Dodaj do ulubionych

szpitale i lekarze, ktorych polecacie

08.12.05, 15:27
Oddzial chirurgii dzieciecej w szpitalu w Poznaniu, ul. Krysiewicza 7/8. Super
ordynator: dr Sobczyński, oddzielne pokoje dla dzieci po oparzeniu, oddzielny
gabinet zabiegowy.
W Warszawie na opatrunki chodzimy na Kopernika, zachwycona to ja nie jestem....
Obserwuj wątek
    • mama4dzieci Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacieWROCŁAW 08.12.05, 17:50
      Na pewno nie polecam chirurgii na ul,Chałubinskiego.
      • blou1 Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacieWROCŁAW 03.01.06, 12:09
        Pojedż na Traugutta, ja tam chodziłam do chirurga dziecięcego i chirurga
        plastyka. Już nie musimy ale polecam. Znają ten oodział chirurgii dziecięcej,
        tego szpitala, w szitalu w Opolu i tu radzili nam się zgłosić na dalsze
        leczenie.
    • ma.kupczyk Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 12:14
      Ja polecam szpital przy ul. Niekłańskiej i lekarz dr Szymon Hudyma
      • makoba Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 12:19
        ma.kupczyk, a powiedz mi prosze cos wiecej o tym lekarzu. Slyszalam opinie, ze
        na Litewskiej lekarze sa bezduszni, krytykuja rodzicow... czy to prawda?
        Pozdrawiam i witam na forum.
    • ma.kupczyk Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 12:45
      Ja jeżdżę tylko na Niekłańską
      Fachowa pierwsza pomoc w dzień oparzenia chociaż przyjmowała nas inna lekarka
      (nie pamiętam nazwiska-ale tak samo jak dr Hudyma-fachowiec całą buzią) (nie
      jestem z Warszawy tylko z Wyszkowa-u nas w szpitalu tylko pierwsza doraźna
      pomoc-szkoda mówić) odnośnie tego lekarza to dokładny, miły i zna się na rzeczy
      tak samo pielęgniarki
      Nikt tam nikogo nie obwinia ani rodziców (ani tym bardziej dzieci) nie krzyczą
      i nie mają pretensji do niewiadomo kogo
      Pozdrawiam i polecam ten szpital (oby jak najmniej)
      Gośka
      • makoba Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 12:57
        Poniewaz wypadek mielismy w Poznaniu, po powrocie do Warszawy nie mialam pojecia
        gdzie sie udac. Poinformowano mnie, ze chirurgia na Litewskiej jest w remoncie.
        Poszlam na Kopernika. Opatrunki w zaleznosci od lekarza: albo na odwal, albo
        starannie. Polecano mi natomiast pania ordynator chirurgii tego szpitala, dr
        Jurkiewicz. Staram sie teraz umowic z nia na konsultacje. Masz moze namiary na
        tego lekarza z Litewskiej? Przyjmuje dzieci na konsultacje w celu dalszego
        prowadzenia?
        • jedzie Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 15:10
          Witam
          Kiedy moja mala sie poparzyla, pojechalismy na Litewska. Zalozono opatrunek i do
          domu. Poniwaz dziecko bylo w szoku, nie chcialo nic jesc ani pic, za porada
          znajomej lekarki pracujacej na Nieklanskiej pojechalismy tam na dyzur. Lekarze z
          Nieklanskiej nie mogli zrozumiec, jak mozna bylo dziecko z takimi poparzeniami
          puscic do domu! W rezultacie przesiedzialysmy tydzien w szpitalu. Nie polecam
          Litewskiej. Trzy razy tam bylam, za kazdym razem wyszlam z negatywnymi
          odczuciami. Na Nieklanskiej sa bardzo dobrzy specjalisci od poparzen.
        • vanessa_io Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 15:11
          Witam.

Polecem Niekłańską. Dr Piątek i taką drugą wysoką (nie pamietam nazwiska),
          brunetka, chyba ma dwuczłonowe nazwisko. Obie są rewelacyjne! No i dr Postek-
          lekarz , który robił przeszczep mojemu synkowi. Po prostu cudowny człowiek ,
          pełen spokoju i zrozumienia. Natomiast nie darzę sympatią dr Hudymy. Przez 2
          tygodnie pobytu na Niekłańskiej nie usłyszałam od niego ani jednego miłego
          słowa, taki nadęty. Ksywka Małysz( kto go widział , to wie dlaczego smile).

Szpital na Niekańskiej polecam, oprócz paru złośliwych pielęgniarek, raczej miłe
          wspomnienia ( o ile wspomnienia z takiej tragedii mogą być miłe).
          • makoba Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 15:37
            Vanessa, czy mozesz dac mi jakies namiary na dr Postka? Synkowi zaczynaja
            tworzyc sie brzydkie zrosty na szyi, lekarze od opatrunkow mowia, zeby nadal
            tylko natluszczac, a ja boje sie, ze czas nam uciekasad(((
            • mama4dzieci Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 09.12.05, 16:44
              Witam ponownie.
              Czy na tym forum sa tylko ludzie z WARSZAWY???
              • anoczek Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 19.12.05, 09:49
                Nie tylko. Ja jestem z Żor
              • www.agata Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 19.12.05, 18:41
                Jesteśmy z Mazur. Leczyliśmy się w Olsztynie.....
                • makoba Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 20.12.05, 16:06
                  www.agata 20.12.05, 09:37 + odpowiedz

Dr Wiejek, Jacek Wiejek z Gdańskasmile Byłam u niego raz i b. żałuję, że nikt
                  wcześniej mnie do niego nie skierował. Trafiliśmy do niego 5 miesięcy po
                  oparzeniu. Trochę późno. To właśnie on zaproponował nam wyciecie tej górej
                  blizny... Następna wizyta w lipcu - rok po wypadku.
                  A Tobie pomógł?
                  • koliberkiaaa Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 28.12.05, 12:02
                    Witam, ja nie polecam dr Wyrzykowskiego. Kazał nam przykleiać plastry na ledwo zagojoną ranę. Chciałabym zapytać gdzie przyjmuje ten dr Wiejek?
                    • www.agata Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 28.12.05, 17:29
                      Witajcie
                      przyjmuje przez ostatnie dwa tygodnie miesiąca w Olsztynie na Zołnierskiej w
                      szpitalu dziecięcym, pierwsze 2 w Gdańsku, ale nie wiem gdzie....
                    • svart_alfar Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 11.03.06, 21:24
                      A ja ze szczerego serca polecam doktora Wyrzykowskiego. On robił przeszczep
                      mojemu synkowi i opiekuje się nim do tej pory. Jest niesamowitym człowiekiem i
                      lekarzem przez wielkie "L"( o dziecku mówi Młody Człowiek!!) Myśmy przyklejali
                      plastry na wygojone rany i tak powinno było być. Teraz po półtorej roku
                      terapii moge oceniać efekty. Nie spodziewałam się że to wszystko tak zblednie,
                      część się wygładzi. Czeka nas jeszcze conajmniej pół roku klejenia plastrów,
                      ale opłaca się. Doktor Wyrzykowski to świetny fachowiec, rzeczowy i konkretny.
    • blou1 Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 03.01.06, 12:06
      Oddział Chirurgi Dziecięcej Wojewódzkie Centru Medyczne w Opolu.
      pan Ordynator Eligiusz Bogdanowicz. Z sercem do dzieci i ludzkie podejście do
      mam, a to też ważne.
      We Wrocławiu, pani chirurg dziecięcy w szpitalu na ul. Traugutta, pani chirurg
      plastyk w tymże szpitalu. Nie pamiętam nazwisk. Nie polecam natomiast pana
      chirurga dzieciecego z tego szpitala. Przy pierwszej wizycie w poradni chirurgi
      dziecięcej, po wyjsciu ze szpitala właśnie on nas przyją.
      Spojrzeł na małą z odległości metra, zapisał argosulfan na karteluszku
      wielkości 5cm. na 5 cm. Może nie wiedział że jest on receptę, ja wtedy też nie
      wiedziałam.
      • mama4dzieci do blou1 05.01.06, 20:01
        Witaj kochana.
        A kogo polecasz na Traugutta??? i czymas do nich jakis telefon???
        • blou1 Re: do blou1 09.01.06, 14:51
          Niestety powyrzucałam numery, zadzwoń na Traugutta tam są specjaliści dla
          dzieci. Pani chirurg dziecięcy to pani Fichter ( mam nadzieję że nie pomyliłam
          nazwiska, raczej nie ) nazwiska plastyk nie pamietam, ale jest chyba jedna
          plastyk dziecięca. Pani Fichter nie przyjęła nas w przychodni, tylko z biegu na
          izbie przyjęć szpitala (znajoma żony szefa mojego męża, skomplikowane) więc nie
          wiem jak jest z przychodnią. Byłam u niej tylko raz, potem u plastyka. Plastyk
          dziecięcy przyjmuje bodajże w poniedziałki, rejestrować trzeba się prawie z
          miesięcznym wyprzedzeniem. Leżałyśmy w Opolu i tam już nam polecono Traugutta a
          odradzano kliniki. Umów się tam nie zaszkodzi, zawsze możesz zmienić lekarza.
          Mam nadzieję że wy też będziecie zadowoleni. My już nie musimy chodzić do
          kontroli, czego i wam życzę.
          Pozdrawiam! daj znać jak wam idzie.
      • mama4dzieci docent PUCHALA Krakow 05.01.06, 20:04
        Witam WAS kochane mamuski...oraz WASZE kochane dziecziaczki.

Bylam wczoraj w Krakowie u docenta Puchaly z moim Konradkiem.
        Na poczatku docent wydalawal sie bardzo oschly..ale jest super.

Zalecil mojemu Konradkowi dermabrazje i za rok mamy sie zglosic do kontroli.
        Dalej smaruje syneczka masciami,zelami,msaujemy recznie oraz masazerem no i
        naswitlamy lampa bioptrom,ktora dostalismy w prezencie z Fundacjii.

Trzymam za Wasze dzieciaczki kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • makoba Re: docent PUCHALA Krakow 09.01.06, 09:43
          Za rada Basi skontaktowalam sie telefonicznie z docentem Puchałą. Rowniez
          chcialam udac sie do niego na konsultacje. Jestesmy z Warszawy. Zalecil wstepna
          konsultacje u dr Joanny Jutkiewicz z Nieklanskiej. Idziemy do niej pojutrze.
          Napiszcie mi prosze czy macie jakies zdanie o tym lekarzu. Bardzo prosze o opinie.
          Buziaki.
        • anoczek Re: docent PUCHALA Krakow 09.01.06, 12:17
          Czy możesz mi powiedzieć jak skontaktować się można z tym doc Puchałą. Jestem z
          Żor więc do Krakowa mam dużo bliżej niż do Warszawy. Napisz coś więcej o
          wizycie u niego. Acha zapomniałam podziękować za list i fotki na priv.
          • makoba Re: docent PUCHALA Krakow 09.01.06, 12:26
            012 658-20-11 to jest nr do niego do szpitala, dzwonisz, prosisz o polaczenie i
            juzsmile
            Nie bylam u niego na wizycie, na razie Michala ma obejrzec dr Jutkiewicz.
            Pozdrawiam serdecznie.
            Marta
            • makoba dr Jutkiewicz z nieklanskiej 11.01.06, 11:45
              Goraco polecam, mila rzeczowa kobieta, wszystko wytlumaczy, doradzi, odpowie na
              pytania.
    • vanessa_io Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 13.01.06, 10:02
      W szpitalu na Niekłańskiej niezły remont teraz.
      Wszystko do góry nogami! Ale do lekarzy można się zapisywać bez problemu- na
      konsultacje chirurgiczne. choć warunki naprawdę ciężkie...
      • www.agata Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 16.01.06, 21:07
        Dziewczyny, napiszcie prosze, czy te wizyty są w ramach NFZ. Czy mogę tak bez
        problemu zarejestrować Macka mimo ,że jesteśmy z innego województwa?
        • makoba Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie 16.01.06, 21:20
          nie ma rejonizacji, zadzwon, spytaj, zapisz sie, buziakismile
    • ala721 Re: szpitale i lekarze, ktorych polecacie - Gorzów 07.02.06, 13:26
      Polecam Oddział Chirurgii, Traumatologii i Urologii Dziecięcej
      Szpitala Wojewódzkiego przy ul Dekerta.
      Przy oddziale działa nawet specjalna Poradnia pooparzeniowa dla dzieci.

Jeśli komus zależy na wizycie w prywatnym gabinecie, to ordynator oddziału dr
      Gajewski przyjmuje tez w Gorzowskiej Lecznicy Specjalitycznej na Piłsudskiego.

Pozdrawiam smile
      • agunek1 W-wa 08.02.06, 17:12
        Witam. Co prawda moje dziecko nigdy nie było poparzone (mam nadzieję, że nigdy
        nie będzie) ale przechodziło operacje platyczną i rekonstrukcyjną wargi
        (rozszczep). Polecam Prof. Zofię Dudkiewicz z IMiDu, prowadzi również prywatną
        Klinikę w W-wie na Koziej. Fantastyczny specjalista i człowiek.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka