Dodaj do ulubionych

hydrocortisonum 1% krem

29.04.07, 13:24
pomozcie bo nie wiem czy trafilam na konowala czy nie. wczoraj bylismy u urologa, bo A. ma
zakonczenie siusiaka od paru dni zaczerwienione. stosowalam biodacyne (krople do oczu), ktore
zlagodzily zaczerwienienie, ale tego jestem pewna bo nawet dr Z dala nam neomycyne krem rowniez
do oczu jak synek mial problem. niestety nie przechowywalam masci w lodowce i musialam ja
wywalic.
zmierzam do tego ze urolog zapisala hydrocortisonum 1% krem. jest niewielki stan zapalny, ale
ponoc glownie chodzi o uelastycznienie skorki na napletku.
czy ktos sie spotkal z czyms takim, czy moge zrobic malemu krzywde smarujac sterydem koncowke
siusiaka.
sorry ze na tym forum, ale ta masc wg wskazan jest do innych celow, co prawda podobnie bylo z
kroplami i kremem do oczu, ale lekarze wytlumaczyli mi zeby sie tym nie przejmowac bo jest
powszechnie stosowane u dzieci. ja mam bardzo ograniczone zaufanie do lekarzy.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: hydrocortisonum 1% krem 30.04.07, 09:14
      Jak masz wątpilowości zadzwoń do dr. Zawadzkiej - powie ci.

Kruffa
    • maultier1 Re: hydrocortisonum 1% krem 01.05.07, 13:09
      Generalnie na te okolice nie powinno stosowac sie sterydow tym bardziej u
      malych dzieci.Ja bym na twoim miejscu skonsultowala to z innym lekarzem.
    • dziunia_f Re: hydrocortisonum 1% krem 01.05.07, 16:25
      Steryd na siusiaka stosuje sie w przypadku stuleki u chlopcow. Moze urolog
      stwierdzil, ze jest jakies zwezenie napletka, (stad stan zapalny u synka) i
      dlatego zastosowal taka kuracje. Rzeczywiscie chodzi o uelastycznienie skorki,
      aby latwiej odchodzila. Jesli chodzi o stulejke - takie postepowanie jest to
      alternatywa do zabiegu chirurgicznego w przyszlosci, czesto przy takim dzialaniu
      (steryd+odciaganie delikatne napletka) nie jest konieczny.
      -------
      Everything comes to one who waits!
    • dta Re: hydrocortisonum 1% krem 03.05.07, 23:44
      Ja też stosuję tę maść na siusiaka mojego synka co jakiś czas, ale tylko przez
      1 tydzień, potem odstawiam na 2 - 3 tyg. i znowu stosujemy przez tydzień - mały
      ma brzeżnie przyklejony napletek.
      • qdachi Re: hydrocortisonum 1% krem 04.05.07, 12:33
        my też stosowaliśmy na siusiaka przez miesiąc-na stulejkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka