proboszczunio 31.08.07, 22:44 Czy dziecko którejś z Was uczuliło sie na Devikap? Odstawiłam słoiczki wprowadzane od 3 tyg a zmiany na twarzy się nasilają. Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avanitta Re: Devikap - alergia? 31.08.07, 22:48 Devikap może uczulać. Alergicy częściej stosują Vigantol ale on chyba też uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
sidek3 Re: Devikap - alergia? 31.08.07, 23:08 moja core uczulal walczylismy z alergia 4 miesiace wysypka na buzi odparzona szyjka caly brzuszek czerwony poprostu koszmar biegalismy od lekarza do lekarza po odstawieniu devikapu wysypka minela juz ok dwoch miesiecy nie podaje a na nozka jeszcze jest troche wysypki ale podobno takie zmiany dlugo schodza sproboj odstawic na tydzien dwa i zobaczysz jesli uczula devikap zmiany po odstawieniu zlagodnieja pozdrawiam i zycze powodzenia obys szybko znalazla winowajce ktora uczula Odpowiedz Link Zgłoś
hudaka Re: Devikap - alergia? 01.09.07, 16:22 tez mam taki problem z synkiem ciągle ma krosteczki na twarzy, troszke na brzuszku i ciągle szukam co to może być.Stosujemy devikap, może też spróbuje go odstawić.Ale co wtedy mam podawać synkowi?jaką inna witamine d3??? Odpowiedz Link Zgłoś
sarpat Re: Devikap - alergia? 01.09.07, 16:58 U nas tez jest chyba to samo. Zanim zaczełam małej dawać Devikap było wszystko ok, a od tygodnia go podaje a z dnia na dzień ma coraz wiecej krostek na buzi... tez zrobimy przerwe i sprawdzimy to. Tylko co dawac w zamian? Odpowiedz Link Zgłoś
hudaka Re: Devikap - alergia? 01.09.07, 17:07 no właśnie też się nad tym zastanawiam bo przecież trzeba podawać dziecku wit d3, może jest jakaś nie uczulająca??? Odpowiedz Link Zgłoś
sidek3 Re: Devikap - alergia? 01.09.07, 18:17 ja nie podaje nic tylko ze mala pije mleko modyfikowane ktore zawiera wit d3 a na jesien czyli juz niedlugo bede dawac tabletki niewiem czy dobrze napisze vigantolette jest to podobno czysta wit d3 bez dodatkow bo w devikapie jest anyz i to moze uczulac a u nas niewiadomo czy nie bylo przedawkowanej tej wit wiec jestem juz cala chora ze mam jej za niedlugo znow podawac to cholerstwo Odpowiedz Link Zgłoś
hudaka Re: Devikap - alergia? 02.09.07, 11:25 szukałam w necie i znalazłam JUVIT D3 on nie zawiera żadnych dodatków Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaichomik Re: Devikap - alergia? 02.09.07, 14:48 Wiecie co, ja też się już martwiłam, że to jakaś skaza białkowa albo co. Może to rzeczywiście uczulenie na ten Devikap? Lekarze przepisując go nie wiedzą o jego działaniu ubocznym, do czorta??? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Devikap - alergia? 02.09.07, 16:42 Moje dzieci miały uczulenie na Vigantol-on zawiera olejek arachidowy.Oczywiście diagnozowano skazę i azs Odpowiedz Link Zgłoś
hudaka Re: Devikap - alergia? 02.09.07, 16:46 No więc co dawałyście w zamian swoim dzieciom zamiast vigantolu czy Devikapu??? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.lechu Re: Devikap - alergia? 11.07.18, 11:02 Tak mojego synka tez wysypalo od tej wit,dopiero zaczęliśmy smarowanie odpowiednim kremem ale po odstawieniu juz po 3 dniach widze różnice.Teraz szukam innej ,raczej postawie na firme natures aid podaje z niej dha i nic sie nie dzieje,naturalny sklad ale ma swoja cene Odpowiedz Link Zgłoś