devonka0
27.07.13, 16:06
Na październik jestem zapisana z synkiem ( obecnie 21 mc. ) do Synapsis.Tak naprawde dalej nie wiem na czym stoimy. Maly co tydzien ma zajecia z psychologiem. Dostalismy od niego program terapeutyczny metodą Delacato. Psycholog tak naprawde musi jeszcze przeprowadzić parę spotkań, zeby stwiedzic czy sa jakies zaburzenia rozwoju. Jednak dał mi do zrozumienia ze jak pojedziemy do Warszawy diagnozowac małego to raczej nie wrócimy bez niczego. Zastanawiam sie tylko czy jest sens jechac tak daleko skoro w moim mieście jest Prodeste (jestem z Opola). Chodzac z malym na zajecia SI, do logopedy widze ze najwyżej w gabinecie potrafi wysiedziec 30 minut, nie dłużej. Nie wyobrazam sobie zatem wyjazdu do Warszawy i tam spedzenia polowy dnia w Synapsis. Jezeli maly bo 30 minutach nie bedzie chcial wspólpracowac tylko bedzie leciał do drzwi to co to bedzie za rzetelna diagnoza, no chyba ze takie zachowanie juz bedzie sugerowac ze cos z nim nie tak. W Prodeste jak nie uda sie za pierwszym razem to jest mozliwośc kolejnego dnia. Byc moze w Synapsis tez ale czy juz na drugi dzien tego nie wiem. W zasadzie to pieniadze juz nie garaj roli, zastanawiam sie tylko czy w Prodeste beda potrafili dobrze zdiagnozowac 2 letnie dziecko.