ikw1 03.03.07, 09:27 jak wyglądają wasze brzuszki po cc, jak szybko się wchłaniają , jak wyglądaja pózniej szwy itd. co z tym nadmiarem skóry skoro teraz mam 120 cm w "talii" !!!!! to przecież coś się z tym ciałkiem musi stać jak było u Was?? i Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_sla Re: do mam po cc 03.03.07, 09:57 Po pierwszym cc byłam półtora roku nim zaszłam w drugą ciążę.. i nic się nie wchłonęło, wisiał wstrętny worek, ale nie ćwiczyłam i nie odchudzałam się. Teraz jestem 7 m-cy po drugim cc i mam dwa razy większy worek, choć waga ta sama co po pierwszym porodzie. Dopiero zaczęłam dietkę i ćwiczenia (po pierwszym porodzie bałam się stosować dietkę i ćwiczyć, bo chcieliśmy zajść w ciążę i nie wiedziałam kiedy to nastąpi), tak, że efektów jeszcze nie widać i nie wiadomo jakie będą. Ja mam w talii 114 a w biodrach 124.. tak że nie podpowiem Ci, musiałaby się wypowiedzieć jakaś mama już z dłuższym stażem po cc Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 no to ja sie wylamie 03.03.07, 10:53 wchodze juz w spodnie sprzed ciazy macica sie jeszcze podobno nie obkurczyla, ale sie mieszcze w stare gacie. rodzilam niecale 2 mies. temu. Balam sie tak jak ty. zaraz ci wkleje zdjecia z ostatniego tc. rana sie szybko zagoila, w zasadzie zostala tylko kreseczka ktora zaslaniaja majtki powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: no to ja sie wylamie 03.03.07, 13:02 ja po miesiącu od cc też się mieściłam, ale brzuchol do dziś wiszący jest i po pierwszym cc było tak samo.. tu chodzi bardziej o kształt brzucha czy w ogóle okolic spod piersi do kroku.. przynajmniej w moim przypadku, bo ja "zawsze" byłam większa.. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: do mam po cc 03.03.07, 19:06 Ja po tygodniu weszłam w swoje spodnie sprzed ciąży, choć brzuszek jeszcze trochę został Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 moj ciazowy brzuchol 03.03.07, 11:07 fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,45367697,54524324.html balam sie zwaldow wiszacej skory, nie mam nic takiego. Przytylam 14 kg podczas calej ciazy, w zasadzie nie mialam zoladka, musialam jesc malymi porcjami bo organizm mi wydalal, gdy sie kladlam cofalo mi sie wszystko. na noc nie moglam jesc, dzien przed cieciem sie dusilam z powodu wymiotow. To tez mialo wplyw na maly przyrost wagi, bo dzieci braly ze mnie. pry pierwszym dziecku przybralam 18kg, ktorych nie umialam sie pozbyc, a dziecko mialam male, bo 3200 wazyl, reszta to tłuszczyk potem zrzucilam przy karmieniu, ale jak maly zaczal dostawac zupki, to ja dalej karmialam i przybieralam na siebie bo w sumie pokarmu maly bral mniej a ja jadlam tak samo jak na poczatku karmienia. to bylo zdradliwe wlasnie. i przytyla cos 5 kg. po 1,5 roku, gdy przestalam karmic, wzielam sie ostro za siebie i schudlam 15kg jak ktos bedzie chcial, to udziele pare wskazowek, stosuje to do dzis w zasadzie acha, nie karmie od 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: moj ciazowy brzuchol 03.03.07, 13:11 Eee to Ty brzuch miałaś taki jak ja w 31 tc z dwójeczką, bo ten sprzed porodu wydaje mi się większy od Twojego. Zobacz: 27 tc.: www.photoblog.pl/annas/miesiac/20066/882539 31 tc.: www.photoblog.pl/annas/miesiac/20067/1017076 33 tc.: www.photoblog.pl/annas/miesiac/20067/1082511 35 tc.: www.photoblog.pl/annas/miesiac/20069/1480967 i w tym momencie nie wiedziałam już jak wygląda człowiek wyprostowany ;P Odpowiedz Link Zgłoś
izakun Do shemsi1 03.03.07, 13:28 Ja chetnie poczytam te wskazowki... Niby prawie wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy (1kg nadwagi mi jeszcze zostal), ale jakos figura juz nie ta... A wlasnie minelo pol roku od narodzin corek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: Do shemsi1 03.03.07, 14:46 ja nie miałam wielkiego brzucha w ciazy, przynajmniej tak mi mówili po cc sciskalam się pasem rozmiar 38 co połozna skwitowała- po bliźniakach 38? a potem sama stwierdziła ze nawet w 36 bym sie zapieła, wiec brzucho mi spadl doslownie w 2 dni, niestety mialam troche wiszącą skórę i brak w niej czucia tak do 3 miesiaca. Obecnie - 5 miesiecy po brzuch taki jak przed ciazą- skóra sę ładnie naciagnęła, linea negra jeszcze ciut widoczna, blizna coraz jasniejsza choc jeszcze mocno rozowa, zero rozstepów (ale to chyba genetyka a nie zasluga kremow choc sie sumiennie kremowalam), podsumowujac jest naprawde dobrze choc oczywiscie zajelo to troche czasu, acha nic nie cwiczylam bo nie mialam sily i czasu- doiero teraz sie probuje wziac za jakies cwiczenia dla ogolnej kondycji i dla kregoslupa... Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 no to bedziemy razem cwiczyc :) 03.03.07, 15:06 ostatnio lekarz mi powiedzial, ze macica mi sie jeszcze nie obkurczyla do konca, ale juz zaczelam cwiczyc. Izakun, co ja ci mam powiedziec?? Ty nas tu powinnas uczyc Powiem tylko, zalaczyc ulubiona muzyke, cwiczyc, tanczyc, sklony, brzuszki. Wazne, by robic to codziennie, wystarczy 20 min! Ja sie tak wciagalam zawsze, ze ponad godz sobie tak cwiczylam, mi to sprawialo przyjemnosc Na noc stosuje "zapelniacze" typu jogurt, flipsy kukur., pieczywo chrupkie a i po cwiczeniach sie nie chce tak jesc. w dzien na wiele sobie pozwalam na sniadanko(nawet slodycza do kawy zjem!!), potem juz tak nie szaleje, wybieram produkty zdrowe, lekkostrawne. Owoce, jogurty, maslanki, woda(ja tylko gaz. lubie, taka pije) i sok z marchwi. Ale taki wlasnej roboty. I skore mam lepsza, i wlosy, paznokcie. Mozemy sie wspierac zrobimy potem zdjecia brzuszkow, wiec mamy o co walczyc musimy to przedyskutowac, czy "walczymy" o piekne brzuchy i robimy zdjecia komu sie to udaje Wiec co???????? Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: no to bedziemy razem cwiczyc :) 03.03.07, 16:42 no coz, ja cie nie wesrpe, bo juz prawie nie pamietam o mega kzywym brzuchu tiny.pl/cdzz tiny.pl/cd3q mnie wchlonal sie prawie natychmiast bez cwiczen i diet. niestety cos za cos, bo mialam dosc intensywne kwawienie ponad poltora mca po cc. no ale przy malych nie mialam czasu na jedzenie chyba ze w ciagu dnia byl ktos ze mna. a nie byl. tylko na pocz maz. do tego stres zrobil swoje - male poszly krotko po wyjsciu spowrotem do szpitala w tej chwili mam plaski bzuch, ozmiar mniejszy niz pzed ciaza bo i waga niejsza niz przed ciaza. tylko rozstepy po jednej stronie zostaly ale ostro szouje i masuje z dodtakiem oliwki codziennie. cienka ciemna linia pozostala rowniez ale juz slabsza i jakby mniejsza. ale wiem ze skuteczne sa ciwczenia, brzuszki i masaze! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: ale faktycznie krzywy! 03.03.07, 17:17 a bo ja wiem, hehhe ale pzypuszczam ze taki dlatego ze dziewczyny obie na lewa strone bazrdzej naciskaly. tak lezaly a nie inaczej. choc i tak pozostanie to dla mni zagadka jak dokladnie lezaly, bo lekaze mowili, z glowkami w dol. ale przeciez to nie do konca prawda, bo wlasnie na lewo je tak nioslo. pawdopodobnie obie male lezaly glowkami w dol ale poprzecznie barzdiej. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 ale fajnie :) 03.03.07, 17:44 tak tez potem pomyslalam ja znow mialam dluuuuuuuugi do przodu. Z tylu nie bylo widac zem w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 też będę ćwiczyć :) 08.03.07, 10:55 U mnie też z tyłu nie było widać,że jestem w ciązy, miałam tylko piłkę, przytyłam 12 kg, dzieci ważyły 3 kg i 2,900kg. Przy starszym synku przytyłam 18kg, on ważył 4 kg, ale też miałam tylko piłkę, ale bez rozstępów,a teraz ... jestem chuda, wchodze w spodnie sprzed ciązy, ale brzuch cały w rozstępach, chociaż w ciązy smarowałam mustellą... muszę ćwiczyć, tylko czy coś pomoże na te rozstępy??? Synka karmiłam 16 m-cy, bliźniaki na razie karmię tylko cycem nie dokarmiam buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
izakun Re: no to bedziemy razem cwiczyc :) 05.03.07, 12:43 Ha ha shemsi1... Ja niewiele Was naucze, bo skora na brzuchu wisi sobie, a ja nie moge na nia patrzec....nigdy z ta czescia ciala nie mialam klopotu, zawsze talia osy... a teraz? Chyba zaczne naprawde cwiczyc i moze kiedyspochwale sie zdjeciem plaskiego brzucha Pozdrawiam wiosennie, Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
ikw1 Re: do mam po cc 05.03.07, 21:36 ale fajnie ze nie tylko ja marudzę na brzuszek w pierwszej ciązy przytyłam jakieś 10 kg (tak naprawde to 5 bo 5 kg schudłam w I trymestrze)i jak wychodziłam ze szpitala to ważyłam 7 kg mniej niz przed zajsciem w ciąze rodziłam sn został mi paskudniaszczy brzuszek i szerokie rozstępy teraz w 31 tc mam + 7 kg i wieelkie brzucho - jedynie rozstepy zostały mi te same co poprzednio iza Odpowiedz Link Zgłoś
agnienienia Re: do mam po cc 08.03.07, 06:08 Na dzień przed porodem, przybrałam na wadze 8 kg, zaraz po porodzie straciłam 13 kg, wiec wyglądałam nieciekawie chudo. Wchodziłam w spodnie, które ostatnio założyłam 5 lat temu. Moje maluchy mają teraz 3 miesiące, a ja wyglądam jak sprzed ciąży)). Skóra na brzuszku jest taka "bardziej miękka", a blizna po cięciu prawie niewidoczna)). Odpowiedz Link Zgłoś