Dodaj do ulubionych

wozek Bebyactive- opinie

08.06.07, 17:23
Hejo!
spodziewan sie blizniakow i chcielam zapytac, czy ktoras z was ma ten wozek.
Prosze o szczere opinie na jego temat, bardzo mi to pomoze.
Z gory dziekuje
www.allegro.pl/item196138189_blizniak_babyactive_folia_transport_gratis.html
Obserwuj wątek
    • monika1.2 Re: wozek Bebyactive- opinie 08.06.07, 21:35
      Witam,

Ja mam ten wózek (kolor nr 8) i bardzo go sobie chwalę. Moje dzieciaki mają w
      tej chwili 9,5 miesiąca i nadal w nim jeżdżą. Największą jego zaletą jest to, że
      ma paski i dzięki temu bardzo łatwo się prowadzi, mięciutko. My mieszkamy na wsi
      no i wózeczek super się sprawdza. Dla mnie najistotniejszą sprawą przy zakupie
      tego wózka była łatwość jego prowadzenia (chodzi mi tutaj o tę super
      amortyzację). Ja również kupiłam go na Allegro, u tego samego Sprzedawcy. No i
      generalnie muszę przyznać, że wszystko OK.
      Dodam jeszcze tylko tyle,że wózeczek kupiłam jak dzieciaki miały 6 miesięcy.
      Wcześniej mieliśmy RING DUO firmy Adbor, ale nie mogłam już nerwowo wytrzymać i
      go sprzedałam. Wózek ten był co prawda na paskach, ale przy prowadzeniu w ogóle
      się "nie poddawał", był bardzo sztywny. Nie miał skrętnych kół, więc żeby nim
      zakręcić czy go obrócić, trzeba było naprawdę się namęczyć (powodowało to u mnie
      nawet bóle brzucha). Mało tego: rączka było dość wysoko, no i ja ze swoim
      średnim (żeby nie powiedzieć niskim wzrostem) czułam ogromny dyskomfort przy
      jego prowadzeniu.W Baby active: rączka jest regulowana.

Jeśli chodzi o Baby Active, to nie pomogę Ci odnośnie gondolek, bo moje
      dzieciaki już ich nie używały, jak kupiliśmy ten wózek. Wydaje mi się tylko, że
      w tym Ring Duo gondolki były chyba trochę dłuższe (prawdę mówiąc w tym Ringu
      byłam zadowolona tylko z tych gondolek).
      Reasumując: BABY Active jest naprawdę super i polecam go z czystym sumieniem. Na
      Allegro u tego Sprzedawcy jest nawet tańszy niż przy zakupie bezpośrednio u
      producenta (wiem, bo sprawdzałam), więc nie zastanawiaj się dziewczyno, tylko go
      kupuj.
      Zaglądam od czasu do czasu na Allegro i wiem, że ten wózek kilka tygodni temu
      miał już cenę 949 zł, a więc 50 zł wyższą niż obecnie.
      (nie pomyśl sobie tylko, że to moja aukcja i dlatego tak zachwalam)

Jeśli miałabyś jeszcze jakieś pytania, to wyślij mi e-mail, chętnie Ci pomogę.

Ja też będąc w ciąży szukałam najlepszego wózka, ale bardzo żałuję, że nie
      trafiłam wtedy na Baby Active, zaoszczędziłoby mi to trochę nerwów.
      Pozdrawiam.
      • greti Re: wozek Bebyactive- opinie 08.06.07, 22:27
        bardzo ci dziekuje za taka wyczerpujaca odpowiedz.
        Mam tylko jeszcze jedno pytanie, czy nie przeszkadza to, ze kolka nie sa
        skretne, bo ten wozek jest ciezki sam z siebie plus dwojka dzieci...
        I jeszcze jedno. Jakie kola wybralas? te dmuchane, czy piankowe?
        • monika1.2 Re: wozek Bebyactive- opinie 08.06.07, 22:37
          Ja mam koła pompowane.
          A co do kółek skrętnych, to prawdę mówiąc nigdy nie prowadziłam wózka z takimi
          kółkami. Mogę powiedzieć tylko tyle, że ten Baby Active prowadzi się super nawet
          bez tych skrętnych kółek. Ja naprawdę nie mam z tym żadnego problemu ( i to w
          warunkach wiejskich). Jego ciężar jest porównywalny z ciężarem np. Ring duo, ale
          komfort prowadzenia jest nieporównywalny.
          Nie wiem natomiast, czy są jakieś wózki bliźniacze z tego przedziału cenowego, o
          którym rozmawiamy ( a więc do 1000zł), które mają skrętne kółka. Naprawdę nie
          kojarzę żadnego. Zainteresowało mnie to trochę, muszę w wolnej chwili poszukać w
          internecie. Jakbyś o jakimś wiedziała, napisz.
          Jeśli jeszcze mogę Ci w czymś pomóc - pisz.
        • okularniczka Re: wozek Bebyactive- opinie 10.06.07, 23:01
          odnośnie skrętnych kół - to miałam okazję porównać emaljungę do mojego implasta
          i uważam że różnica jest dość znaczna, zwłaszcza przy manewrowaniu na małej
          powierzchni, np. klatka schodowa, winda, sklep itp.
          Implast spider waży podobnie- też około 20 kg i naprawdę skrętne kółka są fajną
          sprawą.
          Pozdrawiam
    • zeszyt Re: wozek Bebyactive- opinie 11.06.07, 19:02
      jak dla mnie to polecam wozek MIKADO DUET- dosyc podobnie wyglada, w cenie tez
      jest podobnie. Wozek mozna kupic bezposrednio na stronie
      producenta.www.wozki-mikado.pl/. Moge tylko powiedziec, ze w razie
      jakichkolwiek problemow napewno serwis pomoze je rozwiazac. Naprawde mily jest
      Pan z oblugi klienta.
      Z tego co zauwazylem wozki te praktycznie w calosci sa exportowane do Szwecji
      dlatego jest ich malo w Polsce. W szwecji maja tez lepsza renome niz Emmaljunga.
      Nie dosc, ze tansze to tez lepiej sie sprawdzaja w uzytkowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka