ja275 20.10.03, 22:59 czy ktoras z mam podaje to swojemu dziecku ? i czy Wasze dzieci chetnie to jedza? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chalsia Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 00:56 Już ponad rok (teraz Bebilon Pepti 2). Nie jest to ulubiony posiłek mojego dziecka, to pewne. Ale da się przeżyć. Robię tak (dziecko mam 22 miesięczne): 120 ml wody, 7 miarek Bebilonu, 6-7 łyżeczek kaszki kukurydzianej (lub kleiku ryżowego), łyżeczka glukozy, łyżeczka Finei zielonej (czysto roślinna), dopełniam do 220 - 240 ml owocem ze słoiczka lub bananem (jak banan, to bez glukozy). Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
anewtamm Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 10:46 Co to jest ta Finei zielonona (czysto roślinna)? Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 18:16 Margaryna Finea w takim jasno zielonym opakowaniu - jest to czysta margaryna roslinna bez domieszek masła, serwatki czy też innych pochodnych mleka. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
monikakk7 Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 08:52 Moj synek dostał ten Bebilon pepti 1,5 m-catemu, 2 pierwsze tyg. ok...teraz koszmar, niecierpi go...wypluwa i placze (zreszta teraz wogole nie chce nic jesc) chociaz słodze glukoza pozdr M. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 10:10 Mój wsuwał od kiedy skończył rok (wtedy ujawniłą się alergia), wsuwał to mało powiedziane, to było jego ulubione jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 10:49 moj maluch je bebilon pepti od czwartego miesiąca życia i świata poza nim nie widzi. Zresztą ogólnie jest strasznym żarłokiem, ale gdy widzi, że idę z butlą wieczorem to aż wzdycha. Na koniec tylko zalewa się łzami, że to już koniec. Dodam tylko, że nie dosładzam tego niczym, podaję tylko z kleikiem kukurydzianym. A rano je gęstą kaszkę łyżeczką też na bazie bebilonu i albo samą albo dodaję jabłko. Nigdy nie dosładzam niczym. Po co? pozdrawiam serdecznie ania Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 12:48 Moja dzidzia pije to od 5-tego miesica życia. Jak do tej pory uwielbi go. Bez dosładzania czy innych ulepszaczy Odpowiedz Link Zgłoś
k799 Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 13:12 Witam!!! Moje bobachy także jedzą bebilon pepti..Na początku jadły a raczej nie chciały jeść Nurtamigenu i lekarka zmieniła mleko właśnie na bebilon.Na początku im posmakowało ale ostatnio coś się buntują..jak zawsze raz na jakiś czas. k&15mies.bliźniaki Odpowiedz Link Zgłoś
mamaczerwiec Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 13:22 To spróbujcie PROSOBEE ja miałam to samo jadł jadł NA POCZĄTKU ZE SMAKIEM i przestał znowu i do tego te śmierdzące kupki robione co 2-3 dni a po PROSOBEE jak ręką odjął i znowu piękne kupki codzienne i je ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 18:18 Po co dosładzać? Ano jeśli dziecko nie chce jeść samego Bebilonu, to sie zaczyna kombinować. Swój "przepis" na kaszkę z Bebilonem, który podałam, jest taki, bo inaczej mały nie chciał jeść. Pozdrawiam, Chalsia A Prosobee moje dziecko nie może. Odpowiedz Link Zgłoś