Dodaj do ulubionych

pytanie do mam alergikow

23.01.11, 17:17
Witam!
Oleńka ma 14 miesięcy i niestety źle reaguje na niektóre pokarmy, są to: nabial, czekolada, orzechy, pomidory, cytrusy, truskawki, wiśnie i co jeszcze Bóg jeden wie. Córke nadal karmie piersią w związku z ty moja i jej dieta jest dość uboga. Ostatnio znowu dostala jakiejś paskudnej wysypki na rączkach i od czego to nie wiem, czy ja coś zjadłam, czy może podalam coś córce. Lekarz to oglądal, dał leki po któych ladnie wysypka schodzi, no i kazał poszukać winnego calego tego zajścia. I znowu mamy monotonną dietę. Lekarz powiedział że alergie powinny przejść do 3 roku życia. Moje pytanie jest takie jak było u waszych dzieciaczków, kiedy wam te wstrętne alergie przeszly?
Obserwuj wątek
    • cibora Re: pytanie do mam alergikow 23.01.11, 17:46
      Witam.
      Od 4 miesiąca do ukończenia 22 miesięcy był koszmar i makabra, uczulało właściwie wszystko. Miał okropne zmiany skórne. Około 22 miesiąca zaczęło się uspokajać i właściwie od ukończenia dwóch lat jest spokój, czasem pojawią się jakieś dwie-trzy krostki i tyle. Modlę się, żeby uczulenia nie wróciły pod postacią kataru/kaszlu co się podobno zdarza, ale na razie jest wszystko dobrze.
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
    • uczula Re: pytanie do mam alergikow 23.01.11, 18:48
      u nas alergia nie przeszla
      tzn
      Michalek jak byl malutki to reagowal na :
      mleko i przetwory mleczne, wszystkie owoce poza bananami, wiekszosc warzyw.
      przyprawy, pieprz, no i wiele wiele innych rzeczy.
      A teraz reaguje jedynie na mleko i przetwory mleczne, czekolade, orzechy
      zmienil sie zakres reakcji - przedtem mielismy glownie kolki i liszaje na skorze, teraz kolek nie mamy, ale sucha skora (znikomie), odparzenia na pupie , zdarza sie ze katarek sie pojawia...
      nie ma regul jesli chodzi o alergie, ja tez czekalam az nam przejdzie.
      ale nie przeszlo.
      a raczej sie rozwinelo.
      co prawda owoce i warzywa mozemy jesc dosc bezkarnie,ale za to mamy juz za soba skurcz oskrzeli i leczenie berodualem i pulmikortem.
      wiec mamy to co jest w poscie wyzej - tzw marsz alergiczny sad

• horsztynka Re: pytanie do mam alergikow 23.01.11, 19:37
      Moje Zoe ma 2,5 roku i ciągle alergię na mleko i przetwory, przy zaostrzeniach taką, że jedynie steryd pomaga na zmiany skórne. Czasem wydaje mi się, że wszystko już jest dobrze i podjadamy nawet jogurty, a potem nagle pojawia się wysypka i rany i wszystko wraca. Miałam nadzieję, że minęło, kiedy skończyła 2 lata, bo całe lato był spokój, a jadła dosłownie wszystko. Teraz jest ok, ale czekam.
      Pozdrawiam smile
    • ancymon123 Re: pytanie do mam alergikow 24.01.11, 09:31
      Jak na razie alergia na białko mleka nie przeszła, ale na inne rzeczy udało sie odczulić biorezonansem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka