-
Weszliśmy dzisiaj w posiadanie 0,5 kg ośmiornicy - tak zapewniał sprzedawca. Nigdy czegoś takiego nie robiliśmy w naszej kuchni, a że w internecie nie widać dna, zaczęliśmy szukać przepisu. I tutaj pojawia się problem, bo znalazłam same przepisy na ośmiornice do 0,5kg w całości, a ta nasza wygląda jak kawałek słoniny, dodam że prostokątny kawałek słoniny.. Sprzedawca powiedział, żeby to rozbić jak schabowego, przyrządzić i się delektować. Tutaj mam pytania.
1. Czy na pewno mamy kawałek ośmi...
-
Dostałam 2 zamrożone ośmiornice, raczej nie duże, wielkości
powiedzmy małej pomarańczy ;-) sądzę ze po rozmrożeniu już raczej
mandarynki.
Ale nie w tym rzecz. Proszę pomóżcie, bo chcę tego potworka zjeść,
ale nie mam pojęcia jak go przygotować...
Proszę o jakieś w miarę proste przepisy ;-)
Pozdrawiam :)))
-
Nigdy nie jadłam ośmiornicy i chciałabym się przemóc i spóbować. U mnie w miasteczku niedostępna, jutro udaję się do "wielkiego miasta" i tam poszukam. Na jaki koszt mam się nastawić?
-
Czy ktoś wie gdzie można najprędzej kupić ośmiornicę i ile taki luksus kosztuje. Nigdy nie jadłam i bardzo bym chciała sprobować.
-
Hej,
ktoś może wie gdzie w Warszawie mozna dostać ośmiornicę ? A po drugie to
jeśli będzie ona dostępna w czwartek (jak inne owoce morza) to czy może w
lodówce poczekac do soboty czy tez lepiej ją upiec i w takiej postać
potrzymac do przyjęcia i wtedy ją podgrzac, czy grillowac itd ??
dzięki z góry
-
Hej!
Prosze o rade bardziej doswiadczonych.
Kupilem swieza osmiornice - i co teraz mam z nia zrobic?
Czy spozywa sie tylko odnozki, czy rowniez glowe?
Jak ja wyczyscic?
W przepisach jest to ujete bardzo ogolnie - wyczyscic, ale jak?
Z gory dziekuje i pozdrawiam
pepe
-
zawsze jak jestem przy tym rybnym oddzialem
patrze na nia,wspaniala osmiornica znam z tv,
ale jakos nie moge sie zdecydowac,
mi potrzebny tylko jeden krok,
jakas pozytywna odpowiedz,