smeagoul 18.11.05, 14:35 jesli dziecko nie moze pic zwykłego mleka(bebiko nan itp) bo ma alergie na białko mleka krowiego to czy inne mleko np. sojowe jest na receptę?? Ania i Maciuś www.smeagoul.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_nie Re: mleko na receptę?????? 18.11.05, 14:44 Jezeli lekarz pediatra stwierdzil alergie (na jakiej podstawie?) to powinien rowniez przepisac odpowiednie dla wieku dziecka mleko. pozdr J&K Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: mleko na receptę?????? 18.11.05, 14:49 mleka sojowe (z wyjatkiem Pro Sobee i chyba Humany) nie sa na recepte. mozesz kupic w kazdym hipermarkecie np. Bebilon sojowy czy Bebiko sojowe. Nie jest to jednak najlepszy pomysl dla alergika, a zwlaszcza dla chlopca. jesli dziecko ma silna alergie lepiej wybierz sie do lekarza po recepte na Bebilon Pepti lub Nauramigen. Odpowiedz Link Zgłoś
mami2001 Re: mleko na receptę?????? 18.11.05, 15:04 sojowe uczula wiec odradzam jako mama z problemamai z mlekiem, nutramigen jest najbezpieczniejszy jest na recepte ze znizka jakies 15 zl, bebilon pepti tez na recepte po znizce 12 zl ale on zawiera laktoze ktora sieje spustoszenie u mojej corki nie tolerujacej laktozy. Odpowiedz Link Zgłoś