19.10.06, 16:05
okazuje sie ze nie trzeba go sprowadzać z USA dotarłam w Warszawie
ALLMED S.C.. Warszawa , ul. Kijowska 11,Łukasz Wędzek ,649 49 53

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • dwyrzyk Re: hypafix 19.10.06, 21:31
      Szanowni Państwo; Stany to w ogóle nie ten kierunek, chociaż pewnie można go
      tam dostać. Produkt należy oryginalnie do firmy Smith&Nephew, która jest firma
      brytyjską. W Polsce dystrybutorem jest firma SKAMEX z Częstochowy. Maja
      oczywiście stronę w Internecie. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
      • halinah2 Re: hypafix 21.10.06, 13:35
        moi pacjenci sprowadzają ze Stanów. koszt z dostarczeniem do domu 2 opakowań
        szerokości 10 lub 12cm (nie jestem pewna które) wynosił około 100zł...
        • makoba Re: hypafix 21.10.06, 16:43
          zadzwoncie do zarysu, tam maja czeski odpowiednik hypafixu. dla mnie rewelacja,
          a cenowo tez, za rolke 10m na 10 cm place 14 zl i to za paczke za pobraniem, nie
          doliczaja ceny za przesylke. naprawde warto. to hurtownia i ceny konkurencyjne,
          biore tez u nich cica care za 15 na 17 zaplacilam 233 zl.
          • makoba Re: hypafix 21.10.06, 16:43
            "Zarys" sp. z o.o., tel: 032/ 376 07 50
            • halinah2 Re: hypafix 21.10.06, 16:51
              ja mam bardzo złe doświadczenia z odpowiednikami hypafixu... nie chce się kleić
              lub bardzo szybko odkleja się... albo nie spałnia swojej funkcji... swoim
              pacjentom zalecam używanie wyłącznie oryginalnych plastrów...
              • makoba Re: hypafix 22.10.06, 20:54
                Używalam zarowno hypafixu jak i tego plastra. Trzyma rownie dobrze. Nie widze
                zadnej roznicy ani w wytrzymalosci, ani w reakcji skory ani w klejeniu sie.
                Jedyna roznica to cena 100 zl, a 28 to akurat dla mnie bardzo wiele jak za 2 rolki.
          • dwyrzyk Re: hypafix a zamienniki 21.10.06, 20:41
            Pani Marto; ja również uprzedzam przed stosowaniem zamienników "Hypafixu".
            Używaliśmy co najmniej 4-5 innych plastrów - dużo więcej odczynów alergicznych,
            odczyny przy odklejaniu, albo odklejanie samoistne. Zamiennikiem w metodzie
            jest "Fixomulle", ale chyba jeszcze trudniej dostępny. Proszę uzyć tego adresu:
            www.skamex.com.pl/bsn_pl.php?PGrupaID=338
            Oczywiście będzie nieco drożej niż to o czym Pani pisze, ale z pewnościa jest
            to nadal najtańsza metoda leczenia blizn pooparzeniowych. Pozdrawiam Dariusz
            Wyrzykowski
            • makoba Re: hypafix a zamienniki 22.10.06, 20:57
              Dziekuje Panie doktorze.
              Tak jak wlasnie napisalam. Stosowalam i hypafix. Przyklejalam nim cica care .
              Teraz stosuje elastpore. Prosze mnie uswiadomic. Czy jesli nie widze zadnej
              roznicy ani w klejeniu, ani nie ma zadnych reakcji uczuleniowych, a plaster
              trzyma mocno, to czy rzeczywiscie istnieje potrzeba zmiany na hypafix lub ten drugi?
              • makoba Re: hypafix a zamienniki 22.10.06, 20:59
                A zaczerwienienie po odklejaniu to byl i po hypafixie. Ja po odklejeniu plastra
                w czasie kapieli nacieram zaczerwieniony naskorek olejem argonowym i doslownie w
                2 minuty zaczerwienienia nie ma. Konczymy kapiel, nakladam czyste cica, zaklejam
                je plastrem i spacsmile
                • agnes_julia Re: hypafix a zamienniki 20.02.07, 23:40
                  Marto od pewnego czasu jest zaczerwienienie.
                  Hypafixem przyklejam cica care i w tych miejscach jest zaczerwienienie
                  przyklejam codziennie gdzieś indziej ale juz coraz więcej miejsc czerwonych
                  piszesz o oleju argonowym czy nadal go stosujesz-działa? i gdzie powinnam go kupić?
                • mamawp Re: hypafix a zamienniki 04.02.16, 12:55
                  Czy powinno się zakleić cały plaster silikonowy od góry czy tylko na obrzeżach?
              • dwyrzyk Re: hypafix a zamienniki 22.10.06, 21:14
                Pani Marto; Do fiksowania silkonu może być którykolwiek plaster, który dobrze
                trzyma, nie uczula i daje się sensownie odkleić. Natomiast z terapią samej
                blizny może być inaczej. Pewnie, że są "szczęściarze", u których nie ma
                odczynów alergicznych na inne plastry (przylepce właściwie). Zakłdając że
                składy tych klei są podobne, kontakt z blizną jest - powinno działać. Natomiast
                w czasach "kryzysu Hypafixowego" stosowałem Omnifix, Plastofix, Fixomule oraz
                nie-brand-owany plaster, który mamy w szpitalu itd. Patrząc na większą grupę
                pacjentów uważam, że ilość "kłopotów" związanych z długotrwałym stosowaniem w
                przypadku Hypafixu jest najmniejsza. Poza tym cena Hypafixu w detalu (apteka
                obok naszego Szpitala) jeżeli się nie mylę (proszę aby w razie błędu mnie ktoś
                zorientowany sprostował) 10cmx 10m kosztuje 28 pln. Pozdrawiam Dariusz
                Wyrzykowski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka