czuczilek 07.02.06, 15:45 Jak u Ciebie z naczyniakiem...zdecydowałaś się już na coś ? pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viola502 Re: do Viola502 08.02.06, 10:48 hej :) byłam w styczniu na naczyniak w sharley i trafiłam na pania dr Piwek ku mojemu zdiwieniu ona wzieła ode mnie 200zł powiedziała ze wiecej za naczyniaki nie bierze a jak mowiłam ze płaciłam temu doktorowi 500zł to sie zdiwiła. Nie rozumie jak to tak mozna oszukiwac ze jeden bierze 500zł a drugi 200zł dodam jeszcze ze Pani Piwek zrobiła dokładnie wszędzie tak gdzie mam naczyniaka, a ten pan tylko w niekturych miejscach jestem zadowolona. Tylko ze ona tez mi powiedziała ze to całkiem nie zniknie jedynie wybieleje ale slad pozostanie. A jak tam u ciebie? Pozdrawaim cieplutko Odpowiedz Link
czuczilek Re: do Viola502 08.02.06, 15:01 Mi to samo powiedziała pani doktor :-) z tymże ja mam małego naczyniaka więc mnie cieszy nawet to :-) chociaż wolalabyj rzecz jasna żeby zniknął całkowiecie ale wiem że to niemożliwe :-) ona mówiła że dużym sukcesem jest to ze już moge naczyniaka ukryć pod pudrem :-) kiedyś to niebyło możliwe więc nie pudriowałam, bo nie lubie mieć tapety na buzi a żeby go ukryć to musiałabym z tone pudru nałożyć :-) hehe Ostatnio jak pojechalam na zabieg tzn w sobote ( niestety zabieg sie nei odbył bo coś tam z zagranicy sprowadzają ) to pani doktor tak mi się przygląda, przygląda....więc pytam co jest? a ona a gdzie Ty tego naczyniaka w ogóle masz?:-) nie wiem czy powiedziała tak z grzeczności...ale faktycznie jak zapudrje to go nie widać :-) Na ostatnim 4 zabiegu juz nie wiedziała gdzie strzelać laserem :-) no i powiedziała ze jeszcze góra trzy zabiegi a optem i tak nie ma sensu robić...bo to nie jest tak ze im więcej zabiegów tyl lepszy efekt...przychodzi moment kiedy laser już nie pomaga więc widać że babka nie chce zedrzeć kaski :-) a ile Ty mialaś zabiegów? zagoiło Ci sie już? i Jaki efekt ? pozdrawiam:-) Odpowiedz Link
viola502 Re: do Viola502 08.02.06, 16:01 A czy moge wiedziec jaki miałas kolor naczyniaka prze laserami? u mnie jest znaczna poprawa ostatnio byłam na zabiegu 2 tyg temu jeszcze mi slady pa laserze nie zeszły po zejsciu zobacze efekty ale i tak z kazdym razem jest lepiej.Zabiegów miałam 8, czy tobie tez kazano smarowac naczyniaka filtrami przeciwsłonecznymi , bo mi tak po laserze lacz nie wiem ile czsu czy to juz do konca zycia?Pozdrawiam Odpowiedz Link
czuczilek Re: do Viola502 08.02.06, 19:00 Mój naczyniak byl średnio różowy...8 zabiegów tym laserem miałaś robione? a jak dużego tego naczyniaka masz...ja mialam 4 i doktorka powiedziała ze góra jeszcze trzy :-)i KONIEC :-)))) strasznie sie ciesze:-) też samruje filtrami...ale to w lecie ...teraz jakoś nie mam do tego głowy :-) przedewszystkim jak rozpoczęłaś zabiegi nei mozesz sie opalać...bo wtedy efekty zabiegów bedą gorsze tak mi dr Piwek mówila , bo ja zaczęłam zabiegi z lipcu...czyli jak były upały,słońce itd :-) Odpowiedz Link
viola502 Re: do Viola502 08.02.06, 19:25 około 8 dokładnie juz nie pamietam bo miałam kiedys dłuższą przerwe, ja mam naczyniak juz o wiele jasniejszy mam go lekko na brodzie , czole, i boku twarzy lecz sa miejsca gdzie mi juz całkiem zbladł. Jeszcze mi nie mowiono ile zabiegów mnie jeszcze czeka.Mam nadzieje ze juz nie duzo i ze sie go pozbede, szkoda tylko ze nie całkiem :( Pozdrawiam Odpowiedz Link
czuczilek Re: do Viola502 09.02.06, 14:41 Szkoda że nie ma Cie w albumie :( a na samym początku-jeszcze przed zabiegami jakiego koloru był Twój naczyniak ? bo ja mam małego naczyniaka...myślałam ze szybko pójdzie no ale jednak...nie poszło :-) a czy sa miejsca gdzie w ogóle naczyniak zniknął? moj jak już pisałam jest mały...z zabiegu na zabieg tak jakby sie do środka ściągał...tzn jegro granice sie zmniejszają...więc po tym stwierdzam ze mi on znika całkowicie!!!pewnie zostanie jakaś mała jasnoróżowa plamka...a może zniknie całkiem ??;-) ja mam nadzieje... Odpowiedz Link
viola502 Re: do Viola502 09.02.06, 21:29 Znaczy u mnie to jest tak ze po laserze tzn. nie wszędzie ale gdzie nie gdzie mam po tych kropkach całkiem biała skóre a miałam tam naczyniak, a w innych miejscah po zejsciu kropek "lekkie" zaczerwienienie w miejscu robienia laserem moze to zalezy od parti tzn ze sa miejsca gdzie szybciej schodzi i gdzie wolniej. Sama juz nie wiem jak to jest. Ale miejscami przebija mi biały normalny naruralny odcien skory np, na brodzie widac znaczne efekty w miejscu kropek.Ale mam nadzieje ze tem naczyniak juz nie przybierze intensywniejszego koloru po kilu latach , mowiła ci cos na ten tenat moze pani dr? Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
czuczilek Re: do Viola502 09.02.06, 22:01 Nie...a powinna? Ja myśle ze to nie powinno sie nawrócić bo niby na jakiej podstawie ale nie wiem...:-/ eh nie wiem sama... Odpowiedz Link
viola502 Re: do Viola502 10.02.06, 08:49 No własnie nie wiem tak to zrozumiałam ze z biegiem lat moze troszke sciemniec lecz nie bedzie miał juz takiej barwy jak miał od poczatku bedzie po prostu jasny, tak to odebrałam lecz pewna nie jestem. Odpowiedz Link
czuczilek Re: do Viola502 10.02.06, 11:36 Pierwsze slysze...:-/ kurcze no... ehhh nie darady sie ich pozbyć na zawsze i tyle...uparte :-( Odpowiedz Link
viola502 Re: do Viola502 10.02.06, 11:53 Jak będe tym razem to jeszcze raz spytam bo nie wiem czy dobrze ją zrozumiałam, ale i tak juz nie będzie taki jak był po prostu będzie mało widoczny. Faktycznie straszne uparte to dziadostwo, z jednej stony kazdy sie chce tego pozbyc lecz nie jest to takie proste jak by sie chciało ale i tak sie nie damy :) Odpowiedz Link