Dodaj do ulubionych

sanatorium Szczawnica Adria

09.03.11, 08:05
Czy ktos był z dzieckiem w tym ośrodku?
jak warunki?
jak z zabiegami? jaki koszt dla opiekuna?
Obserwuj wątek
    • oliwia244 Re: sanatorium Szczawnica Adria 12.12.11, 21:36
      i my się wybieramy. jakieś opinie?
      • 3xmama Re: sanatorium Szczawnica Adria 01.03.12, 20:01
        Jak jest w Adrii?
        • oliwia244 Re: sanatorium Szczawnica Adria 01.03.12, 21:01
          cudnie! było wspaniale!
          trafiliśmy super pogodę nartową i super towarzystwo a to jednak nie bez znaczenia

moja Gabrysia po pobycie BARDZO dużo zyskała

za rok (po raz ostatni) bardzo będę starała się o to samo miejsce.
          polecam i już zazdroszczę!
    • 3xmama do oliwia244 03.03.12, 17:51
      napisałam na priv
      • gosiaczekcypr Re: do oliwia244 06.05.13, 10:09
        Cześć

Ja również wybieram się do sanatorium tyle że dostałam przydział do Julii.
        Chętnie uzyskam jakieś info o kompleksie czy budynki są obok siebie i czy ogólnie są fajne.
        Co warto wiedzieć??
        Z góry dzięki za info
        • scharon Re: do oliwia244 06.05.13, 13:51
          powiedzcie mi jak wyglada taki pobyt-jak placi opiekun ??
          czy miejsce wybiera lekarz kierujacy czy nfz ??

mam jechac z synem po raz pierwszy ,nie wiem czego sie spodziewac

bede wdzieczna za informacje smile
          • jolinek3 Re: do oliwia244 28.05.13, 12:12
            mam takie pytanie odnośnie o Adrii w Szczawnicy właśnie będę tam wyjeżdżać z synkiem. jak to wygląda i jakie warunki. Pozdrawiam i liczę na jakieś wskazówki i inf.
            • azi24 Sanatorium Sczawnica ADRIA 25.04.14, 09:40
              Witam. Jedziemy 13.05.2014 do Szczawnicy z woj. dolnośląskiego. Szukamy inf, na temat Adrii.
              Może ktoś też jedzie z naszego regionu??
              • viva212 Re: Sanatorium Sczawnica ADRIA 26.04.14, 09:26
                Hej.Ja też jadę z córką 13 maja do ADRII.Faktycznie jest mało informacji o tym sanatorium .Jak coś będziesz mieć ciekawego to chętnie tez poczytam.Pozdrawiam.
                • karolinapikala Re: Sanatorium Sczawnica ADRIA 24.07.14, 13:58
                  witam, ja byłam w Adrii od 26.06.14r do 17.07.2014 r i jestem bardzo zadowolona, warunki są dobre, jedzenie pyszne, a okolica przepiękna polecam wszystkim ten ośrodek.
                  • martus1602 Re: Sanatorium Sczawnica ADRIA 04.01.15, 23:36
                    Witam,
                    Czy mogłaby Pani napisać kilka słów więcej? Czy zabiegi są w budynku Adrii, czy jest to duży ośrodek, czy jest jakaś sala zabaw dla dzieci i jakie są pokoje. Będę bardzo wdzięczna. Niestety bardzo mało informacji można znaleźć o tym ośrodku.
    • godoma Re: sanatorium Szczawnica Adria 09.07.14, 20:46
      Adria w tym roku od 26czerwca 2014r do września kosztuje opiekuna 120zl za dobę czyli cały pobyt ok 2600zl do tego dochodzą opłaty klimatyczne czyli ok 2700zl. Opiekunowi nie przysługują żadne zabiegi. To opłata za pobyt i wyżywienie.
      Obsługa w Adrii jest świetna, jedzenie super, przesympatycznepaniew kuchni. Jeśli chodzi o pokoje to malutkie ale w każdym łazienka z prysznicem i wc. Warto poprosić o pokoik z balkonem bo w pokoju bez balkonu pranie nie chce schnac.
      Posiłki są o stałych porach 8 śniadanie 13 obiad 18 kolacja.
      Zabiegi są podane w kartach pacjenta i najczęściej u dzieci trwają w godzinach 10-12:00.
      Koło godziny 20-21:00 jest obchód. Panie pielęgniarki sprawdzają czy jest ok, dzieci zdrowe itd.
      Ręczniki są w pokojach (dwa dla każdej osoby zameldowanej w pokoju- mniejszy i większy) brudne wymieniasieu pani sprzatajacej. Warto wziasc swój ręcznik na wypady do aqua parku w pobliskim hotelu spa.
      W pokoju jest suszarka do wywieszania prania, tv, radio, lodowka, czajnik bezprzewodowy, miska żeby zrobić pranie, półki w łazience, szafki, szafa stolik i krzesła oraz telefon.
      Mozna zrobić pranie w pralce na parterze ale za jedno pranie płaci się 5-8zl (krótkie lub długie), lekarz jest od pon do piątku od 8:30 do południa gdy dziecko zachoruje to daje leki.
      Na 1 piętrze jest pokoik zabaw dla dzieci, a za Adria płac zabaw, trampolina i miejsce na grilla oraz laweczki że stolami i zadaszeniem.
      Minusem jest na pewno wilgoć panującą w pokojach i łazience i dużo ludzi narzekalo na grzyba w łazience. W mojej łazience też był choć mały.
      Wszystko należy zgłaszać od razu w recepcji Sylwii i praktycznie od razu próbują problemy zniwelować.
      Ogólnie muszę powiedzieć że jest godna polecenia Adria choć cena uważam że powinna być niższa.
      Szczawnica jest jednym z najurokliwszych miejsc jakie widziałam. Blisko z Adrii do centrum, dookoła góry, blisko rzeka garncowka która przechodzi w Dunajec. Możliwość wypożyczenia rowerów z przyczepka lub siodelkiem dla dziecka i dojechania szlakiem rowerowym przez park narodowy Pieninski do Słowacji. Po drodze widoki zapieraja dech w piersiach. Z Adrii blisko do pijalni wód a oprócz tego można kozystac z organizowanych tu wycieczek dla kuracjuszy (odpłatnie). Są też organizowane zajęcia dla dzieci od pon do piątku o 14 przez godzinę (dzieci zostają z animatorem a rodzice idą do pokoju - nie mogą opuścić w tym czasie budynku Adrii).
      • aleksandra0122 Re: sanatorium Szczawnica Adria 29.07.14, 11:42
        Wygląda dobrze. Dzięki za wpis, może skorzystam z moją pociechą wink
        • lotkaab Re: sanatorium Szczawnica Adria 29.03.15, 22:40
          Te opinie to chyba nie do końca prawdziwe .Własnie wróciłam z sanatorium. Jeżeli chodzi o jedzenie, to jest bardzo jednostajne a czasami nawet nie nadające się dla małych dzieci jak na przykład spieczona twarda zapiekanka z serem przy czym ser się nie rozpuścił. W sanatorium dla dzieci powinno być zdrowe jedzenie a nie płatki kukur.,kulki czekoladowe, batoniki, itd. Gdyby dzieci tego nie widziały na stole nie musiałaby matka tłumaczyć i przekonywać dlaczego płatki zwykłe owsiane sa dla niego lepsze i dlaczego inne dziecko może jeść .Obiady tylko mięsne i raz w tygodniu rybka miniaturowa. Ani razu dzieci nie dostały naleśnika. Pierogi występowały na kolacje albo twarde nie dogotowane albo rozgotowane, wątpie czy własnej roboty .A porcja obiadowa mięsa czy ryby bardzo zaniżona. Mysle ze mamy porcja dzielona jest na nią i dziecko ( a gdzie pieniądze dziecka z NFZ ?) Kombinują jak mogą aby zaoszczędzić. Oczywiście ze można się najeść jest jeszcze miód, dzem ale dziecko wyżywienie ma opłacone przez NFZ a matka płaci niemało za swoje wyżywienie więc zmniejszanie porcji matki na rzecz dziecka to chyba jakaś pomyłka .A może by odpowiednie władze sprawdzili to. I jeszcze bardzo ważna sprawa pościel jest okropna zarówno poszewki jak i kołdry, poduszki człowiek leży jak w barłogu. Nie rozumiem tych wcześniejszych opinii. Ludzie nie szanujecie swoich pieniędzy, jak się płaci 130 zł w sezonie za dobę to i trzeba wymagać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka