Dodaj do ulubionych

Bebilon Pepti ?

20.10.03, 22:59
czy ktoras z mam podaje to swojemu dziecku ? i czy Wasze dzieci chetnie to
jedza? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • chalsia Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 00:56
      Już ponad rok (teraz Bebilon Pepti 2).
      Nie jest to ulubiony posiłek mojego dziecka, to pewne. Ale da się przeżyć.
      Robię tak (dziecko mam 22 miesięczne):
      120 ml wody, 7 miarek Bebilonu, 6-7 łyżeczek kaszki kukurydzianej (lub kleiku
      ryżowego), łyżeczka glukozy, łyżeczka Finei zielonej (czysto roślinna),
      dopełniam do 220 - 240 ml owocem ze słoiczka lub bananem (jak banan, to bez
      glukozy).
      Pozdrawiam,
      Chalsia
      • anewtamm Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 10:46
        Co to jest ta Finei zielonona (czysto roślinna)?
        • chalsia Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 18:16
          Margaryna Finea w takim jasno zielonym opakowaniu - jest to czysta margaryna
          roslinna bez domieszek masła, serwatki czy też innych pochodnych mleka.

Chalsia
    • monikakk7 Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 08:52
      Moj synek dostał ten Bebilon pepti 1,5 m-catemu, 2 pierwsze tyg. ok...teraz
      koszmar, niecierpi go...wypluwa i placze (zreszta teraz wogole nie chce nic
      jesc) chociaz słodze glukoza sad
      pozdr
      M.
    • aniask_mama Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 10:10
      Mój wsuwał od kiedy skończył rok (wtedy ujawniłą się alergia), wsuwał to mało
      powiedziane, to było jego ulubione jedzenie.
    • cesarus Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 10:49
      moj maluch je bebilon pepti od czwartego miesiąca życia i świata poza nim nie
      widzi. Zresztą ogólnie jest strasznym żarłokiem, ale gdy widzi, że idę z butlą
      wieczorem to aż wzdycha. Na koniec tylko zalewa się łzami, że to już koniec.
      Dodam tylko, że nie dosładzam tego niczym, podaję tylko z kleikiem
      kukurydzianym. A rano je gęstą kaszkę łyżeczką też na bazie bebilonu i albo
      samą albo dodaję jabłko. Nigdy nie dosładzam niczym. Po co?
      pozdrawiam serdecznie
      ania
      • anja.t Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 12:48
        Moja dzidzia pije to od 5-tego miesica życia. Jak do tej pory uwielbi go. Bez
        dosładzania czy innych ulepszaczy
        • k799 Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 13:12
          Witam!!! Moje bobachy także jedzą bebilon pepti..Na początku jadły a raczej nie
          chciały jeść Nurtamigenu i lekarka zmieniła mleko właśnie na bebilon.Na
          początku im posmakowało ale ostatnio coś się buntują..jak zawsze raz na jakiś
          czas. k&15mies.bliźniaki
          • mamaczerwiec Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 13:22
            To spróbujcie PROSOBEE ja miałam to samo jadł jadł NA POCZĄTKU ZE SMAKIEM i
            przestał znowu i do tego te śmierdzące kupki robione co 2-3 dni a po PROSOBEE
            jak ręką odjął i znowu piękne kupki codzienne i je ładnie
      • chalsia Re: Bebilon Pepti ? 21.10.03, 18:18
        Po co dosładzać? Ano jeśli dziecko nie chce jeść samego Bebilonu, to sie
        zaczyna kombinować. Swój "przepis" na kaszkę z Bebilonem, który podałam, jest
        taki, bo inaczej mały nie chciał jeść.
        Pozdrawiam,
        Chalsia

A Prosobee moje dziecko nie może.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka