Dodaj do ulubionych

co do picia

02.05.06, 21:29
moj synek ma alergie pokarmowa i nic nie pije oprocz mleka bebilonu pepti2 ma
12miesiecy soczkow kupnych raczej nie moze bo pij z bobo-fruta jablkowo-
marchwiowy to nie bardzo przeszlo i lekarz nie kazal podawac a wody niechce
pic myslalam o cherbatce ale nie wiem jakiej bo wczesniej pij z hippa
jablkowa uczulilo bo zawiera niby cukier i lekarz zalecil slodzic trzcinowym
ale nie probowalam jeszcze prosze o porade
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: co do picia 02.05.06, 22:27
      Spróbuj kompoty.
      • jk64 Re: co do picia 02.05.06, 23:00
        ok dzieki ale z jakiego owocu oprocz jablka to wiem?poniewaz moj smyk nie je
        owocow chcialabym mu teraz wprowadzic dostalam od tesciowej jagody sa mrozone
        a w jakiej postaci moge podac?a doradz mi od jakiego zaczac owoca a co sadzisz
        o witaminach moze kupic cebion multi?czy swoim podajecie jakies
        • nowajulka Re: co do picia 03.05.06, 15:02
          Nie pamiętam co się wprowadza dzieciom w tym wieku. A śliwki ? Zerknij czy
          mozna sliwki ? Ja kupuję mrożone w sklepie.
          Jagody rozmrażam poprzedniego dnia lub w mikrofali. Synek je jadł nawet kiedy
          ma rok.
          Witaminy czy minerały dla alergika to podstawa. Ich brak może dawac objawy
          łudząco podobne do alergii. Problemem jest tylko zakup odpowiedniego specyfiku.
          Bo większość jest sztucznych. Z tych, które stosowałam najlepszy okazał się
          vibowit. Zamiast minerałów moje dziecię pochłaniało popping z amarantusa - ma
          mnóstwo wapnia, cyknu, potasu, fosforu i magnezu.
          • jk64 Re: co do picia 04.05.06, 00:09
            nowajulko czy ten vibowit to jest ten specjalny dla alergikow bo ostatnio
            czytalam o nim a nawet jak bylam na kontroli z synkiem to wspomnialam dla
            pediatry o tym to stwierdzil zeby lapiej nie podawAC BO ZWIEKSZE APETYT
            DZIECKA A TO MNIE ROZLOSCILO BO NIE POMYSLALA ZE MOZE SPOWODOWAC UCZULENIE
            TYLKO ZE BEDZIE MIAL WIEKSZY APETYT
    • setia Re: co do picia 03.05.06, 15:10
      moje dziecie oprocz mineralnej pija kompoty bez cukru. robie z mrozonek
      (zrobilam latem mega zapasy). oczywiscie musisz prztestowac czy dany owoc nie
      uczula dziecka, moja akutat moze pic kompot z czarnych i czerwonych porzeczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka