Dodaj do ulubionych

pasożyty a ciąża?

15.12.05, 12:52
Drogie dziewczyny!
Mam bardzo nieprzyjemny problem. Otóz jestem w 4 miesiacu ciązy(14tydz4 dz)i
niestety zaraziłam sie owsikami.Nie mam pojecia jak to siestało.Właśnie teraz
kiedy z wielką zstarannością dbam o swoją higienę. Przypuszczam że mogłam
zarazić się w przcy. pracuję z dziećmi sześcioletnimi lub od psa moich
rodziców. Teraz trudno gdybać. stało sie i juz. Mam pytanie w sprawie leczenia
tych pasożytów w ciąży. Mój ginekolog zalecił abym poszła do lekarza domowego
aby przepisał mi pyrantylum które mozna zażywać w ciązy. Z kolei lekarz domowy
nie zgodziła się na to bo jak powiedział lek ten może zaszkodziać dziecku.
Poradzcie mi jak wobec tego mam walczyć z tymi pasożytami. Może znacie jakieś
sprawdzone domowe sposoby?
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: pasożyty a ciąża? 15.12.05, 13:41
      Stawiam na dzieciaki. I niestety ryzyko wtórnych zarażeń od tych dzieci...czyli
      lada moment znów zarażenie. I mnoga ilość pokoleń u Ciebie, bo owsiki mogą być
      z różnych pokoleniowo zarażeń.
      Pies to raczej musiałaby cała rodzina być chora, bo owsiki musiałyby być na
      jego sierści w postaci jaj..Więcej zachodu. Stawiam na dzieciaki.

Pytanie:
      1. Czy jesteś z Wa-wy, bo najchetniej wysłałbym Cię do lekarki, która wie jak
      to leczyć także w ciąży. Wiesz owsiki brzmi niewinnie, ale one wydalają
      odchody, to dla naszego organizmu są toksyny, a toksyny są w krwioobiegu..
      Dobrze byłoby się tego pozbyć jak najszybciej. A po urodzeniu tez nie będzie
      moment na leczenie, bo będziesz karmić! Jak z tą Wa-wą zatem?
      2. Pyrantelum, wtrącę tu. Nie tyle szkodzi, co może nie pomóc dorosłemu. A
      wtedy to bez sensu je brać. Dlatego też odradzam. Inne leki nie wchodzą w grę.
      Ale po porodzie też nie da rady (przy karmieniu piersią)... Przynajmniej przez
      6-8 miesięcy. A wtedy możesz zarazić dziecko... Więc trzeba koniecznie inaczej
      próbować.
      3. Na już, od dziś. Ząbek do 4 ząbków dziennie czosnku (jak dasz radę). Cebula
      minimum pół - do całej dziennie (przemycaj w różnych formach). Pestki dyni, do
      20 dkg. Także dużo kapusty kiszonej (gotowanej i nie), ogórków kiszonych
      (podobnie).
      4. Czy wiesz, gdzie w twoim mieście jest zakon kapucynów, albo w okolicy,
      najbliżej? Pytanie może głupie, ale może się tu przydać. Poważnie.
      5. Jest taki lek homeopatyczny Cina, ale na razie się wstrzymaj. Może uda się
      inaczej Ci pomóc. Tej Ciny też nie powinnaś brać BEZ opieki lekarza, więc nie
      rób tego chwilowo. Innych specyfików też nie. Chwilowo, bo może będzie inne,
      lepsze wyjście.
    • s.z-n gusiaczek77 15.12.05, 15:11
      Swoje pytanie postawiłaś już na odpowiednim forum.
      Sigvaris napisała Ci odpowiedź ale temat nie jest wyczerpany.
      Mailem doradzę Ci co zrobić z odpowiedziami i poinformuję Cię o dalszym losie tego wątku.

• mavva Re: gusiaczek77 15.12.05, 15:25
        Nie rozumiem tego.
        To znaczy,że w tym wątku nie można już rozmawiać?

Nie za dużo sobie sprawiasz kłopotu tymi prywatnymi mejlami?
        • sigvaris Re: gusiaczek77 15.12.05, 15:38
          Ja też nie rozumiem.
          Co Ci to przeszkadza????
          Możesz mi to wyjaśnić, ale bez ideologii tylko konkretnie, co Ci przeszkadza
          post ciężarnej kobiety na tym forum?
          Gdzie ja mam szukać jej "pierwotnego postu na odpowiednim forum"?
          No nie pojmuję całej tej sytuacji...
          • kruffa Re: gusiaczek77 15.12.05, 15:57
            No właśnie.
            A btw to może byś zamiast rozsyłać na priv napisała tutaj - inne mamy tez
            mogłyby skorzystać.

Kruffa
            • mavva Re: gusiaczek77 15.12.05, 15:58
              Tym bardziej,że któraś z nas może zajść w ciążę
              nie pytając o zgodę moderatorki
              i co?
              ma się wynieść stąd?
              • sigvaris Re: jeszcze jedno - do jasnej anieli! 15.12.05, 16:09
                Ja nie mam czasu chodzić po innych forach. Ale już wiem, ze nasze forum ma
                opinię troche takiego forum z wiedzą o pasożytach. Wielu ludzi już tu
                zaglądało, choć nie mają dzieci alergicznych własnie żeby się radzić w tej
                kwestii.
                Wiadomo, że matki dzieci alergicznych jak mało które albo mają doświadczenia z
                paożytem, albo ZWŁASZCZA muszą uważać. Czyli ZNAĆ temat.
                Sporo nas tu jest, tych z przejściami.

Czy jak na forum homeopatia ktoś zada pytanie o lek izopatyczny to wyrzucisz?
                Czy uznasz tylko posty o lekach homeopatii klasycznej, a tzw. zwykłą homeopatie
                też uznałabyś za nie na temat?

Jak Marta była chora. Bardzo chora do diaska. To pytałam i na forum homeopatia,
                i rehabilitacja, i zdrowie, i alergia i sama już nie wiem gdzie. Pytałam, bo a
                nóż widelec ktoś mógł przeczytać i mi pomóc!!!!!!!!!! Tkwiłam przy komputerze w
                krótkich chwilach wyjśc ze szpitala od dziecka przez dwa miesiące!! I żaden
                moderator ani inny (...) mi nie wypomniał, że pisze ten sam post na kilku
                forach!!!
                NIGDY MI SIE TO NIE PRZYTRAFIŁO. Przez całe bite dwa miesiące pytania, szukania
                i rozpaczliwych starań żeby leczyć moje dziecko!
    • s.z-n wyjaśnię szczegółowo 15.12.05, 16:15
      ale teraz jestem bardzo zajęta.
      Wątek autorki jest np. na Zdrowie kobiety, Ciąża i poród oraz tu.
      Wyjaśnię póżniej o co chodzi.
      Proszę o cierpliwość.

• ona-25 Re: wyjaśnię szczegółowo 15.12.05, 16:58
        Prawdopodobnie jest na tylu forach, bo przeciez wszedzie sa kobiety.
        Czy jest cos zlego,ze ktos umieszcza swoje pytanie na kilku forach.Dla mnie
        jest to normalne.
    • mario999999999 Re: pasożyty a ciąża? 15.12.05, 20:39
      Sprawa jest delikatna. Oczywiście żadne leki chemiczne nie wchodzą w rachubę,
      zapper też odpada, oto kilka przepisów, które mogą Ci pomóc:
      Po pierwsze możesz spróbować wypłukać robaki poprzez hydrokolonoterapię:
      www.hydrokolonoterapia.pl/index.php?ho=hydro#13
      Po drugie możesz zastosować lewatywę z czosnku:
      Na osobę dorosłą główkę czosnku, obierz i zetrzyj na papkę. Następnie zagotuj
      litr gorącego mleka i jak trochę przestygnie (50 stopni C) dodaj starty czosnek,
      wymieszaj. Gdy mikstura będzie miała temperaturę ciała trzeba wykonać wlew
      (lewatywę). Potrzymać z 10 minut i do kibelka.

Po trzecie kup świeżą dynię, i wyciągnij pestki. Jednorazowo obierz ok. 150g lub
      więcej pestek i zmiksuj na drobno. Można dodać wody lub mleka, żeby powstała
      gęsta papka. Podziel na dwie części i zjedz rano na czczo w dwóch porcjach w
      odstępie 30 minut. Po 2-3 godzinach wypij 2-3 łyżki oleju rycynowego (robaki
      wyjdą razem z kałem). W razie potrzeby kurację można powtórzyć.

Po czwarte: Bezwonny wyciąg z czosnku "30 ząbków czosnku utrzeć na miazgę po
      obraniu z łusek, wymieszać z litrem przegotowanej chłodnej wody, wycisnąć sok z
      1/2 kg cytryn. Wymieszać, wlać do małych słoików, szczelnie zamknąć i
      przechowywać w lodówce. Pić po łyżeczce 1-3 razy dziennie w robaczycy na godzinę
      przed jedzeniem"
      Przepisy są z książek: "Apteka Natury" J.Górnickiej oraz "Ziołolecznictwo Ojców
      Bonifratów dla dzieci" O. T. Książkiewicza.
      Musisz pamiętać o tym, że wytrute robaki trzeba jak najszybciej wydalić z
      organizmu, ponieważ podczas rozkładu wydzielają toksyny. Najlepiej zastosuj
      kurację połączoną, czyli lewatywa, pestki dyni i czosnek. Pamiętaj o myciu rąk.
      To przez nie w większości przypadków dochodzi do zarażenia. Oprócz tego wszyscy
      domownicy do odrobaczenia! Porządki domowe, osobne ręczniki, gotowanie pościeli
      bielizny i ręczników. Naczynia, garnki, sztućce trzeba wyparzyć wrzątkiem.
      Uważaj na szkodliwe środki myjące, szczególnie te z chlorem np. domestos. Niech
      rodzina Ci w tym pomoże A ty na spacer wink

Na tym Forum jest dużo osób które mają coś do powiedzenia na temat robaków z
      stąd często mogą padać pytania że tak powiem "niealergiczne" a bardziej
      "robakowe". Jednak wszystko to się łączy i może dzięki naszym poradom będzie
      mniej dzieci alergików.
      Dlatego też proszę nasze Kochane Forumowe Kapo o nie usuwanie tego wątku wink

Mario Dziewięć Dziewiątek
      • s.z-n odp. ogólna 15.12.05, 21:14
        Proszę o nie stawianie tych samych pytań na różnych podforach.
        Forum dla porządku jest podzielone na kategorie tematyczne.
        Dublowane wątki na różnych forach są kłopotliwe a więc usuwane.
        Każdy wątek ze względu na treść powinien mieć miejsce na jednym forum.
        Proszę to zaakceptować.

• ahaberla Re: odp. ogólna 15.12.05, 21:30
          przepraszam, ale mnie ruszylo
          nie lubie wdawac sie w jalowe dyskusje ale zaczyna mnie draznic Pani, ktora
          wszedzie wtyka swoje 3 grosze. do tej pory swietnie sobie radzilismy bez Pani
          pomocy, nigdy nie bylo balaganu, nikt sie nie skarzyl na dublowanie watkow,
          zwracanie sie po imieniu i inne rzeczy, ktore wg Pani sa nie na miejscu. istota
          tego forum polega na wzajemnej pomocy, przekazywaniu sobie istotnych informacji
          dotyczacych leczenia naszych dzieci a nierzadko i nas. niestety, najwidoczniej
          Pani zamierzeniem jest zmiana tego zalozenia i uprate wprowadzanie
          bezsensownych zasad, wysylanie maili i informacji dziwnej tresci oraz inne
          dziwne rzeczy. podczas Pani kilkudniowej (tylko)nieobecnosci zwiedzilam kilka
          for i NIGDZIE!! nie zauwazylam takiej aktywnosci ^moderatora^ i nagminnego
          wtracania sie we wszystko w co sie da wtracic. oczywiscie popieram
          przekazywanie informacji dot lekarzy, telefonow i kontaktow ale moze na tym
          koniec.. rozumiem, ze regulamin jest po to by go przestrzegac, ale prosze mi
          wierzyc, ze wazniejsze jest dla mnie otrzymanie interesujacej mnie informacji
          niz sledzenie regulaminu i zasatanwianie sie czy to co robie sie z nim pokrywa.
          oczywiscie moze mi Pani zarzucic, ze jesli nie zgadzam sie z panujacymi
          zasadami i nie akceptuje regulaminu to zawsze moge zmienic forum i portal ale
          prosze pamietac, ze to zawsze dziala w dwie strony.my takze mozemy zaczac
          zasypywac dyrekcje tego portalu skargami, wyrazami niezadowolenia z
          przydzielonego nam ^opiekuna^ a wtedy Pani opinia, za ktora uzyskala Pani to
          stanowisko zostanie mocno nadszarpnieta. pelni Pani funkcje spoleczna a wiec
          nam sluzyc powinna pomoca a nie przeszkadzac. proponuje spuscic z tonu, wycofac
          sie i dyskretnie moderowac i sluzyc pomoca a nie obwieszczac wszystkim OTO
          JESTEM a wtedy nasze wspolzycie forumowe bedzie sie ukladalo pomyslnie.
          pozdrawiam
          Ola Haberla

ps. przepraszam za brak polskich znakow - aktualnie korzystam z angielskiej
          klawiatury
          • mavva Re: odp. ogólna 15.12.05, 21:35
            Dziewczyny,
            ponieważ na mejle ze skargą nie odpowiadają
            Proponuję,abyście napisały na Forum o FOrum
            założyłam tam wątek-mam nadzieję,że nie ściągnę na nas jakiś trolli,
            ale z trollami sobie lepiej poradziny niż z nią.

Piszcie-może tam nas przeczytają.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=33554924
            Chociaż skopiujcie swoje protesty stąd-bo tego forum nikt nie czyta,a tam
            przynajmniej jest admin,który odpowiada na pytania.

pozdrawiam
            • gusiaczek77 pasozyty w ciąży 16.12.05, 13:48
              • gusiaczek77 Re: pasozyty w ciąży 16.12.05, 13:49
                Dziewczyny bardzo wam dziekuje za cenne rady. Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka