Dodaj do ulubionych

do krestink

18.04.06, 14:25
mam pytanie odnośnie leczenia candidy .przegladałam linki i trafiłam na twój
piszesz jaka diete polecił co dozwolone a co nie( mały ma 7 miesiecy.)chodzi
mi o kukurydze czy podawac czy nie bo czytajac to forum opinie sa rozbiezne
wiec napisz mi czy mozna podawac czy nie.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: do krestink 18.04.06, 22:03
      My trzymalismy sie tej diecie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=21563907&a=38025205
      Fakt, te diety sa rozbiezne. W jakiej postaci chcesz podac kukurydze ?
      K.
      • drzewko26 Re: do krestink 19.04.06, 11:14
        Jak jest z ziemniakami
        w jednej diecie zabronione a w innej dozwolone
        jakie sa Twoje wrazenia?
        wyleczylas dziecko?
        ile czasu bylo na diecie?
        • kerstink Re: do krestink 19.04.06, 11:26
          Dalam ziemniaki, bo sie trzymalam diety pod powyzszym linkiem. Jednoczesnie
          dzieci braly leki homeopatyczne.
          Objawy dotyczyly przede wszystkim corki, ktora miala rowniez lamblie. Ona po ok.
          1-2 miesiecy nie miala juz brzydkiego zapachu z ust. Przestala jej swedzic pupa
          - ale tu nie wiem, na ile ew. robactwo wplywalo (byla rowniez odrobaczona).
          Nadal bardzo lubi slodyczy, ale wydaje mi sie, ze wczesniej byla wrecz uzalezniona.
          Nadal pojawiaja sie czerwone policzki, ale to moze byc spowodowane przez nasza
          rodzinna sklonnosc do alergii, trudno mi to stwierdzic jednoznacznie.
          Od rozpoczecia diety minely 5-6 mies.

Wydaje mi sie, ze Candide mamy z glowy. Nadal jednak trzymam dzieci na juz mniej
          rygorystycznej diecie.

K.
          • drzewko26 Re: do krestink 19.04.06, 12:10
            aha

my dopiero zaczynamy walke z candidia. synek ma wzrost obfity czyli dosc duzy,
            natomaist pani pediatra dzisiaj stwierdzila ze to nic nie znaczy, ze to nie
            przez to maly ma spierchniete policzki, swedzenie twarzy i odbytu,a takze
            krostki przy odbycie, ktore mial juz od dawna, zreszta juz wczesniej twierdzila
            ze te krostki to widocznie taka jego uroda, pozostawiam to bez komentarza....
            mam nadzieje ze sie uda
            czy ty tez leczysz dzieci u pani doktor M
            pozdrawiam
            • kerstink Re: do krestink 19.04.06, 12:27
              No to mysle, ze ta pediatra moe byc w bladzie, swiad odbytu to moze byc od
              Candidy - ale rowniez od pasozytow - czy badaliscie je ? Mysle, ze krostki to
              nie jest uroda, tylko ma swoja przyczyne. Nam lekarka powiedziala, ze krostki na
              pupie to objaw pasozytow. Ew. moga to rowniez byc bakterie - to juz po rozmowie
              z Sigvaris.
              A takie policzki i swiad - to rowniez moze byc objawem po pasozytach.

K.

PS. Tak, leczymy sie u M.
              • drzewko26 Re: do krestink 19.04.06, 13:03
                badanie na pasozyty robilam chyba 12 razy, oddawalam co okolo dwa dni i nic nie
                wyszlo, nie wyszly rowniez lamblie, mamy tylko lub az candidie
                • kerstink Re: do krestink 19.04.06, 13:07
                  Gdzies tam piszesz, ze bedziesz miala wizyte u M., poczekaj na wizyte, a w
                  miedzyczasie wprowadz juz powoli diete.
                  K.
                • kali115 Re: do krestink 19.04.06, 13:46
                  chce podawac kleik kukurydziany jest on bez cukru .lekarz przepisał nystatyne
                  czy to dobry pomysł?
                  • drzewko26 Re: do krestink 19.04.06, 15:28
                    mnie tez pani doktor przepisala nystycyne, tez nie wiem czy brac, ale chyba
                    zaczekam na wizyte u doktor M
    • jamila pyt. o krostki 23.04.06, 00:29
      Czy te krostki na pupie - najprawdopodobniej oznaczajace pasozyty lub candide,
      (dobrze zrozumialam?) sa blizej plecow czy blizej odbytu? Ostatnio widze takie
      krostki u Dziecka blizej plecow. Dawniej nie bylo zadnych krostek, a ze doszly
      czerwone, swedzace policzki...czy to candida (ktora mam wlasnie zbadac) czy
      pasozyty?
      • drzewko26 Re: pyt. o krostki 23.04.06, 21:48
        u nas krostki sa przy samym odbycie. na Twoim miejscu zbadalabym i grzyby i
        pasozyty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka