Dodaj do ulubionych

pilnie pomocy

28.02.10, 14:10
Witam!!!
Proszę o pomoc!!!
Karmię piersią moją 6 miesięczną córkę. Byłam niby u najlepszego alergologa w świętokrzyskim który kazał jeść wędliny, sery, jogurty, królika, indyka, wieprzowinę, dżemy. A zabronił kurczaka,jajek,biszkoptów,malin,orzechów,wołowiny,cielęciny, kakao, czekolady, pomidorów,keczupu, poziomek,ryb mleka! niestety po wprowadzeniu jogurtu gorzej, przestałam tej diety wyeliminowałam całkowicie nabiał, nawet ilości śladowe ale też nic nie pomogło. Było tak źle że smarowałam ją cutivate, bo miałam takie zalecenie, poprawa na chwilę. Buzię nigdy nie miała w tych czerwonych plamach, aż tu tydzień temu powstała straszna plama jak liszaj. więc pojechałam do dermatologa( te wszystkie wizyty prywatnie)i pani stwierdziła AZS i kazała jeść wszystko, że plamy będą raz lżejsze raz gorsze! Nie mam bladego pojęcia co jeść i co robić plamy ma wszędzie a od 2 dni jem tylko chlebek żytni i woda, ale chyba tracę pokarm. Małej nic jeszcze nie wprowadzałam, piorę od urodzenia w płatkach mydlanych, kremuje ją zalecanymi maściami z witaminą A i E! Może to być po szczepieniu? jak sądzicie?Pomóżcie!!!!!
Obserwuj wątek
    • wilgga Re: pilnie pomocy 28.02.10, 15:31
      Chleb żytni i woda - dziewczyno zagłodzisz się. Dieta matki karmiącej ma być
      urozmaicona.
      Ja też kiedyś doszłam do takiego stanu, z tym że jadłam tylko ryż i wodę, a
      dziecku było coraz gorzej.
      Jak masz tak ograniczoną dietę to nie dziwię się że dziecko ma problemy skórne -
      nie dostarczasz mu składników odżywczych. Koniecznie rozszerz dietę swoją. Na
      początek o produkty mało alergizujące np Kasza jaglana, gryczana, marchew,
      ziemniak, wieprzowina, indyk, koniecznie jakiś tłuszcz, np olej słonecznikowy.
      Spróbuj tak przez tydzień. Jak się poprawi to kolejny produkt włączasz raz na
      tydzień, jak nie to trzeba coś zmienić na coś innego, np odstawić ziemniak a
      włączyć ryż.
      Nam się udało z tego wyjść.
      • malamajamama Re: pilnie pomocy 28.02.10, 15:56
        Ja wiem że powinna jeść ale strasznie się załamała po tych trzech miesiącach!
        Próbowałam jeść schab gotowany, pierś indyka, ziemniaka, ryż przez ponad tydzień
        i nic. Więc po tych forach ktoś zasugerował żeby zacząć od chlebka żytniego i
        wody a po 3-4 dniach ziemniak i tak dalej, ale martwię się że jutro już nie
        będzie pokarmu... może też dojdę co ją uczula mam nadzieję dzięki za odpowiedź
        wilgga
        • szachula30 Re: pilnie pomocy 28.02.10, 17:46
          A może gluten w chlebie uczula? Koleżanka kiedyś zeszła do chleba i
          wody a nie było poprawy, bo pszenica i gluten w chlebie. Nie miałam aż
          takich kłopotów, ale jak już, to zamieniłabym chleb na wafle ryżowe. I
          rzeczywiście sam chleb to trochę mało...
          • oliwkawawa Re: pilnie pomocy 28.02.10, 20:19
            to może być po szczepieniu również, o pokarm się nie martw. matki w Afryce
            wykarmiają swoje dzieci a nie obżerają się jak wiecie
          • wilgga Re: pilnie pomocy 28.02.10, 20:24
            A może coś z otoczenia uczula. W czym pierzesz ubranka? w czym kąpiesz?
            Pamiętaj żeby swoje ubrania też prać w tym co dziecięce.
            U nas oprócz pokarmów szkodziły też kosmetyki z parafiną (emolium, oliatum),
            materacyk kokosowy, płatki mydlane, jelp. Dojście do tego zajeło mi dużo czasu.
            Przez 2 miesiące kąpałam dziecko w samej wodzie i ubranka prałam w samej wodzie.
            Wtedy najbardziej się poprawiło. Potem zaczełąm kąpać w szarym mydle, na
            przemian z kąpielami w samej wodzie. Kąpałam i kąpie do tej pory co 3 dni. Skóra
            super. Nawet alergolog się dziwiła że taka ładna. Ubranka też w szarym mydle
            pierzemy.
            Tylko pamiętaj że każde dziecko reaguje inaczej, Twojemu może coś innego
            szkodzić, np kwiatki - nam alergolog kazała się ich pozbyć.
            • malamajamama Re: pilnie pomocy 01.03.10, 09:48
              Ubranka piorę w płatkach mydlanych, kąpie ją w krochmalu i zwykłej wodzie,
              codziennie pewnie źle, więc dziś ją nie wykąpie. Kosmetyków nie używam tylko te
              maści. Majka nie miała nigdy kolek, kupy w porządku tylko akurat los chciał że
              po tym szczepieniu takie zmiany. słyszałam że mogą być skutki uboczne i np: AZS.
              kwiatków nie ma, zwierząt też nie, firanek też nie, dywan jest tylko w jednym
              pokoju,ale ona tam nie przebywa.
              • oliwkawawa Re: pilnie pomocy 01.03.10, 11:54
                jest mnóstwo przypadków dzieci u których alergia ujawniła się po
                podaniu szczepionki. Tak samo astma.

PS. woda z kranu też może uczulać, w sensie ta cała chemia która tam
                siedzi.. My kapiemy od dłuższego czasu w wodzie mineralnej...uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka