dominikams 19.09.04, 10:10 Hej, warszawianki według wcześniejszych ustaleń wybieram się dziś na 19,00 na spotkanie z Wami. Mam nadzieję, że będziecie. Pozdrawiam, Dominika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: Idę dziś do Nobobaru 19.09.04, 11:19 Mam małą awarię w domu. Chłop mi się rozłozył, a mama akurat wyjechała, ale obiecał, że do wieczora mu się poprawi. )) Kruffa PS: Dominika, napisałam ci na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Idę dziś do Nobobaru 19.09.04, 12:27 ja tez! Domi, zaraz Ci wysle na priva swoj telefon - esemesniesz do mnie jak bedziesz ruszac do nobo? a zabierasz Dorote albo ona Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
dominikams Re: Idę dziś do Nobobaru 19.09.04, 15:22 Patyska, Ja nie umawiałam się z nikim w żaden sposób. Jadę swoim samochodem, od Doroty (od ndowson Ci chodzi pewnie) nie miałam żadnych wieści, chociaz nie sprawdzałam jeszcze swojej skrzynki. Kruffa - mąż sobie poradzi. Małą wykąp przed wyjściem i cześć!. W razie czego się trochę spóźnisz, ale bądź!! Prześlę Ci tez mój nr tel. na priva Odpowiedz Link Zgłoś
wroc.aga Re: Idę dziś do Nobobaru 19.09.04, 17:29 No a nam, czyli reszcie spoza, pozostaje poczekać na jakąś relację)) Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 08:19 Jak sie bawilyscie ? My wrocilismy do Warszawy po 22.00 (dominikams, wykrakalas). Ale na tym festynie bylo tak fajnie, ze nie chcialo nam sie wracac, poza tym Biskupin to jednak daleko stad (4 godz. jazdy). W kontekscie alergii: byly tam placki robione bez mleka, bez jajka, z maki zytniej i otrebami pszennymi (pytalam sie i powiedzieli, zeby sie nie przypalily) z sola i woda i musem jablkowym. Albo z cebula, przyprawami i serem zoltym. Kerstin Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 09:17 super! mamy nadzieje, ze dolaczysz do nas nastepnym razem - chyba, ze dziewuchy juz nie chca nastepnego razu... Kerstin, prosze podrzuc mi kilka pomyslow na weekendowe wyjazdy, bo mi procz kazimierza nic do lba nie przychodzi... ani mezu memu to jest wyjazdow z poltorarocznym, bardzo niegrzecznym i bardzo uczulonym dzieciakiem Patrycja i Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 09:19 Z samochodem czy bez ? Okolice Warszawy to ciezki przypadek. Za nic nie rozumiem Krola Polski, ktory przeniosl stolice tutaj. K. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 09:22 z samochodem poprosze - tak, ten krol to musial miec zacmienie... Patrycja i Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 10:11 Mi sie wydaje, ze z poltorarocznym dzieckiem to najlepiej gdzies isc do lasu, tam moze szalec i potem ladnie spi. A moze na rowerach ? Jesli chodzi o uczulenie, to raczej bym zabrala ze soba wlasne jedzenie (zalezy od uczulenia). My jednak zawsze cos znajdziemy do jedzenia. Z takich bliskich miejsc, ktore juz za czesto odwiedzilam: 1. Konstancin Jeziorna: tam jest teznia, blisko tezni jest restauracja Zdrojowa z placem zabaw. 2. Las Kabacki. My jezdzimy albo ze strony Powsina (tam jest osrodek, poza tym plac zabaw) lub od strony Pulawskiej (nie ma takich tlumow). 3. Puszcza Kampinowska w roznych miejscach. 4. Zalew Zegrzynski, choc nie przepadam, bo brudna woda. 5. Latem pojechalismy na wschod do rzeczki 'Liwiec' w ok. Kamienczyka (prowadzi droga przez rzeczke). Tam dzieci nawet sie kapaly w wodzie, byly zachwycone. Mysle, ze w przyszlym roku twoje tez mogloby. 6. Kolejka waskotorowa w Sochaczewie - ale to moza za rok ? Dopiero ostatnio zaczelismy sie interesowac tymi 2-dniowymi wycieczkami (do 2 godzin od Warszawy, taka odleglosc jest dobra), dzieci sa juz wieksze (5 i 2 lata). 1. Bylismy w Gostyninsko-Wloclawskim Parku Krajobrazwoym, w miejscu Lucien, Lack. W tamtych jeziorach mozna sie kapac. 2. Kolega mi polecil Gory Swietokrzyskie, jeszcze musimy wyprobowac. Takich miesc typu Kazimierz Dolny sa co prawda ladne, ale chyba nie do konca dla dzieci. Dzieci musza miec mozliwosc porzadnie sie pobrudzic, inaczej nie beda szczesliwe. Staramy sie znalezc festyny, bo to lubi nasz starszy. K. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 10:14 Dla tych starszych: istnieja biegi na orientacje. To ma sens np. dla 5-latka. Dostaje mape i razem z rodzicem moze przechodzic trase i albo znalezc droge wdlg. mapy, albo musi isc za wstazkami przez las. Zaczyna sie wlasnie sezon. Bylismy z naszymi, podobalo im sie (choc nie mozna za czesto). Nawet zima to sie odbywa, najprzyjemniejszym przezyciem wtedey jest dotarcie do samochodzu i wypicie cieplej herbatki mietowej z termosu. K. Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 12:16 A wiecie, że ja pochodzę z Gniezna? i też zastanawiam się czemu tą stolice przenieśli!Tak więc Biskupin, Lednogóra, to moje okolice. A Warszawa? My czasem jeździmy do Konstancina, a tak na codzień to Park Szczęśliwicki. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Idę dziś do Nobobaru 20.09.04, 12:57 Podoba mi sie w twoich okolicach, krajobraz (jakie piekne jeziora, gorki, lasy), ale tez, ze ludzie zaczna cos robic z tymi swoimi domami. Przeciez jest taka sama 'stara bida' jak na wschodzie, a jednak inaczej. K. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Idę dziś do Nobobaru 21.09.04, 10:41 ale my mieszkamy w lesie... )) i potrzebujemy rozrywek miastowych )) dzieki Kerstink, mysle ze kazda wycieczka jest fajna. ale biegi na orientacje to moze potem, bo szczerze mowiac Jeremi dopiero od niedawna chodzi bez mamusinego palca )) Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Idę dziś do Nobobaru 21.09.04, 10:48 Mnie to tam do miasta nie ciagnie. Jesli nie ma innego wyjscia, do idziemy do Hula-Kula albo na takie fajniejsze place zabaw. Ale i tak wtedy pojawia sie syndrom zwiazany z placem zabaw: ciagle ziewam. Jesli z dzieckiem do miasta to tam, gdzie sa inne dzieci w podobnym wieku. W sumie to sie ciesze, ze mam ten okres 1 1/2 rocznego dziecka za soba. A na biegi na orientacje mozesz wziasc na barana, albo do wozka ... K. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Idę dziś do Nobobaru 21.09.04, 11:03 to ja bede drazyc dalej - a gdzie sa takie fajniejsze place zabaw dla poltorarocznych? )) Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Idę dziś do Nobobaru 21.09.04, 11:11 Chodzimy czasami na super plac zabaw i dla malych i dla duzych w Ursusie na os. Niedzwiadek. Jest on obok basenu przy ul. Orlat Lwowskich. Poza tym Park Szczesliwicki, ogrod Jordanowski przy Odynca (?). Kiedys kolega mi mowil o jeszcze innym fajnym placu w centrum, ale juz zapomnialam, gdzie. K. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Idę dziś do Nobobaru 21.09.04, 11:14 dzieki Kerstin, bedziemy testowac te miejsca Odpowiedz Link Zgłoś