Dodaj do ulubionych

Tako Esprit czy implast spider

01.10.06, 12:37
witam,w marcu urodzą się nam bliżniaczki i już zastanawiamy się nad wyborem
wózka których wybór w naszym miescie jest bardzo mały.Tako i Implast
widziałam w internecie i mam prośbę do mam ktore mialy takie wózki o
poradę,ktory lepszy.będziemy pokonywać trochę drogi wyboistej a dalej juz
chodnik w wiekszosci.I czy w wózku implast te przednie kółka sie nie
rozchodzą w czasie użytkowania.A może jakiś inny dobry.Pzdr.
I czy spider do wersji spacerowej ma takie dodatkowe gondole jak głeboki,czy
trzeba dokupować spiworki.
Obserwuj wątek
    • twixy Re: Tako Esprit czy implast spider 01.10.06, 20:51
      Różnica między więkdzością wózków a implastem to dzielone siedzenia. Dzieci nie
      pokładają się po sobie tylko w swojej przestrzeni. W komplecie dostajesz 2
      gondole 2 wklady spacerowe 2 moskitiery i folie p-w deszczowe oraz powłoczki na
      podusie i ew kołderki. Śpiwory są ( w porównaniu do innych które można
      dokompletować) bardzo drogie. 94 zł szt co podwyższa cenę wózka prawie o 200
      zł. Nie polecam. Wózek łatwo się prowadzi również po lesie dzięki kołom
      przednim skrętnym. Najtaniej kupisz przez internet. Ja nie narzekam. Powodzenia
      • moniab78 Re: Tako Esprit czy implast spider 02.10.06, 11:53
        dziękuję za odpowiedż,a może wiesz jaką ten wózek ma szerokość bo wszędzie są
        podane wymiary złożonego.Ja też jeszcze nie przeczytałam złej opini na temat
        tego wózka i chyba go wybierzemy.A wczesniej napaliłam się na HAUCK DUO
        ROADSTER ale to podobno totalny niewypał choć moze sie myle.pzdr.
      • jenx Re: Tako Esprit czy implast spider 02.10.06, 11:58
        Dolaczam sie do pytania powyzej. Czy do Spidera mozna zamocowac 2 foteliki
        samochodowe i czy miesci sie w drzwi w bloku? Czasami czyste dane liczbowe nie
        do konca sprawdzaja sie w rzeczywistosci dlatego pytam o doswiadczenie w
        poruszaniu sie tym wózkiem po sklepach, mieszkaniach itp.
        Dziekuje,
        Magda
        • tusia21 Re: Tako Esprit czy implast spider 02.10.06, 13:09
          implas ma 79(wyczytałam w necie).
          My alebo ten albo mothercare kupimy. Też ciekawi mnie kwestia fotelików
          samochodowych i łatwości składania.
          • blizniaczki5 Re: Tako Esprit czy implast spider 02.10.06, 14:14
            Implast bez problemu mieści się we wszystkie drzwi 80cm, fotelików nie można na
            nim zamontować (tak słyszałam nie próbowałam) składa się bardzo prosto
            • twixy Re: Tako Esprit czy implast spider 02.10.06, 15:31
              O fotelikach zapomnijcie drogie Panie. Nie można mieć wszystkiego.smile Wózek
              dobrze i łatwo się składa. Sprawa samochodu- tylko kombi lub z bagażnikiem na
              dachu. Mam wizytę w szpitalu niedługo. Nie wiem jak dojadę. Pomyśleliśmy
              nieprzyszłościowo. Pozdrawiam
              • krynicka Re: Tako Esprit czy implast spider 02.10.06, 16:02
                a czy ktoś jest użytkownikiem wózka Tako
                na allegro wygląda ok niestety nigdzie we Wrocławiu nie moge zobaczyć go w
                sklepie i niestety też nikt sie na jego temat nie wypowiedział na forum
                dziekuję za wszelkie wskazówki dot. tego wózka
                Agnieszka
                • mamatwins Re: Tako Esprit czy implast spider 02.10.06, 16:20
                  Słyszałam że Tako to solidne wózki. Ja oglądałam w sobotę Implast. Mnie się
                  podoba. dwie oddzielne gondolki, rączka nie przekładana ale gondolki i potem
                  spacerówki można montować w dwie strony. ma rególowaną wysokość rączki. Dla
                  mnie ok. Oglądałam też Mothercare. mojemu mężowi wydawał się stabilniejszy, ale
                  bardzo prosty. Rączka nie regulowana nie przekładana tylko śpiwory (ja rodzę na
                  poczatku grudnia więc cała zima przed nami i wydaje mi się że te śpiworki to
                  trochę za mało. Implast ma porządne gondole. Fotelików na żadnym wózku obok
                  siebie nie zamontujecie!!! Z motowanymi fotelikami to Peg Perego ale sam wózek
                  kosztuje 1850 + 1100 2 foteliki + śpiwory Ponad 3000zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka