Gość: Marta_K IP: *.* 13.01.03, 00:44 Mam pytanie: czy ranki za uszami zawsze są objawem skazy białkowej? czy może to oznaczać też alergię na coś innego, niekoniecznie pokamową?Pozdrawiamy. Marta z Ewcią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Madzia2002 Re: Ranki za uszami IP: *.* 13.01.03, 07:23 to jest pokarmówka !!!! na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszk Re: Ranki za uszami - inne IP: *.* 13.01.03, 10:06 A "pęknięcia", jakby przegrzanie pod kolankami? i duże szorstkie czerwone placki na udach, to skaza białkowa czy też uczulenie na coś innego niż białko?ZdrówkaUlka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia2002 Re: Ranki za uszami - inne IP: *.* 13.01.03, 11:20 powiem Wam tak:moj synek miał szorstkie policzki, rączki, nóżki, na nóżkach "rybia łuska" czyli schodzące placki skóry,za uszami pękniecia z których sączyło się coś...., potem z nóżek sączyła się "jakby woda" , placki na plecach - czerwone, suche...i td itd. Po zmianie mleka na nutramigen "troszkę się poprawiło" , większa poprawa nastąpiła po podaniu leku Nalcrom. Tak więc większość tych "STRASZNYCH "objawów ustępuje po zmianie mleka. Potem zaczyna się eliminować inne rzeczy / kurz, sierść,inne pokarmy /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszk Re: Ranki za uszami - inne IP: *.* 14.01.03, 10:04 Dziś byłam u pani alergolog, a ona do zmian na ciele mojej córci odniosła się lekceważąco. Czyżby te zmiany (sucha skóra, pęknięcia w zgięciach kolan, dookoła których jest pokrzywka, suche czerwone placki na nogach) były naprawdę sprawą drugorzędną i nie były groźne? Kazała mi także rozszerzać dietę. Nie wiem, co o tym sądzić.Pozdrawiam Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IL Re: Ranki za uszami - inne IP: *.* 15.01.03, 20:17 Pewnie cię to nie pocieszy, ale jestem dokładnie w takiej samej sytuacji, tylko że Antosiowi (5 miesięcy)nic się nie sączy. Jestem na diecie dwuskładnikowej, mały wysypkuje a pani alergolog odmówiła testów, mimo że byłam u niej prywatnie, każe rozszerzać dietę i zapisuje maści sterydowe. Zrezygnowałam z jej usług i zawierzyłam homeopatce. Małemu pomogło, ale na krótko. Ostatnio BICOM wykazał, że uczula go Vigantol w kroplach (wit D), bo jest czymś konserwowany, więc podaję w tabletkach i czekam... Ta homeopatka przynajmniej się stara i widzę, że chce pomóc, odkąd do niej chodzę przynajmniej czuję się lepiej psychicznie.Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita2 Re: Ranki za uszami - inne IP: *.* 17.01.03, 00:35 Pani alergolog, u której leczę półrocznego synka i której ufam, bo dzięki niej dużo się polepszyło, zaleciła mi razszerzenie diety i obserwację. Mam oczywiście bezwzględnie dalej karmią piersią. Kazała również odstawić Fenistil, który mu podawalam. Dziwne, ale jakby jest lepiej. Główny nacisk kładzie na pielęgnację skóry. Natłuszczam olejem lnianym - straszny!!!!, a nawilżam Xerialine 500. Kąpię w Oilatum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotkaAsia Re: Ranki za uszami - inne IP: *.* 18.03.03, 13:48 Moja mała ma za uchem zaczerwienione.Odstawiłam "krowe" i się polepszyło, nie łuszczy się jak na początku i nie jest to już ranka.Smaruję kremem bambino, bo robiony,zapisany przez lekarza nie pomagał.Nie trzymam bardzo rygorystycznej diety,ale obserwuje zmiany.Ostatnio okazało sie że uczulają ją borówki.Próbowałam kąpać w Oilatum, ale z miernym skutkiem.Na krostki pojawiające sie czasem, zapobiegawczo używam Lekobase-krem.Jest skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś