Dodaj do ulubionych

Pytanie do "mamaku"

11.06.06, 11:24
Przepraszam ze zwracam sie osobiscie prosto do ciebie,ale przeczytalam w
ktoryms watku,ze leczylas dziecko homeopatia. czy moglabys napisac cos
wiecej? mam chlopca 4 miesiecznego z azs,alergia i rozwazalam mozliwosc
takiego leczenia.
Mama Filipka
Obserwuj wątek
    • mamaku Re: Pytanie do "mamaku" 12.06.06, 11:10
      Jestem z Poznania i mamy tu na miejscu Stowarzyszenie Homeopatów Polskich. Tam
      właśnie trafiłam z synkiem, kiedy miał 4 lata. Po wielu niekończących się
      infekcjach, wiecznym leczeniu antybiotykami, nawracających zapaleniach oskrzeli
      i płuc, usunięciu migdałka podniebiennego i...braku poprawy stanu zdrowia
      postanowiliśmy spróbować homeopatii - przysłowiowej brzytwy, której chwyta się
      tonący. Mały jest alergikiem i ma azs, więc ciągle "coś" go męczy.
      Trafiliśmy do pediatry-homeopaty, która dopuszcza leczenie konwencjonalne, jeśli
      widzi taka potrzebę, ale wychodzi z założenia, że wiele schorzeń można z
      powodzeniem i bez ryzyka leczyć homepoatycznie. Myślę, że wiele zależy od
      lekarza homeopaty, ale generalnie uważam, ze to bardzo skuteczna metoda.
      Polecam stronę, gdzie sa adresy homeopatów w Polsce (nie wiem skad jesteście).
      Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=12246275
      • aa.zz Re: Pytanie do "mamaku" 12.06.06, 15:12
        Jestem z Kalisza, a wiec niedaleko Poznania. Podobno jest jedna homeopatka w
        Kaliszu,ale może spróbowałabym coś blizej dowiedziec się w tym Stowarzyszeniu,
        o którym piszesz, na pewno oni mają wykaz homeopatów w całej Polsce.Chciałabym
        trafić na kompetentnego, a nie takiego który przypadkiem też się tym zajmuje,
        bo takich jest wielu. Jesli nie sprawiło by Ci to kłopotu, proszę o jakieś
        namiary na to Stowarzyszenie.Mój synek ma dopiero 4 m-ce i tez ma zdiagnozowane
        azs, ale leczenie homeopatią zaczęłabym chętnie już od zaraz,bo mąż jest
        astmatykiem, starszy syn też ma alergię,więc na inny rodzaj przypadłości niż
        alergia nie mam co liczyć u małego. Wiem, że leczenia konwencjonalnego nie
        można pominąc,zwłaszcza w zaostrzeniu choroby,ale chciałabym uchronić małego
        przed astmą czy inną alergią, która w każdej chwili może się przyplątać, bo
        ma "dobry grunt". AZS-u ani skazy białkowej nie miałam w rodzinie, wiec raczej
        tez zaczynałam od zera jesli chodzi o leczenie.
        Dziekuje za odpisik i pomoc.
        mama Filipka
        • mamaku Re: Pytanie do "mamaku" 13.06.06, 09:42
          Jeśli faktycznie nie sprawi Wam problemu dojazd do Poznania, to szczerze polecam
          wizytę w Stowarzyszeniu Homeopatów Polskich, przy ul. Miczurina 20a (Centrum
          Kongresowe koło Polfy). Przyjmują tam dwie lekarki o specjalnmości pediatrycznej
          Dr Anna Wika-Gierdal i dr Ewa Wika (prowadzi zajęcia na studiach podyplomowych z
          homeopatii na UAM). My chodzimy do tej pierwszej, ale obie są bardzo dobrymi
          specjalistami.
          Zapisy na pierwszą wizytę są tylko w pierwszą środę miesiąca i przyjmowane
          telefonicznie pod numerem 61/867-48-51. Trochę trudno się dostać, ale czasem
          warto poczekać, niż szybko źle załatwić sprawę leczenia. Pierwsza wizyta w
          naszym wypadku trwała ok. 2 godzin, ale ponoć to standard. Polega ona na bardzo
          szczegółowym i wnikliwym wywiadzie (radzę przypomnieć sobie różne szczegóły
          zwiazane z objawami, dietą, zachowaniem dziecka, chorobami w rodzinie itp.).
          Kolejne wizyty można umawiać z dnia na dzień, jeśli jest taka potrzeba. Można
          również różne dolegliwości konsultować telefonicznie. Pierwsza wizyta kosztuje
          (chyba 160 zł), a kolejne 80 zł. Trochę dużo, ale za to zaoszczędzisz na lekach.
          W zależnosci gdzie kupujesz (najtańsze w Poznaniu są leki w aptece "Arnika" na
          ul. 3-go Maja) zapłacisz ok 20 zł, a to wystarczy na kilka m-cy... No, a co
          najważniejsze można się spodziewać dobrych rezultatów, bez niepotrzebnego
          obciążnia organizmu silnymi lekami. A może również reszta Waszej rodzinki
          skorzysta z pomocy homeopaty?
          Gdybyś jeszcze miała jakieś pytanka lub wątpliwości chętnie odpowiem.
          Pozdrawiam smile
          • aa.zz Re: Pytanie do "mamaku" 13.06.06, 12:56
            Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i wszystkie namiary. Chętnie
            skorzystam,tylko nie wiem kiedy,bo mały nie lubi podróżować, musimy jakoś to
            sobie składnie zorganizować,niby dojazd do Poznania to małe piwo,ale przebrnąć
            pewnie przez same miasto i potem czekanie u lekarza, no i sama długawa wizytwa,
            itp. to na pewno wydłuży się wycieczka do kilku ładnych godzin. Ale na pewno
            najpierw zadzwonię i pogadam sobie, może coś podpowiedzą.
            Jeszcze raz serdeczne dzięki, zdrówka życzę.
            Pozdrawiam
            Mama Filipka
            • mamaku Re: Pytanie do "mamaku" 13.06.06, 14:45
              W prawdzie wizyta trwa długo, ale jeśli jesteś umówiona na wizytę raczej nie
              powinnaś czekać na swoją kolej (mnie się nie zdarzyło). Poza tym możesz przecież
              iść do gabinetu sama, a mąż z dzieciątkiem może sobie pospacerować po okolicy i
              wrócić na same badanie, które kończy wizytęsmile
              • aa.zz Re: Pytanie do "mamaku" 14.06.06, 14:12
                aha, no własnie, pewnie tak zrobię. może kiesys się odezwę, napiszę o wizycie smile
                dziękuję raz jeszcze.
                Pozdrawiam
                Mama Filipka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka