asia261 22.05.07, 15:50 jaki krem do smarowania pupci noworodka? czy sudokrem to tylko na odparzenia czy można też używać po każdym przemyciu i zmianie pieluszki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqq55 Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 15:53 W naszym przypadku linomag-zielony. jest suuuuuuuuuper. A najwazniejsze to duzo wietrzyc pupcie... Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 15:56 ja mam już sudokrem i zastanawiam sie cy kupować jeszcze linomag? Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 19:32 U nas ani jedno ani drugie sie nie sprawdzilo! Uzywam Penaten i Bepanthen. Jak pupcia nam sie odparzyla to jeszcze byl Thormentiol. Wszystkie 3 rewelacj, szczegolnie ten Penaten ! Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: linomag czy sudokrem? 23.05.07, 11:42 potwierdzam - penaten to rewelacja, ja na zdrowa pupe uzywam na zmiane ze kremem pielegnacyjnym j&j, stosuje taka kombinacje od ponad 2 miesiecy i od tego czasu ani razu nie przytrafilo nam sie odparzenie, potowki, ani inne diabelstwo. w przypadku odparzenia tylko penaten, przy kazdej zmianie pieluszki (smaruje bardzo grubo, nie tylko pupe, ale tez wszystkie faldki i zakamarki) i po jednym dniu odparzenie jest wygojone. natomiast thormentiolu nie wolno uzywac u dzieci, bo zawiera kwas borny, ktory kumuluje sie w organizmie i jest toksyczny (i nie mowie tego jako panikara, ktora cos takiego gdzies tam uslyszala/wyczytala i teraz powtarza, tylko jako chemik!) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8017 Re: linomag czy sudokrem? 25.06.07, 12:38 linomag na co dzien, natomias sudocrem stosujemy jako lek w przypadku gdy wystapia jakies problemy z pupcia Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: linomag czy sudokrem? 26.06.07, 12:40 zielony linomag - kocham i ratuje pupę przed odparzeniami już prawie 2 lata a bardzo dobry jest krem ochronny nivea, ten w okrągłym pudełku metalowym Odpowiedz Link Zgłoś
kasiu-83 Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 16:07 ja stosowałam na zmianę raz linomag raz sudokrem i było ok dlatego ze sudokrem wysusza Odpowiedz Link Zgłoś
organica Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 16:38 w moim przypadku sudokrem profilaktycznie (odparzenia też leczy koncertowo) Odpowiedz Link Zgłoś
magdagl Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 16:53 Zdecydowanie linomag (zielony) u nas sie doskonale sprawdzil,Zuza ma 6 miesiecy i nigdy nie miala czerwonej pupy. Sudocrem mam bo kupilam jeszcze w ciazy,stoi na wszelki wypadek,bo rzeczywiscie wysusza. Wzielam go do szpitala to mnie polozne opieprzyly i polecily linomag. I jestem im za to wdzieczna,bo duzo latwiej sie rozprowadza niz sudocrem. Odpowiedz Link Zgłoś
ikabg Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 18:14 U nas sprawdza się znakomicie Bephenten. Polecam! Sudokrem i Linomag mam w zapasie na ewentualne kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 18:52 Witam. jak powiedziałam połoznej,,że kilkudniowa magda ma jakąs wysypke to się zapytała czy czymś smaruję - linomagiem. Zapytała po co. Jak sie nic nie dzieje to nie smarować. Moja mama uwielbia smarować bardzo grubo. Teraz gdy jest tak ciepło wietrz jak najczęściej pupcię. Linomag, Bepanthen lub Sudokrem tylko nie wszytsko na raz w razie jakiś kłopotów. U nas nigdy nie wiadomo co akurat zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 19:37 Sudokrem ma w składzie cynk,który ma działanie wysuszające. I dlatego do codziennej pielęgnacji pośladków polecam jednak Linomag. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
jovanna_waw Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 20:23 jak nie ma odparzeń linomag jest super. Na odparzenia Sudokrme rewelacja. ja używam obu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 20:42 sudokremu odradzila mi bardzo dobra dermatolog, ma duzo cynku i wysusza. linomag zielony rewelka, uzywamy od jakiegos czasu. polecam tez bapanten Odpowiedz Link Zgłoś
bjoork Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 20:50 my smarujemy Hippem albo sudocremem ale ja nie smaruję pupki dziecka przy każdym przeijaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
niusianiusia Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 22:19 linomag na zgiątki ( nóżki,wałeczki, szyjka, za uszkami) traktuję jak lepsze oliwkowanie. Sudocrem na pupę. Poza tym tylko oliwka z oliwek i mydło nivea lub bambino. Dwoje dzieci tak wychowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: linomag czy sudokrem? 22.05.07, 22:20 Po konsultacji na forum kupiłam Linomag, ale jak dotąd jeszcze nie używałam, bo nie było takiej potrzeby. Tormentiol jest niewskazany do pielęgnacji niemowląt-a któraś z dziewczyn polecała. Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: linomag czy sudokrem? 23.05.07, 10:30 Ja polecalam, tak doradzila mi pediatra i ladnie sie wygoila pupa, nie mozna stosowac u noworodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: linomag czy sudokrem? 23.05.07, 10:34 ja sporadycznie (córka nie ma problemów ze skora) uzywam masc LINOMAG (zielony) moim zdaniem jest SUPER. Sudocrem tez mam (próbke ze szpitala) ale do tej pory nie było potrzeby, zeby go uzywac. pozdrawiam ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi3 Re: linomag czy sudokrem? 23.05.07, 10:41 Zdecydowanie linomag zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: linomag czy sudokrem? 23.05.07, 11:28 linomag linomag linoma ZIELONY, jest najlepszy na świecie, nie ma żadnych opażeń, nawet przy częstej biegunce, Odpowiedz Link Zgłoś
ajamamsynka Re: linomag czy sudokrem? 23.05.07, 13:11 Mój synek ma 9 m-cy i nigdy nie miał żadnych problemów z pupą. Stosuję sudokrem. Odpowiedz Link Zgłoś
kisia82 Re: linomag czy sudokrem? 25.06.07, 18:32 Ja stosuje sudocrem ale nie przy kazdym przewijaniu.Myje dupcie malej i czesto wietrze.Jak dotad nie byla nawet czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: linomag czy sudokrem? 04.07.07, 16:29 oczywiscie ze linomag, kolr zielony Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: linomag czy sudokrem? 19.07.07, 19:15 wiedz,e ze każda ma swoją ulubioną maść - my stosujemy na zmianę - sudokrem i bepanthen - jak jest jakies zaczerwienienie - bephantenen - rewelacja; a od czasu do czasu tez linomag Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda sudokrem 03.08.07, 21:40 Zdecydowanie sudokrem. Używałam linomagu, ale pupka się zaczerwieniła, przeszłam na sudokrem i po problemie. Potem mnie podkusiło, za radą pediatry zasypywać Alantanem, no i znów była czerwona. Aha, przy każdym przewinięciu smaruję, mała ma 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
kingulinek Re: linomag zielonyi alantan plus. 16.08.07, 14:03 Kiedy kinia nosiła pieluszkę,gdy była całkiem maleńkasmarowałam pupę oliwką przy zmianie pieluszki.Później ,gdy podrosła i zaczęły się odparzenia( alergia),najlepszy był thormentiol.jedna noc i pupa wygojona. Odpowiedz Link Zgłoś
awerona Re: linomag czy sudokrem? 14.09.07, 16:02 Do smarowania pupki córeczki używam tylko sudocremu, ale tylko po umyciu po kupce i po wieczornej kąpieli. Na początku miała odparzenia, ale o dlatego, że nie wiedziałam, że po chusteczkach wyciera sie pupę do sucha Wtedy w ruch poszła przegotowana woda+mąka ziemniaczana+powietrze. Bardzo skuteczne! Odpowiedz Link Zgłoś