mamamadzia761 02.12.06, 12:52 No właśnie... Słyszałam,że alergik (drzewa+cytrusy) lepiej by omijał baseny z chlorowaną wodą z daleka... Synek ma również nadwrażliwośc oskrzeli. Czy to prawda???????? Pozdrwiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella43 Re: Basen a ... 02.12.06, 13:31 Dla dzieci to basen z ozonowaną wodą. Cytrusy niech omija z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamadzia761 Re: Basen a ... 02.12.06, 18:08 Pozwol,że spytam... Cytrusy,to dokładnie jakie owoce (ponad: mandarynki, pomarańcze i grejfruty...) ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamadzia761 Basen a ... 02.12.06, 19:02 ...aaaaa, u nas basen ma ozonowano-chlorowaną wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
jolecka-22 Re: Basen a ... 02.12.06, 22:12 Gdzieś czytałam, że mocz (posikujących sobie w basenie) w połączeniu z chlorowaną wodą tworzy jakąś wredną substancję która może wywołać atak astmy. Więc idąc tym tropem, basen nie jest wskazany dla astmatyków. Ile w tym prawdy nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
jolecka-22 Re: Basen a ... 02.12.06, 22:16 O znalazłam kopalniawiedzy.pl/wiadomosc_266.html "Lepiej mieć tasiemca, niż żadnego życia wewnętrznego" Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: Basen a ... 02.12.06, 23:16 A my chodzimy.Nie codziennie co prawda ale od czsu do czsu robimy im taka przyjemnosc.Syn ma 5,5 /straszny alergik i ciagle wysypany choc od czsu podawania enterolu i nystatyny duzo lepiej/, córka 14mcy/duzo mniejsza laergia bo powoli z niej wyrasta-bynajmniej z wysypek/. Faktycznie, gdy jest mega wysypany to te place czerwienieja, ale duzo gorzej robia mu kapiele latem w morzu czy w rzece. Jednak na podstawie swojego Azs powiem ze chlor okropnie wysusza skórę i podraznia wszelkie ztopowe zmiany.Ja jako dziecko i nastolatka wrecz unikałam kapieli bo potem noca nie mogła wyrobić ze świadem i kilka dni musiałam ja reperować po krótkiej kapieli w basenie.Natomiast lato, słońce i woda słuzyły mi jak najbardziej. Ozonowane baseny ponoc zdrowsze ale tez okropnie wysuszaja skórę.Właśnie dziś bylismy. Odpowiedz Link Zgłoś