kakuja 20.04.05, 13:07 drogie mamy jaka oliwe z oliwek uzywacie do zupek i smazenia dla swoich pociech,chodzi mi o nazwe firmy.wiem jest duzy bybor,ale ja chcialabym sie poradzic doswiadczonych mam.prosze o podpowiedzi. monika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyska Re: oliwa z oliwek 20.04.05, 14:14 my uzywamy Gabro czy cos takiego - ekologiczna oczywiscie ja tam nie wnikam w jej ekologie, powiem tylko, ze to najlepsza oliwa, jaka mialam okazje spozywac Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: oliwa z oliwek 20.04.05, 14:43 Ja używam Goccia Doro. Jestem z niej zadowolona, ale obiło mi sięo uszy że najlepsze są greckie bo z hiszpańskimi już kilkakrotnie były jakieś oszustwa to na jakości to na pakowaniu etc. Nie wiem ile w tym prawdy. Wyszłam z założenia że oliwa to oliwa - kupuje tłoczoną na zimno. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marza81 Re: oliwa z oliwek 20.04.05, 17:21 Ja uzywam Salvadori(włoska z pierwszego tłoczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
kakuja Re: oliwa z oliwek 20.04.05, 19:43 dzieki,jestem wdzieczna za podpowiedzi,wyprobuje ta grecka oliwke.... Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: oliwa z oliwek 20.04.05, 22:39 Grazzo - włoska niefiltrowana (w środku mętna), więcej ma w sobie tych cennych substancji które są wypłukiwane w procesie filtracji. Odpowiedz Link Zgłoś