Dodaj do ulubionych

AMA (ask me anything)- moja osoba

17.07.26, 11:36
Cześć dziewczyny, myślę że Anna z Wiednia zapoczątkowała świetną serię wątków.
Jeżeli chciałybyście dowiedzieć się czegoś o mnie, lub o Tess, możecie zadawać pytania. Zastrzegam sobie jednak, że nie będę odpowiadać na nic, co przekroczy moją granicę prywatności, za to obiecuję pisać całą prawdę i tylko prawdę.

Mam nadzieję, że seria wątków się rozkręci i dzięki temu poznamy się lepiej 😄
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:39
      Co to jest to czarne przy smyczy Tess?
      Ładnie dziś wyglądasz, tylko torbę bym zmieniła.
      • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:40
        wygląda to na woreczki na psińco
        • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:42
          Alexis by latała z takimi nieeleganckimi workami na wierzchu zamiast eleganckiego dyspensera na worki?
          • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:52
            Też ubolewam nad tym że nie są bardziej fancy.
            • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:54
              Ja noszę wściekle różowe, też sobie takie kup. Są też zielone, pomarańczowe, czerwone, niebieskie, mogłabyś zabierać maczujące wink z twoim ałtfitem.
              • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:58
                Mnie ostatnio przyszły wszystkie zielone i jestem zawiedziona, wolę bardziej zjadliwe kolorki :p
              • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:59
                Kupujesz stacjonarnie? Tutaj same czarne.. najładniejsze są na Temu, ale nie chcę tam zamawiać.
                • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:02
                  Zamawiam, z różnych miejsc, na temu też ale tylko, jeśli kupuję akurat więcej rzeczy. No i właśnie z temu przyszło mi 15 rolek wszystkie zielone 😐
                  • default Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:17
                    Ja mam teraz takie 🙂
                    • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:18
                      Ooo jakie cudne!
                    • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:20
                      Oooo, dokładnie takie chcę. W Pepco były kiedyś kolorowe, ale teraz czarny albo szary do wyboru. Dramat.
                    • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:20
                      No i z takimi to już można zadawać szyku!
                • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:02
                  nie, amazon
                • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:04
                  takie są moje, ale tu kolor przekłamany, moje są takie pink, że nie wiem.
                  www.amazon.de/alphazoo-Hundekotbeutel-kompostierbare-auslaufsichere-fl%C3%BCssigkeitsbest%C3%A4ndige/dp/B0G1Z9YZB7?pd_rd_w=NysbY&content-id=amzn1.sym.aaa2988e-f29e-4f7f-8576-b3158488f010&pf_rd_p=aaa2988e-f29e-4f7f-8576-b3158488f010&pf_rd_r=YYK8AXCFQXEFK96GWT1S&pd_rd_wg=kqZjv&pd_rd_r=5a34406e-570a-4c45-b7a5-7e5a7e3cbb41&pd_rd_i=B08THXNTSW&th=1
                  • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:09
                    Dzięki Alpepe.
                    • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:13
                      A możesz też kupić np. takie w maxizoo, trzeba niestety zamówić internetowo, a można odebrać w sklepie, jakby coś
                      www.maxizoo.pl/p/trixie-woreczki-na-odchody-m-1050460/?isSearchPage=worki%20na%20odchody
                • alterego72 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 16:00
                  Ja używam tylko czarnych z bardzo prostej przyczyny - nie zawsze pies wypróżni się tuż obok kosza big_grin. A nie lubię defilować do najbliższego kosza z workiem, przez który prześwituje psia kupa big_grin
                  A przez czarny nie prześwituje.
            • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:57
              A dlaczego nie masz dyspensera?
              • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:00
                To muszę mieć je odseparowane od razu, inaczej będę walczyć 5 minut 😅
                • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:02
                  No co ty, dlaczego? 🤔
                  • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:05
                    Ja też nie lubię, nie dziwię się alexis. Teraz mam torebkę, w której w jednej kieszeni są smaczki, w drugiej komórka, a w trzeciej klucze i naddarte w wystarczającej ilości woreczki.
                  • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:09
                    Nie lubię stać nad kupą i walczyć z workiem 😅 worek musi być rozchylony.
                    • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:18
                      A to ja nie mam z tym większych problemów, cała akcja nie zajmuje więcej, niż 30 sekund:p
                      • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:20
                        No, ale dwie sekundy vs 30 to już jest różnica.
                        • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:25
                          Zwykle nie spieszy mi się specjalnie, kiedy jestem na spacerze z psem a takie rozdyźdane worki by mnie irytowały :p
                          • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:42
                            Mnie irytuje, jak muszę się męczyć z odrywaniem worków i potem z ich otwieraniem.
                            • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:46
                              Najwidoczniej co innego nas męczy :p
                              • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:45
                                Najwyraźniej big_grin Zawsze te dispensery wywalam, jak mam nową dostawę woreczków.
            • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:00
              Dizajnerskie dyspensery
            • ib_k Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:40
              alexis1121 napisała:

> Też ubolewam nad tym że nie są bardziej fancy.

Kochana, Charlotte z SATC miała specjalne etui z LV na te utensylia. Zdecydowanie nie jesteś premium skoro jeszcze o to nie zadbałaś
              • homohominilupus Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:12
                I tak wątek o osobie Alexis zamienił sie na wątek o workach na psie g 🤓
                • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:25
                  Moja wina, bylo nie pytac:p
                  A Ty jakie worki lubisz?:p

Zapomniałam dodac, ze te moje dodatkowo pachną 😑 nie chciałam tego :p
                • marta.graca Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:29
                  W jej przypadku to powinny być woreczki premium biodegradowalne wysadzane kryształkami Svarowskiego.
                  • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:07
                    Skąd pomysł, że lubię się świecić? Nie noszę ani cekinów, ani dużej ilości biżu. Może powinnaś przykładać się bardziej do oglądania moich fotek. Taka sugestia.
                    • marta.graca Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:08
                      Nie każę ci się przecież w te woreczki ubierać!
    • angazetka Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:41
      Dlaczego tak kaleczysz polszczyznę?
    • pursuedbyabear Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:43
      Dlaczego nie możesz wyjeżdżać za granicę i co się stało z twoim mężem?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:53
        Nie mogę odpowiedzieć na te pytania.
        • pursuedbyabear Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:56
          Dlaczego?
          • raczek47 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:01
            Bo siedzi w kiciu, cóż.
          • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:20
            Premium maz siedzi w premium pudle, albo spylil z premium kobieta.
        • koko8 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:59
          alexis1121 napisała:

> Nie mogę odpowiedzieć na te pytania.

To jest totalnie sprzeczne z ideą AMA.
          • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:04
            Napisałam u góry, że nie odpowiem na pytania przekraczające moją granice prywatności.
            Pytania typu ile razy w tygodniu piję berrego- tak. Ale jak wysoki mam cukier- nie.
            • koko8 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:12
              alexis1121 napisała:

> Napisałam u góry, że nie odpowiem na pytania przekraczające moją granice prywat
              > ności.
              > Pytania typu ile razy w tygodniu piję berrego- tak. Ale jak wysoki mam cukier-
              > nie.

Jasne, każdy ma inne granice prywatności. Natomiast, gdyby ktoś spytał mnie, gdzie w tej chwili jest mój mąż - dopowiadam, że pracy. I nie jest to przekroczenie żadnych granic przyzwoitości, prywatnosci czy kultury osobistej, jak np. pytanie o in vitro.
              Pursued by a bear zadała wg mnie neutralne pytanie.
              • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:14
                Tak, ale jeżeli nie zauważyłaś, to jedyną osobą z rodziny o której wspominam to mój tato i nie zamierzam tego zmieniać.
                • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:15
                  O mamie i ciotce też pisałaś.
                  • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:21
                    I kuzynce.
                • gryzelda71 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:20
                  A to nie z nim fotki wstawiałaś?
                • koko8 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:25
                  Nie zauważyłam, ale przyznaję, że szczegółowo nie śledzę forum.
                  Myślę, że w taki razie tytuł wątku powinien być oznaczony gwiazdką *ask me anything... as long as 'anything' means only a few carefully selected parts of my life
                  • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:28
                    Ale dlaczego uważasz, że powinnam pisać tu o wszystkim i wszystko wywlekać. Jestem i tak otwarta, opisuję jak wyglądają moje dni, moje osiedlowe życie (wątki o sąsiadkach), problemy z groomerką Tess. Lubię zamieszczać wątki obyczajowe. Ale męża, zdrowie i inne kwestie zostawiam sobie i najbliższym.
                    • koko8 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:31
                      Nie uważam big_grin Przecież ty sama wyszłaś z propozycją (AMA, przypominam)
            • mdro Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:36
              Jak się nie chce odpowiadać na zwykłe pytania w rodzaju "co robi twój mąż" albo "ile masz dzieci i w jakim wieku", to się AMA nie zakłada. Nie występujesz tu jako specjalistka w jakiejś dziedzinie (ekhem..), ale jako osoba prywatna, więc musisz się spodziewać pytań o prywatność. Nikt przecież nie pyta, jaka jest twoja ulubiona pozycja seksualna albo jakie zażywasz leki.
      • piataziuta Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:02
        Mąż siedzi w pierdlu, a ona ma zakaz opuszczania kraju.
        • chicarica Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:13
          Mafia paliwowa?
          • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:21
            Moze ona go podkablowala i tylko dlatego sama nie siedzi, ale nie wolno jej granic opuszczac.
            • alex.vause.is.back Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:05
              Może Ola ma koronę big_grin
              Ale wtedy by w sumie tak swojego wizerunku nie wklejała, gdzie popadnie.
          • piataziuta Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:31
            Nie mam pojęcia.
            Ale jeśli J-Ola miała kiedyś jakiegoś męża, to wszystko jasne i "wystarczy". wink
          • iwles Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:19
            chicarica napisała:

> Mafia paliwowa?

Prędzej maseczkowa albo respiratorowa, skoro z dziedziny medycyny 😜

• snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:32
              iwles napisała:

> Prędzej maseczkowa albo respiratorowa, skoro z dziedziny medycyny 😜
              >

Nie jest powiedziane, że mąż też z tej branży. Ona dostała przecież pracę u tatusia pro forma (ona tam wcale nie pracuje jest tylko na liście pracowników), inaczej nie miałaby żadnych dochodów, bo z dużym prawdopodobieństwem majątek jej i męża został skonfiskowany. Jeżeli miała zakaz opuszczania kraju, to musi być coś grubego. Dlatego zresztą musi mieszkać w rzuconym łaskawie przez tatusia gołębniku.
              • simply_z Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:43
                Podobno studiowala stomatologię i coś jeszcze,Mabel wspominała,że znają tę samą panią profesor, więc może coś tam robi na pól etatu.Szczecin nie jest znowu aż tak duży, można wyśledzić Olę i sprawdzić z co siedzi jej mąż.O ile siedzi,może po prostu się wymiksował.
                • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:49
                  simply_z napisała:

> Podobno studiowala stomatologię i coś jeszcze,

Studiować dziś może każdy. Alexis sama pisała, że studiowała dłużej niż powinna i tatuś jej ten nadprogramowy czas finansował, co może znaczy, że po prostu jej dyplom kupił. Ona w życiu nie pracowała w zawodzie i nie będzie, bo nic nie potrafi.
                  • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:55
                    Potrafic moze by i potrafila, ale ona przeciez jest za bardzo zajeta (juz chociazby prasowanie wlosiat i siorbanie belta sporo czasu zajmuje, a tu jeszcze trzeba psa wysikac i zawiezc na kapiele i na forum z kulawa nozka zaistniec) zeby miec czas na prace.
                  • po_godzinach_1 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:01
                    snakelilith napisała:

> Studiować dziś może każdy. Alexis sama pisała, że studiowała dłużej niż powinna
                    > i tatuś jej ten nadprogramowy czas finansował, co może znaczy, że po prostu je
                    > j dyplom kupił. Ona w życiu nie pracowała w zawodzie i nie będzie, bo nic nie p
                    > otrafi.

co trzeba mieć we łbie, jakie bagno, aby wypisywać takie bzdury o innej kobiecie jak ty wypisujesz, bezinteresownie i tylko z potrzeby gryzienia

po prostu wstyd nawet w tych bezwstydnych czasach
                    • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:16
                      po_godzinach_1 napisała:

> co trzeba mieć we łbie, jakie bagno, aby wypisywać takie bzdury o innej kobieci
                      > e jak ty wypisujesz, bezinteresownie i tylko z potrzeby gryzienia

Uspokój się histeryczko. Napisz mi lepiej co trzeba mieć w łbie, jakie bagno, by pisać tu coś o "wrodzonej elegancji" i "premium" próbując w arogancki sposób dać ci do zrozumienia, że uważa się za coś lepszego od reszty proletariackiej masy, której można co najwyżej rzucić zużyte przez siebie i niepasujące szmaty. I pozuje z czasopismem otwartym na stronie "Jakie nieruchomości kupują dziś polscy milionerzy". Przy czym nie jest żadną milionerką, bo nawet złamanego centa na siebie nie potrafiłyby zarobić bez pomocy tatusia.
                      A ty jeszcze kogoś takiego bronisz. Nie możesz być normalna.
                  • simply_z Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:04
                    Niekoniecznie, w jej (moich czasach) na studia medyczne nie bylo tak latwo sie dostac jak dzis. Nawet w Szczecinie, jesli to ta studiowala. Ok, nie byl to poziom Krakowa, Warszawy ale w dalszym ciagu bylo trudno, nie poprawialo sie 50 razy matury jak dzis.
                    • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:09
                      @simply- było bardzo łatwo wink
                    • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:26
                      simply_z napisała:

> Niekoniecznie, w jej (moich czasach) na studia medyczne nie bylo tak latwo

Oczywiście, że było łatwo, jak tatuś jest sławnym w okolicy stomatologiem i zna kogo trzeba.
                      Zresztą on chyba też nie dłubie w zębach, a ma firmę, czyli sprzedaje jakieś produkty stomatologiczne, na tym się jeszcze więcej zarabia. Alexis pisała przecież, że jeździ do klientów, na niektórych zdjęciach miała przy sobie jakieś broszury. Więc coś tam od czasu robi za swoje pieniążki, ale pewnie nie są to stałe zadania, a jak tatusiowi się przypomni, że marnotrawna córka jest na liście pracowników jako przedstawiciel handlowy.

• simply_z Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:53
                        Powiem ci tak, jedna z najglupszych-serio i najbardziej infantylnych osob, jakie znalam, o zainteresowaniach typu czytanie pisemek Klaudia etc, otrzymywala stypendium rektorskie, wczesniej premiera i byla bystra naukowo. Moge uwierzyc w te stomatologie na ktora dostala sie bez problemu i bez pomocy ojca.
                        • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 16:02
                          Przecież ja zdawałam normalne egzaminy, gdyby moi rodzice mogliby mi cokolwiek załatwić, to nie jeździłabym przez 2 lata na korepetycje w liceum i nie miałabym poślizgu na studiach. Naprawdę nie byłam tam jakąś gwiazdą, ale asystentki już wtedy mówiły że wyglądam jak z żurnala 🤪
                        • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 16:05
                          simply_z napisała:

> Moge uwierzyc w
                          > te stomatologie na ktora dostala sie bez problemu i bez pomocy ojca.

Osobiście dostanie się na studia nie uważam za wielki sukces. Sama studiowałam poniekąd wymagający kierunek na zagranicznej uczelni z kompletnymi idiotami, a nasza princess też coś tam za studia skończyła. Ale to nie takie ważne. Nawet nie uważam alexis za intelektualnie ograniczoną, wręcz przeciwnie, to dosyć cwana osoba z pewnymi predyspozycjami, których nie wykorzystała, bo nigdy nie musiała. Inteligencja to jedno, a zebrane podczas życia wiedza i kompetencje to inna sprawa. Tu może się okazać, że ludzie z niższym wykształceniem i może nawet niższym wyjściowym IQ, są od niej mądrzejsi i zaradniejsi.
              • princesswhitewolf Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:43
                I to mowi kobieta na zasilku ... 🤦‍♀️🫵🙈
                • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:46
                  princesswhitewolf napisała:

> I to mowi kobieta na zasilku ... 🤦‍♀️🫵🙈
                  >

Kto jest na zasiłku? Ty? Ojej, bardzo mi przykro. Pewnie dlatego, przez jakiś czas się nie odzywałaś. To musiało cię mocno frustrować.
              • thank_you Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:55
                ZOK to - niestety - standard w Polsce na etapie przygotowawczym postępowania karnego. Nawet za bzdurki potrafią dowalić ZOK i dozór.
        • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:20
          piataziuta napisała:

> Mąż siedzi w pierdlu, a ona ma zakaz opuszczania kraju.

Dokładnie. Tylko zdaje się, że zakaz był na czas trwania procesu, teraz już chyba może. Coś o tym pisała.
          • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:09
            Ciężko to komentować.. Dlatego piszcie dalej 😆
            • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:33
              alexis1121 napisała:

> Ciężko to komentować.. Dlatego piszcie dalej 😆

Co komentować? Sama pisałaś, że nie wolno opuszczać ci kraju.
              Jak wynika z tego co niżej, byłaś najwyraźniej podejrzana o udział w tym co zarzucono twojemu mężowi, pewnie przez wspólnotę majątkową/ jakieś wspólne podpisy. I przed złożeniem zeznań nie wolno ci było opuszczać kraju.

Zakaz opuszczania kraju to wolnościowy środek zapobiegawczy (art. 277 Kodeksu postępowania karnego), orzekany w razie uzasadnionej obawy ucieczki oskarżonego za granicę. Może zostać połączony z zatrzymaniem paszportu lub zakazem wydania takiego dokumentu.
              Zgodnie z polskim prawem, zakaz opuszczania kraju (tzw. ZOK) działa następująco:
              Przesłanki:
              Może być zastosowany przez sąd lub prokuratora tylko wtedy, gdy istnieje realna, uzasadniona obawa, że oskarżony/podejrzany może uciec za granicę w celu uniknięcia odpowiedzialności.
              Zatrzymanie dokumentów:
              Środek ten bywa połączony z zatrzymaniem paszportu lub dowodu osobistego.
              Konsekwencje:
              Podczas trwania zakazu nie wolno wyjeżdżać za granicę. Służby graniczne (Straż Graniczna) są niezwłocznie informowane o nałożeniu tego środka.
    • at.attin Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:45
      Dlaczego piszesz po angielsku? Chwalisz się znajomością?
    • lauren6 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:46
      Nie jest Ci gorąco wychodzić w upały na spacer z psem w stroju zakonnicy?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:53
        Zdjęcie jest w innego dnia i Tess jedzie na nim do groomerki.
    • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 11:55
      Czy masz tylko dwie pary butow letnich?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:05
        W tym sezonie kupiłam 2 pary butów, jedne klapki, drugie tenisówki które będą na zdjęciach w kolejnym tygodniu, jeżeli pogoda się sprawdzi 😅
    • mariola233 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:02
      Co robisz kochana że tak pięknie wyglądasz???I tak z ciekawości ile masz lat,a na deser czereśnie,pozdrawiam serdecznie i życzę miłego,spokojnego i pięknego dnia 🌹🌺🪻🌷🌻
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:06
        Piękne czereśnię! Ja już się objadłam w tym roku 😅
        Szczerze? Nic nie robię. Za mój wygląd odpowiadają geny i lekkie życie.
        • majenkirr Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:25
          A drugie pytanie Mariolki?
          • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:10
            Aaaaa, 41 smile
            • majenkirr Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:21
              Młoda…🥲
    • koko8 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:03
      Nigdy nie widziałam cię w dolnej odzieży przed kolano. Czy nosisz szorty/krótkie spódnice?
      • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:05
        To jest słuszne pytanie, już kiedyś chciałam o to pytać
        • at.attin Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:08
          Codziennie na forumowym dyżurze?

szarmszejk123 napisał(a):

> To jest słuszne pytanie, już kiedyś chciałam o to pytać
          • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:35
            Tak jest! Zawsze na posterunku !
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:08
        Bardzo dobre pytanie 😅 Jakoś naturalnie przeszłam z sukienek mini i krótkich spodenek na wszystko o długości midi. Jeszcze 3 lata temu chodziłam wyłącznie w szortach. To była naturalna tranzycja, po prostu któregoś dnia zaczęłam kupować dłuższe sukienki i tak zostało.
        • marta.graca Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:13
          Czy na pewno chodziło ci o tranzycję?
          • angazetka Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:22
            Zadałam wyżej pytanie o kaleczenie polszczyzny, bez odpowiedzi.
            • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:25
              Jestem multiligwalna i w każdym znanym mi języku wyrażam się poprawnie. Tranzycja jako zmiana. Nie moja wina, że masz ciasny umysł- bez urazy.
              • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:30
                Nie, nie jestes wielojezyczna. Juz ci raz napisalam, ze wstawiania spolszczonych slow zapozyczonych z innych jezykow, to nie jest wielojezycznosc. Z szafowaniem ciasnymi umyslami bylabym na twoim miejsce bardzo ostrozna.
              • mdro Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:31
                Po polsku nie wyrażasz się poprawnie. Używasz słów, które albo w polszczyźnie nie funkcjonują, albo mają odmienne znaczenie. Polecam stronę wsjp.pl/
                (btw. nie ma tam takiego przymiotnika jak multilingwalny).
                • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:02
                  Jest taki przymiotnik, ale w j. polskim używa się go raczej w innym kontekście, bardziej technicznym ( np. w IT) .
                  Na określenie człowieka mówiącego w różnych językach mamy bardziej naturalnie brzmiące okreslenia wink
                  • mdro Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:07
                    Kalek językowych, głównie z angielskiego, w rozmaitych slangach zawodowych jest mnóstwo, ja pisałam o nieodnotowaniu w WSJP wink.
                    • szarmszejk123 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:09
                      A no to tak wink
              • angazetka Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:53
                Dziewczę, w tytule tego wątku masz paskudny błąd językowy. Nie jesteś wielojęzyczna, własny język cię przerasta.
              • marta.graca Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:44
                Zachęcam do odkurzenia słownika.
          • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:22
            Przeistoczenie opłatka w Boże Ciało to też tranzycja, więc nie ma jednego znaczenia big_grin
            • mdro Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:28
              Nie, to transsubstancjacja.

Alexis ew. mogło chodzić o "mutację prawidłowych nukleotydów w DNA na inne" big_grin
              • iwles Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:31

Albo przejście ze stanu stałego w ciekły 🤷‍♀️
    • pepsi.only Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:12
      Taa, sama też czasem coś o sobie napiszę, ale bez przesady, gdzieś jednak kończy się autopromocja, a zaczyna zwykła pycha. Ja pytań nie mam, zostawiam tylko stwierdzenie, że trzeba mieć naprawdę wielkie ego, żeby zakładać wątek o sobie.
      • koko8 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:16
        Co drugi watek na tym forum dotyczy osoby zakładającej ów wątek.
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:19
        To nie ją zaczęłam! W życiu nie założyłabym takiego wątku, gdyby Anna wcześniej tego nie zrobiła. Jestem na codzień naprawdę skromną osobą. I liczę, że po mnie takie wątki będą pojawiać się regularnie 🙃
        • gryzelda71 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:22
          Nie pisz, ze czegoś byś nie zrobiła robiąc to.
        • iwles Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:26
          alexis1121 napisała:

> W życiu nie założyłabym takiego wątku, gdyby Anna wcześniej
          > tego nie zrobiła.

Jesteś pewna, że to twój właściwy wzór do naśladowania? 😁

• alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:11
            To jest forum, a Annę i jej opowieści naprawdę lubię. Liczę, że dzisiaj napisze, bo coś dziwnie milczy 😄
      • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:23
        No i nawet jeśli, to co? To miało być jakieś mało wyrafinowane wyzwisko w stronę alexis? Ubyło ci?
      • raczek47 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:30
        Trzeba mieć głównie kompleksy.
    • hexella Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:44
      Jak Ci się udaje zachować spokój przy tak wielu, mniej lub bardziej finezyjnych dopieprzankach?
      • healios Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:24
        Ja mam teorie, ona ich nie rejestruje tych dopieprzanek. Zeby je zauwazyc to trzeba miec chociaz minimalny wglad, jakas autorefleksje, zdolnosc do wyobrazenia sobie jak mozna byc odbieranym przez innych. Alexis mam wrazenie, zupelnie nie ma swiadomosci ze taki koncept istnieje. No chyba ze to jej kreacja, ale zawsze sie zarzeka ze to wszystko na serio
        • hexella Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:12
          Wszystko jest możliwe, jednak część z tych "uwag" ma zwyczajnie ładunek porównywalny z obszczekiwaniem przez pinczera.
          W tej sytuacji opanowanie, wszystko jedno - trolla, czy nie, daje oczko wyżej na podium.
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:48
        Obrażanie mnie na forum nie wpływa na mój spokój absolutnie. Myślę, że obraźliwe komentarze piszą osoby, którym w życiu nie wyszło. Ja mogę się jedynie cieszyć, że nie mam takich w rodzinie 😬
    • trampki-w-kwiatki Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 12:59
      Kiedy przeprowadzka?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:48
        Wkrótce 😄
    • pursuedbyabear Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:01
      Czym naprawdę zajmuje się twój ojciec i dlaczego nigdy nie piszesz o mamie?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:52
        Rodzice prowadzą wspólnie firmę, przy czym moja mama nie jest aktywna zawodowo w 100 procentach. Ale mają różne działki, nie pracują na tym samym polu.
    • miurielamirsa Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:34
      Ha ha ha, ja zapoczątkowała serię jakiś czas temu, kiedy dziewczyny pytali o moją pracę🤣
    • mava12 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:47
      załóż sobie w końcu konto na insta czy innym tiktoku,, zostań influencerką i tam zdawaj relacje ze swojego codziennego życia.
      Kogo tu obchodzi czy "tess" weszła lewą łapa do mieszkania, czy prawą. Kogo obchodzi, czy podniosłaś lewą nóżkę w windzie, czy prawą.
      Nie widzę żebys miała cokolwiek ciekawego do zaproponowania, poza jakimis plotami od fryzjerki. Zresztą i tak uważam, że 70-90% to twoja kreacja a nie prawda.
      Przypominam, że to jest forum emama. Ty nie jesteś ani matką, nie masz żadnego doswiadczenia w czymkolwiek, nie pracujesz. Czym sie chcesz z nami dzielić? Poszukaj raczej forum jakiegos pt. "wieczna nastolatka" czy cos w tym rodzaju.
      To już anna jest ciekwsza.
      Poza tym pisanie o sobie per "moja osoba" jest mocno pretensjonalne.
      • glasscraft Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 13:49
        mava12 napisała:

> Poza tym pisanie o sobie per "moja osoba" jest mocno pretensjonalne.

To z tej "bieglosci" jezykowej.
        • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:17
          Albo aluzja do różnych oświadczeń celebryckich, nie pamiętam teraz, których dokładnie celebrytek, ale były takie oświadczenia.
      • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:16
        Mnie obchodzi.
        • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:12
          😅❤️❤️❤️
      • hexella Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:36
        Chyba jednak kogoś obchodzi, bo wątki Alexis są bardzo popularne.
        Sama weszłaś w jeden z nich i pochwaliłaś się znajomością poprzednich. To dość niesprytne.
        • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:12
          No nie..
        • mava12 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:18
          >Sama weszłaś w jeden z nich i pochwaliłaś się znajomością poprzednich. To dość niesprytne.

wchodzę w różne wątki, w tym wiele z nudów oraz pt. co ta xsińska znowu wymysliła.
          Nie czytam wątków alexji z wypiekami na twarzy, wchodzę w nieliczne tylko i nie czekam niecierpliwie na kolejne..
          I uważam że ona bardziej pasuje do tiktoka niz tu. Własnie na podstawie jej wątków, z którymi miałam okazję się zetknac.
          Może wreszcie coś by zarobiła.
          • alpepe Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:26
            Wygaś, zamiast kalać oczy i umysł jej kreacją. Ja na ten przykład wygasiłam princessę, bo mi jej żal, że jej demencja wchodzi i nie ma co kopać leżącego, a jednak jej głupoty mnie triggerowały.
          • mava12 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:43
            i poza wszystkim to ja nie tyle wchodze w wątki aleksji co do zasady, tylko czytam jej wypowiedzi w innych wątkach (w które wchodzę). Np wątek o macie dla zwierza i co? pojawia się aleksja w windzie.
      • princesswhitewolf Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:45
        A to w sumie sluszna uwaga bo alexis odnalazlaby sie na insta. Tam by pasowalo jej
    • nowel1 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:02
      Mam pytania, i to nieosobiste!
      1. Jakiej muzyki słuchasz?
      2 książka, która zrobiła na tobie największe wrażenie w życiu
      3 Twój ulubiony film
      4 Ostatni koncert, na jakim byłaś
      5. Ostatni spektakl w teatrze, na jakim byłaś
      • bazia_morska Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:11
        Teraz to już przesadziłaś 😁
        • qrka Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:58
          I to grubo.
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:23
        Dziękuję za rzeczowe pytania 😅 Zacznę od odpowiedzi na ostatnie- ostatni spektakl był w liceum, mam od tej pory traumę. Mimo, że mieszkałam parę lat tuż przy teatrze polskim, to nigdy w nim nie byłam.
        Ostatni koncert, to prywatne spotkanie z Patem Metheny. Nie mam ulubionego filmu, ale ulubione tematy i są to tematy społeczne (serial- miasto jest nasze i kto się odważy). Lubię też filmy polityczno- prawnicze.
        Książki- wszystkie Zeruyi Shalev, część Joyce Carol Oates. A jedna z ulubionych to Śmiech w ciemności Nabokova.
        • nick_z_desperacji2 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 16:02
          Trauma po wizycie w teatrze. Ostro.
    • iwles Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:29

Dlaczego pies nie jest w windzie na smyczy?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:13
        Tą windą jeżdżę tylko ja. Nie ma więc zagrożenia, że Tess kogoś pogryzie. Niemniej jednak, zawsze mam jej książeczkę z aktualnym szczepieniem przy sobie.
        • iwles Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:57

Przepis jest przepis.
          Łamiesz prawo.
    • mizantropka65 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:42
      Ostatnie czego chcę to dowiedzieć się czegoś o tobie. I tak niczego nie ukrywasz
    • margaretta80 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:45
      1. Skąd ten piekny sweterek?
      2. Gdzie najczęściej kupujesz ubrania?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:15
        Dziękuję, sweterek to Lisa Yang (z przeceny). 90 procent butów i ciuchów kupuję na mytheresa.
    • po_godzinach_1 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:53
      Ja mam takie pytanie: dlaczego robisz sobie krzywdę podkładając się tutejszym forumowym licznym żmijom?
      • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:08
        po_godzinach_1 napisała:

> Ja mam takie pytanie: dlaczego robisz sobie krzywdę podkładając się tutejszym f
        > orumowym licznym żmijom?

Ja ci to za alexis odpowiem.
        Przez ogromną potrzebę atencji. A że jest w swoim premium środowisku spalona, nic tak nie odrzuca od ciebie premium ludzi jak społeczny upadek przez stratę majątku, statusu plus kryminalny imidż, to szuka sobie naiwnych kur na forum dla matek, u których szuka podziwu i akceptacji. Z marnym skutkiem jak widać, ale desperacja musi być wielka.
        • po_godzinach_1 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:09
          snakelilith napisała:

> Ja ci to za alexis odpowiem.

nie chcę od ciebie niczego, nawet odpowiedzi, brzydzę się

o tu nie chodzi tylko o Alexis
          • snakelilith Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:38
            po_godzinach_1 napisała:

> nie chcę od ciebie niczego, nawet odpowiedzi, brzydzę się

A mnie brzydzą spocone stopy alexis. Ja daję radę, ty też dasz.
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:16
        Hmm, to dobre pytanie. Mój czas na forum jest policzony, więc chcę sobie popisać na zapas wink Ale bez obaw, nie będę codziennie wstawiać wątków.
        • po_godzinach_1 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:24
          alexis1121 napisała:

> Hmm, to dobre pytanie. Mój czas na forum jest policzony, więc chcę sobie popisa
          > ć na zapas wink Ale bez obaw, nie będę codziennie wstawiać wątków.

Trzymam za ciebie kciuki
    • qrka Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 14:59
      Długo tak musisz w windzie z nóżką stać, żeby zrobić zdjęcie idealne?
      • alexis1121 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 15:16
        Dosłownie moment.
        • nick_z_desperacji2 Re: AMA (ask me anything)- moja osoba 17.07.26, 16:03
          A czemu ta nóżka ma służyć? To jakiś gest solidarności z ofiarami wypadków komunikacyjnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka