Dodaj do ulubionych

Wywiad z mordercą

10.05.05, 09:12
Interia:

Lennon: Wywiad z mordercą
09.05.2005 09:45

Brytyjska stacja Channel 4 zamierza przeprowadzić wywiad z Markiem Davidem
Chapmanem, zabójcą Johna Lennona. Rozmowa zostanie nagrana na potrzeby
dokumentalnego filmu z okazji 25. rocznicy śmierci Beatlesa.
Chapman przebywa obecnie w nowojorskim zakładzie karnym Attica Prison.
"To będzie pierwszy telewizyjny wywiad, jakiego Chapman udzieli. Fascynująca
będzie możliwość zajrzenia do umysłu mordercy Lennona" - powiedział rzecznik
prasowy Channel 4.
Dokument zatytułowany został wymownie "I Killed John Lennon". Rozmowę z
Chapmanem przeprowadzi Jack Jones.

Przypomnijmy, że John Lennon został zastrzelony przez Chapmana w grudniu 1980
roku przed budynkiem Dakota na Manhattanie w Nowym Jorku.

Mój komentarz: to chore.
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: Wywiad z mordercą 10.05.05, 09:49
      > "To będzie pierwszy telewizyjny wywiad, jakiego Chapman udzieli. Fascynująca
      > będzie możliwość zajrzenia do umysłu mordercy Lennona"

Faktycznie, niezmiernie zafascynowany jestem.
    • grrrg Re: Wywiad z mordercą 10.05.05, 10:08
      Syndrom naszych zwariowanych, skomercjalizowanych czasów. W latach 80. był taki
      film "Running Man" z Arnoldem. Mówiąc w skrócie, opowiadał o śmierci na żywo w
      TV. Odnoszę wrażenie, że coraz bliżej do podobnie ponurej projekcji :(
      • moore_ash Re: Wywiad z mordercą 10.05.05, 15:19
        Mówiąc w skrócie, opowiadał o śmierci na żywo w
        > TV. Odnoszę wrażenie, że coraz bliżej do podobnie ponurej projekcji :(

a wojna w iraku nie byla na zywo? jak reality show...
        takich przypadkow jest wiecej. najgorsze jest to, ze wszyscy teoretycznie
        zauwazamy, ze to jest zle, a mimo to nic sie nie dzieje, zeby to ukrucic. wrecz
        przeciwnie... ale nie o tym ten watek.

pozdr.
        tb
        • cze67 Re: Wywiad z mordercą 17.05.05, 11:18
          Interia:

Wściekła Yoko Ono
          17.05.2005 06:52

Decyzja brytyjskiej stacji telewizyjnej Channel 4 o planowanym wyemitowaniu
          wywiadu z Markiem Chapmanem, zabójcą Johna Lennona, wywołała wściekłość Yoko
          Ono. Wdowa po Beatlesie zarzuca decydentom programu brak zrozumienia dla jej
          bólu.
          Przypomnijmy, że stacja Channel 4 zapowiedział w 25 rocznicę śmierci Johna
          Lennona wyświetlenie programu dokumentalnego opowiadającego o Marku Chapmanie.
          Znajdzie się w nim wywiad z zabójcą artysty.
          "Myślę, że to okropne. Pokazuje to kompletny brak zrozumienia dla mojego bólu i
          pięknego życia Johna. Ja, rodzina Johna i wszyscy jego fani będą boleśnie
          dotknięci" - uważa Yoko Ono.

Te zarzuty odpierają szefowie stacji telewizyjnej. Uważają oni, że dokumentalny
          film ma na celu zbadanie psychiki mordercy i w niewielkim stopniu dotyczył
          będzie Lennona.
          "To bardzo poważny dokument i w ten sposób będzie traktowana zawarta w nim
          tematyka. Film opowiada o psychice zabójcy bardziej, niż o samym Lennonie. Ani
          Chapman, ani jego rodzina nie otrzyma za wywiad żadnych pieniędzy" - twierdzi
          rzecznik prasowy Channel 4.
          • grrrg Re: Wywiad z mordercą 17.05.05, 11:25
            Szefostwo Channel 4 wpadło na genialny pomysł. Względnie prosty w swej
            realizacji dokument z kontrowersyjną postacią, której w dodatku ne trzeba nic
            płacić, a oglądalność podskoczy jak szalona. Skoro film ma przede wszystkim
            opowiadać o psychice zabójcy, nie o samym Lennonie, to ciekawe dlaczego właśnie
            Chapman?! Żenada!
    • grimsrund Re: Wywiad z mordercą 10.05.05, 11:46
      :(((
      • tymbarski Re: Wywiad z mordercą 10.05.05, 12:09
        Świat zaczyna mnie przerażać. Powinni jeszcze system pay-per-view wprowadzić,
        żeby lepsza sprzedaż była. Ciekawe, czy telewizja dała mu oddzielną umowę na
        okoliczność tego wywiadu. Straszne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka