zu12345 19.10.06, 16:05 okazuje sie ze nie trzeba go sprowadzać z USA dotarłam w Warszawie ALLMED S.C.. Warszawa , ul. Kijowska 11,Łukasz Wędzek ,649 49 53 pozdrawiam, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwyrzyk Re: hypafix 19.10.06, 21:31 Szanowni Państwo; Stany to w ogóle nie ten kierunek, chociaż pewnie można go tam dostać. Produkt należy oryginalnie do firmy Smith&Nephew, która jest firma brytyjską. W Polsce dystrybutorem jest firma SKAMEX z Częstochowy. Maja oczywiście stronę w Internecie. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski Odpowiedz Link
halinah2 Re: hypafix 21.10.06, 13:35 moi pacjenci sprowadzają ze Stanów. koszt z dostarczeniem do domu 2 opakowań szerokości 10 lub 12cm (nie jestem pewna które) wynosił około 100zł... Odpowiedz Link
makoba Re: hypafix 21.10.06, 16:43 zadzwoncie do zarysu, tam maja czeski odpowiednik hypafixu. dla mnie rewelacja, a cenowo tez, za rolke 10m na 10 cm place 14 zl i to za paczke za pobraniem, nie doliczaja ceny za przesylke. naprawde warto. to hurtownia i ceny konkurencyjne, biore tez u nich cica care za 15 na 17 zaplacilam 233 zl. Odpowiedz Link
halinah2 Re: hypafix 21.10.06, 16:51 ja mam bardzo złe doświadczenia z odpowiednikami hypafixu... nie chce się kleić lub bardzo szybko odkleja się... albo nie spałnia swojej funkcji... swoim pacjentom zalecam używanie wyłącznie oryginalnych plastrów... Odpowiedz Link
makoba Re: hypafix 22.10.06, 20:54 Używalam zarowno hypafixu jak i tego plastra. Trzyma rownie dobrze. Nie widze zadnej roznicy ani w wytrzymalosci, ani w reakcji skory ani w klejeniu sie. Jedyna roznica to cena 100 zl, a 28 to akurat dla mnie bardzo wiele jak za 2 rolki. Odpowiedz Link
dwyrzyk Re: hypafix a zamienniki 21.10.06, 20:41 Pani Marto; ja również uprzedzam przed stosowaniem zamienników "Hypafixu". Używaliśmy co najmniej 4-5 innych plastrów - dużo więcej odczynów alergicznych, odczyny przy odklejaniu, albo odklejanie samoistne. Zamiennikiem w metodzie jest "Fixomulle", ale chyba jeszcze trudniej dostępny. Proszę uzyć tego adresu: www.skamex.com.pl/bsn_pl.php?PGrupaID=338 Oczywiście będzie nieco drożej niż to o czym Pani pisze, ale z pewnościa jest to nadal najtańsza metoda leczenia blizn pooparzeniowych. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski Odpowiedz Link
makoba Re: hypafix a zamienniki 22.10.06, 20:57 Dziekuje Panie doktorze. Tak jak wlasnie napisalam. Stosowalam i hypafix. Przyklejalam nim cica care . Teraz stosuje elastpore. Prosze mnie uswiadomic. Czy jesli nie widze zadnej roznicy ani w klejeniu, ani nie ma zadnych reakcji uczuleniowych, a plaster trzyma mocno, to czy rzeczywiscie istnieje potrzeba zmiany na hypafix lub ten drugi? Odpowiedz Link
makoba Re: hypafix a zamienniki 22.10.06, 20:59 A zaczerwienienie po odklejaniu to byl i po hypafixie. Ja po odklejeniu plastra w czasie kapieli nacieram zaczerwieniony naskorek olejem argonowym i doslownie w 2 minuty zaczerwienienia nie ma. Konczymy kapiel, nakladam czyste cica, zaklejam je plastrem i spac Odpowiedz Link
agnes_julia Re: hypafix a zamienniki 20.02.07, 23:40 Marto od pewnego czasu jest zaczerwienienie. Hypafixem przyklejam cica care i w tych miejscach jest zaczerwienienie przyklejam codziennie gdzieś indziej ale juz coraz więcej miejsc czerwonych piszesz o oleju argonowym czy nadal go stosujesz-działa? i gdzie powinnam go kupić? Odpowiedz Link
mamawp Re: hypafix a zamienniki 04.02.16, 12:55 Czy powinno się zakleić cały plaster silikonowy od góry czy tylko na obrzeżach? Odpowiedz Link
dwyrzyk Re: hypafix a zamienniki 22.10.06, 21:14 Pani Marto; Do fiksowania silkonu może być którykolwiek plaster, który dobrze trzyma, nie uczula i daje się sensownie odkleić. Natomiast z terapią samej blizny może być inaczej. Pewnie, że są "szczęściarze", u których nie ma odczynów alergicznych na inne plastry (przylepce właściwie). Zakłdając że składy tych klei są podobne, kontakt z blizną jest - powinno działać. Natomiast w czasach "kryzysu Hypafixowego" stosowałem Omnifix, Plastofix, Fixomule oraz nie-brand-owany plaster, który mamy w szpitalu itd. Patrząc na większą grupę pacjentów uważam, że ilość "kłopotów" związanych z długotrwałym stosowaniem w przypadku Hypafixu jest najmniejsza. Poza tym cena Hypafixu w detalu (apteka obok naszego Szpitala) jeżeli się nie mylę (proszę aby w razie błędu mnie ktoś zorientowany sprostował) 10cmx 10m kosztuje 28 pln. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski Odpowiedz Link