Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poradźcie, czy warto brać tę pracę

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.12.02, 11:46
    Mam pracować w dziale IT, jako computer manager. Na wyposażeniu będę miała
    różne narzędzia, jednak moim podstawowym obowiązkiem będzie czyszczenie bitów
    szczoteczką. Czy to przypadkiem nie jest mało rozwojowa praca ? Nadmieniam,
    że jestem młoda, inteligentna, mam studia wyższe, znam angielski i niemiecki.
    Czy warto tracić czas w pracy jako informatyk ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: iwa Re: Poradźcie, czy warto brać tę pracę IP: *.bib.uni / *.bwl.uni-mannheim.de 07.12.02, 14:50
        Bez sensu.
        • Gość: Ola Re: Poradźcie, czy warto brać tę pracę IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.02, 16:50
          pytanie za ile, oprocz czy firma jest stabilna...??

pzdr.
      • 3telnick Re: Poradźcie, czy warto brać tę pracę 10.12.02, 08:22
        A co chcesz robić w życiu?
        Nad tym się zastanów...
        Ja też jestem młody, inteligentny, władam nie tylko polskim... Ale to nie
        wystarcza, oj dalece nie... ;)
        Pozdrawiam
      • Gość: Zbigniew Ja bym wziął IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 09:32
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Mam pracować w dziale IT, jako computer manager. Na wyposażeniu będę miała
        > różne narzędzia, jednak moim podstawowym obowiązkiem będzie czyszczenie bitów
        > szczoteczką. Czy to przypadkiem nie jest mało rozwojowa praca ? Nadmieniam,
        > że jestem młoda, inteligentna, mam studia wyższe, znam angielski i niemiecki.

Chociaż praca przypomina trochę robotę w fabryce na taśmie. Zapytam jeszcze
        jaką wydajność będziesz musiała mieć. Wiem że aktualnie najlepsi w tej
        dziedzinie dochodzą do 1 gigabita na sekundę ! (to rekordziści) jednak ich
        szczoteczki są już elektryczne ręcznie nie dali by rady:(
        Na ręcznej szczoteczke po 30 latach może dojdziesz do kilkudziesięciu bitów na
        sekundę a i tak nie dokładnie wszyskie wyciścisz. To też zależy jaką mają
        kontrolę jakości w tej firmie, może takie niedoczyszczone bity przejdą.

Ale po roku może dadzą Ci taką szczoteczkę elektryczną.

Życzę powodzenia:)
        • Gość: Kasia Re: Ja bym wziął IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.12.02, 09:55
          Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Gość portalu: Kasia napisał(a):
          >
          > > Mam pracować w dziale IT, jako computer manager. Na wyposażeniu będę miała
          >
          > > różne narzędzia, jednak moim podstawowym obowiązkiem będzie czyszczenie bi
          > tów
          > > szczoteczką. Czy to przypadkiem nie jest mało rozwojowa praca ? Nadmieniam
          > ,
          > > że jestem młoda, inteligentna, mam studia wyższe, znam angielski i niemiec
          > ki.
          >
          > Chociaż praca przypomina trochę robotę w fabryce na taśmie. Zapytam jeszcze
          > jaką wydajność będziesz musiała mieć. Wiem że aktualnie najlepsi w tej
          > dziedzinie dochodzą do 1 gigabita na sekundę ! (to rekordziści) jednak ich
          > szczoteczki są już elektryczne ręcznie nie dali by rady:(
          > Na ręcznej szczoteczke po 30 latach może dojdziesz do kilkudziesięciu bitów
          na
          > sekundę a i tak nie dokładnie wszyskie wyciścisz. To też zależy jaką mają
          > kontrolę jakości w tej firmie, może takie niedoczyszczone bity przejdą.
          >
          > Ale po roku może dadzą Ci taką szczoteczkę elektryczną.
          >
          > Życzę powodzenia:)

To jest praca w Orlenie. Moim szefem jest mój chłopak, który został
          kierownikiem jak nowa ekipa wymiotła tych ćwierćinteligentnych
          postsolidarnościowców. A z tym czyszczeniem bitów, to oni zrobili mi taki
          kawał. Podobno bitów nie czyści się szczoteczką. Pensja taka sobie, 4000 zł
          brutto, ale nie wiem ile to netto, bo jeszcze nie miałam wypłaty. Ktoś mi
          mówił, że ok. 2500 zł, ale nie wiem czy to prawda. Wiem, że zasługuję na coś
          więcej, ale na razie musi wystarczyć. Mój chłopak mówi, że to jest dobry układ,
          więc zatrudniłam się. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
          Pozdrawiam - Kasia
          • Gość: Zbigniew Re: Ja bym wziął IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 10:28

> To jest praca w Orlenie. Moim szefem jest mój chłopak, który został
            > kierownikiem jak nowa ekipa wymiotła tych ćwierćinteligentnych
            > postsolidarnościowców. A z tym czyszczeniem bitów, to oni zrobili mi taki
            > kawał. Podobno bitów nie czyści się szczoteczką. Pensja taka sobie, 4000 zł
            > brutto, ale nie wiem ile to netto, bo jeszcze nie miałam wypłaty. Ktoś mi
            > mówił, że ok. 2500 zł, ale nie wiem czy to prawda. Wiem, że zasługuję na coś
            > więcej, ale na razie musi wystarczyć. Mój chłopak mówi, że to jest dobry
            układ,
            >
            > więc zatrudniłam się. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
            > Pozdrawiam - Kasia

4000 brutto to około 2680zł na rękę:)

A bity to czyści się odkurzaczem:) ale przecież komputer manager o tym
            doskonale wie:)
          • Gość: Pri Re: Ja bym wziął IP: *.myslowice.artcom.pl 29.12.02, 08:56
            A ja sie zawsze zastanawialem dlaczego najglupsi ynformatycy sa w firmach
            panstwowych. Dziekuje CI Kasiu, dzieki Tobie jestem szczesliwszy....
            • stud07 Re: Ja bym wziął 29.12.02, 14:51
              Gość portalu: Pri napisał(a):

> A ja sie zawsze zastanawialem dlaczego najglupsi ynformatycy sa w firmach
              > panstwowych. Dziekuje CI Kasiu, dzieki Tobie jestem szczesliwszy....

A czy jesteś chociaż bogatszy ? Odnoszę wrażenie, że Kasia zarabia więcej niż
              99% piszących na tym forum.
          • Gość: ex Kasiu z Orlenu !!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.12.02, 23:21

> To jest praca w Orlenie. Moim szefem jest mój chłopak, który został
            > kierownikiem jak nowa ekipa wymiotła tych ćwierćinteligentnych
            > postsolidarnościowców. Pensja taka sobie, 4000 zł
            > brutto, ale nie wiem ile to netto, bo jeszcze nie miałam wypłaty.

Akurat nie byłem ćwierć inteligentnym postsolidarnościowcem, ale pracując w
            Orlenie na Pankiewicza zetknąłem się z ludźmi, którzy wiedzieli co to jest IT
            (Piotrek, Beata, Bartek)i kiedy czytam, że nie wiesz nic na temat różnicy w
            płacy brutto, a netto to stwierdzam, że masz dużo szczęścia, że Twój chłopak z
            nowej ekipy Cię zatrudnił.

>Ktoś mi mówił, że ok. 2500 zł, ale nie wiem czy to prawda. Wiem, że zasługuję
            >na coś więcej, ale na razie musi wystarczyć. Mój chłopak mówi, że to jest
            >dobry układ,więc zatrudniłam się.

Aj waj dobry układ. Cały ten złodziejski Orlen opiera się tylko na znajomych i
            ich układach i dlatego jest miejscem gdzie mogą przetrwać "specjalistki" od
            robienia dobrze dyrektorom czy członkom zarządu. Oczywiście to nie o Tobie i
            nie bierz tego do siebie, ale skoro wspomniałaś o ćwierćinteligentnych
            solidarnościowcach to chcę Cię zapewnić, że Ci z czerwonego rozdania nie są
            lepsi.
            Nie ważne czy są tam świnie z lewa czy z prawa (widziałem obie frakcje przy
            korycie)i stwierdzam, że nic się nie zmieniło poza
            napływającymi "specjalistami" wszelakiej maści, którzy wpadają się tam nachapać.

Zresztą do czasu kiedy ta firma będzie zatrudniać ludzi nie patrząc na
            kwalifikacje, a tylko dla tego, że kogoś znają, nic się nie zmieni!!!!!!.
            Orlen to banda złodziei i krętaczy.
            Dlatego tankowanie w Orlenie to świadomość, że z pieniędzy, którze zostawi się
            na stacji wypłaca się pensję "fachowcom".
            • Gość: MONDRY Re: A co to jest ten orlen ?! IP: *.racke.de, / 192.168.6.* 30.12.02, 13:15
              > Zresztą do czasu kiedy ta firma będzie zatrudniać ludzi nie patrząc na
              > kwalifikacje, a tylko dla tego, że kogoś znają, nic się nie zmieni!!!!!!.

Jestem glupim ekonomista/informatykiem.
              Zadko czytam, malo mowie. Znam tylko takich, co sie
              tylko z komputerami bawia i tylko o nich gadaja.
              No i logika tego zdania (patrz u gory) "sie przede mna kryje".

Albo nic nie rozumiem,
              albo ta genialna mysl
              jest dla mnie za trudna.
              A moze jestem
              po prostu
              za glupi ?

> Zresztą do czasu kiedy ta firma będzie zatrudniać ludzi nie patrząc na
              > kwalifikacje, a tylko dla tego, że kogoś znają, nic się nie zmieni!!!!!!.

• Gość: Lilia Re: Poradźcie, czy warto brać tę pracę IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 18:45
        Dtoga Kasiu bardzo chciałabym pracować w Orlenie możesz mi pomóc? czekam na
        odpowiedz malwa@pro.onet.pl
      • zlotyrybek Re: Poradźcie, czy warto brać tę pracę 30.12.02, 15:37

> Mam pracować w dziale IT, jako computer manager. Na wyposażeniu będę miała
        > różne narzędzia, jednak moim podstawowym obowiązkiem będzie czyszczenie bitów
        > szczoteczką. Czy to przypadkiem nie jest mało rozwojowa praca ? Nadmieniam,
        > że jestem młoda, inteligentna, mam studia wyższe, znam angielski i niemiecki.
        > Czy warto tracić czas w pracy jako informatyk ?

Powyżej mamy opis - ja nie mogę - "jestem młoda, inteligentna, mam studia
        wyższe, znam angielski i niemiecki". Dodać należy : nie przeszkadza mi
        kumoterstwo oraz :
        "Co prawda nie mam pojęcia czym różni się brutto od netto (ale mam skończone
        studia - jak to pogodzić ?) , a cała poprzednia ekipa Orlenu była beznadziejna -
        ja jezdem najmondżejsza i kurde znam niemiecki."

Kasiu, módl się, żeby ktos życzliwy nie przesłał tego twojego posta na serwer
        Orlenu, bo nawet łóżkowe wsparcie ci nie pomoże.
        A może to i dobry pomysł... takie panny doprowadzają mnie do płaczu.....

Pozdrawiam
      • Gość: ADAM JAK ZNASZ JEZYKI DO IDZ DO AGENCJI IP: *.telia.com 01.01.03, 20:23
      • Gość: wera Re: Poradźcie, czy warto brać tę pracę IP: PROXY:* / 172.16.1.* 01.01.03, 22:54
        A nie potrzebują tam drugiej osoby do pracy, za 2500 z hakiem nawet bym się
        nie zastanawiała minuty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka