wega1975 07.07.08, 10:47 Witam! Mój synek 20-go lipca skończy roczek i jest podejrzewany o alergię. Napiszcie proszę jakie symptomy wskazywały na to, że wasze dziecko ma alergię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulaat Re: do mam małych alergików 07.07.08, 13:13 Moja Kinga ma AZS, często ma wysypkę na boczkach, w łokciach i na nóżkach. Ma alergię pokarmową i kontaktową. Koleżanki synek często kaszlał i chorował na zapalenie oskrzeli, okazało się, że ma astmę. Ale nie taki diabeł straszny... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: do mam małych alergików 07.07.08, 20:18 Rozne moga byc symptomy, od fizycznych - problemy ze skora (opuchniecie, wysypka, egzema, etc.), zoladkowe (bole brzucha, wzdecia, rozwolnienie, zatwardzenia, krew w kale, etc.), problemy z gornymi drogami oddechowymi (wieczny katar, kaszel, czeste przeziebienia, astma) - do emocjonalnych - zlosc, placzliwosc, "niewiedzenie" co sie chce, hustawka emocjonalna, ataki histerii, nadpobudliwosc, itd. Czasami moczenie nocne tez moze byc spowodowane alergia. Tradzik (mi przeszedl w wieku 32 lat kiedy odstawilam nabial). W najgorszym przypadku szok anafilaktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: do mam małych alergików 07.07.08, 20:36 moja córka (3 lata): - zmiany atopowe, dodatkowo o charakterze łuszczycowym + nawracająca ciemieniucha - kaszel Odpowiedz Link Zgłoś