nowajulka 23.01.07, 06:52 Czy mogłabymś mi podać namiary na lekarzy zajmujących sie leczeniem pasożytów i ich diagnozowaniem. Zależy mi na kimś najlepszym wg. Ciebie w Polsce. Miejscowość nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: do sigvaris PILNE ! 23.01.07, 11:05 No niestety nie mam dobrych wieści: 1. nie jestem w stanie prowadzić rejestru takich lekarzy.. 2. nawet gdyby mi się to udało, lista byłaby bardzo krótka. Wiem, że jest jakaś Pani Alergolog w Trójmieście, która zaleca badanie w dobrym labie, a potem wie jak leczyć (!!) - info w postach Zonki9. W Wa-wie to oczywiście dr Mikołajewicz (czyli na forum pisana w skrócie M.), ale zapisy do niej są w tej chwili na kwiecień ! Poza tym M. ma swoją uczennicę dr Sojkę (tez w Vega Medica) - zapisy chyba na luty.. I to jest trójka lekarzy, którą mogłabym polecić chyba z czystym sumieniem, że nie narażę nikogo na problemy. Jednak tak jak napisałam na początku, dokładnego rejestru nie prowadzę. 3. gdyby była powszechna wśród lekarzy wiedza o leczeniu pasożytów, sądzę, że moja tu obecność byłaby co najmniej bez sensu. Tzn. nie roszcze sobie tytułu "znawcy", ale nie jest dobrze z leczeniem pasożytów, skoro co i rusz ktoś pisze, że dostał Pyrantelum na lamblie, albo kazali mu powtórzyć badania testem Elisa, bo mikroskopowe badania nie są wiarygodne... Albo co najgorsze w tym wszystkim leczenie robaczyc w pojedynke (tylko u dziecka, nawet nie u rodzeństwa). Oj, tu lista mogłaby być megadługa tych wszystkich "przypadków" kompletnie złego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: do sigvaris PILNE ! 23.01.07, 14:23 Dzięki. A podałabyś mi nr telefonów do tych lekarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: do sigvaris PILNE ! 23.01.07, 15:30 Ta p. dr z Trójmiasta jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=54777999&a=54857845 A lekarki z Wa-wy po d tel. 022 632 15 14, 0 22 632 16 14 Odpowiedz Link Zgłoś