Dodaj do ulubionych

Elidel odkupię

18.03.05, 20:00
DZiewczyny lekarka mojego synka poleciła masć Elidel twierdząc że jest
najlepsza ,a wszystkie inne daja jakieś skutki uboczne?Czy wiecie może coś na
temat tej maści??Sprawdziłam w aptece to koszt około 100 zł, oczywiście
zdrowie mojego synka jest najwazniejsze ale może któraś ma do odsprzedania tą
maść po nieco niższej cenie??Pozdrawiam serdecznie krysia i krzyssmile
Obserwuj wątek
    • boolva Re: Elidel odkupię 18.03.05, 20:45
      Niestety jest bardzo droga. Jest dobra, bo nie jest sterydowa!. A sterydów
      przecież nie można bez konsekwencji za długo stosować.
      Ale jeśli Twoje dziecko nie ma wielkich obszarów skóry do smarowania, nie ma
      poważnych zmian atopowych -to daruj sobie zakup. Wystarczy Ci Elocom. Mam bardzo
      dobrą lekarkę, która mi tak poradziła, a recepte na Elidel bez daty trzymam w
      szufladzie (w razie strasznego pogorszenia).
      • krzysiowamama Re: Elidel odkupię 18.03.05, 20:59
        Mój Krzyś nie ma dużych zmian na skórze ,właściwie po odstawieniu mleka Bebika
        skóra znacznie się poprawiła zmiany zaczynaja blednąć ,Czy Elocom to maśc
        sterydowa??można ja kupic bez recepty??i ile kosztuje??pozdrawiam Krysia
        • izado Re: Elidel odkupię 18.03.05, 21:09
          Elocom to preparat sterydowy i zdecydowanie odradzam Ci stosowanie go. Jeżeli
          zmiany nie sa poważne, a na dodatek ustępują po zmianie diety dziecka to tym
          bardziej Elidel też możesz sobie darować. Nawilżaj i natłuszczaj skórę nawet
          kilka razy dziennie i to wystarczy, a będzie bezpieczne.

Iza.
    • boolva Re: Elidel odkupię 18.03.05, 22:07
      Elocom jest sterydowy. Ja stosuję sporadycznie (jak mój syn zje mandarynki!).
      Czasem trzeba sięgnąć i po sterydy .Jeśli jednak zmiana diety wystarczy, żeby
      zmiany zniknęły to lepiej unikać stosowania leków. Elocom nie jest drogi (nie
      pamiętam ale chyba kilkanaście zł.) A o Elidelu jest post "Ostrzeżenia FDA o
      Elidelu Autor: akaja" , że nie jest taki bezpieczny. Przeczytaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka