnych rozstępów dostawałam na piersiach, ale jeszcze w ciąży zaczęłam
            stosować krem na rozstępy firmy Kolastyna limona.pl/photo/m_247.jpg i
            uratowałam swoje piersi, został mi się tylko jeden rozstęp. Koztował mnie ten
            krem ok. 20zł, na brzuszek kupiłam sobie z tej serii koloru niebieskiego, ale
            za późno w ciąży zaczęłam go stosować, brzuch mi rozpruło, bo krem nie nadążał
            działać.. Natomiast po porodzie stosowałam go masując szorstką gąbką (nie za
            mocno by nie pogłębić bruzd) i wprawdzie nie zlikwidował ich (bo skończyłam
            stosowanie, stał się dla mnie za drogi, bo musiałam dziecku kupować mleko
            hypoalergiczne), ale połowę z nich zniknęło.. Zdjęcia swojego brzucha jakie
            zamieściłam do nich linki odzwierciedlają jego wygląd na 3 m-ce po porodzie i
            tych rozstepów wierzcie mi na słowo jest na nich o połowę mniej.. Ten krem
            pomógł mi naprawdę, bo w efekcie mam ich obecnie o 1/4 mniej niż podczas ciąży
            (ale wciąż za dużo i szpecących) i stały się białe.. Ważne jest też by hartować
            przy tym swoje ciało, oprócz masowania szorstką gąbką (bo sam krem to za mało).
            Musicie zrezygnować z ciepłych bądź przegrzanych kąpieli. Temperatura wody max.
            36st. i najlepiej od czasu do czasu polewać się też wodą zimną (choćby tylko
            przez chwilę).. i pamiętajcie, nie masujcie gąbką brzucha na sucho bo to
            pogłębia rozstępy... życzę powodzenia... ja wznawiam kurację tym kremem, bo
            zaczynają mnie rozpychać bliźniaki.. o efekcie pogadamy na rok po porodzie ;P
            • anna_sla Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 11.05.06, 21:55
              Ach i jeszcze jedno.. Dobrze jest go stosować nawet 2-3 razy dziennie.. w ciąży
              stosowałam do 5-ciu razy dziennie ze względu na łagodzenie bólu i swędzenia
              rozrywającego się brzucha
              • ankabl Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 11.05.06, 23:38
                ja powiem tylko tyle ze wspolczuje!!!! sad
    • renata9910 Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 11.05.06, 23:55
      Nie ma nic lepszego jak oliwka z migdalow!!!!
      mialam gigantyczny brzuch w ciazy a juz po 3 tyg po porodzie robilam zdjecia do
      opakowan rajstop(jestem modelka).
      Smarowalam olejkiem po 2-3 razy dziennie na wilgotna skore i nie mam nawet
      jednego rozstepu.
      Dziewczyny smarujcie sie juz teraz a nie pod koniec ciazy,skora potrzebuje
      czasu zeby nabrac elastycznosci!!!!
      Najlepsza jest oliwa z oliwek ale sie smierdzi po niej wiec nastepny po niej
      jest ten olejek z migdalow!
      POWODZENIA!!!
      • ulap4 Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 12.05.06, 15:20
        Witam!
        Przed ciąża ważyłam 52kg. Od początku smarowałam brzuch kremem przeciwko
        rozstępom dla kobiet w ciąży(był dosyć drogi). Przytyłam 17kg, więc nie tak
        dużo, pod koniec ciąży (urodziłam w 34 tygodniu) zaczeły mi się robić rozstepy i
        mam je wszędzie gdzie tylko możliwe. Krem mi nie pomógł, to chyba zależy od
        genów, moja siostra i mama mają to samo. Na basen zakładam strój jednoczęściowy.
        Pozdrawiam.
    • abelha Re: Ratunku! Rozstępy na brzuchu!! 12.05.06, 20:17
      Powiem szczerze, ze nie moge nic poradzic na rozstepy, bo mi sie szczesliwie
      udalo ich uniknac. Mam jednak pare rad dla tych co sa w ciazy. Smarowanie
      brzucha jest bardzo istotne, niewazne czy oliwka czy specjalnym kremem, wazne
      zeby zachowac elastycznosc skory. Poza tym pomaga masowanie brzucha podczas
      prysznica (najlepiej chlodnego, bo gorace kapiele wysuszaja skore) i picie duzo
      wody mineralnej (min 2 litrow dziennie). Najwazniejsze jednak to to zeby
      przyrost wagi nie byl raptowyny i skora rozciagala sie systematycznie (idelnie
      1-1,5kg na miesiac).

Dodam, ze przed ciaza mialam 62cm w pasie, w dniu porodu 115!
      Sprobujcie, naprawde udaje sie uniknac rozstepow.

Pozdrawiam,
      Abelha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka