Dodaj do ulubionych

Ultramedica Kraków odwolali mi USG

• anjazzielonego Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 07:58
      zamknięty
      Jasmine,
      proszę, napisz, do kogo miałaś pójsc, podaj też proszę link do tego forum, na
      którym lekarz pisze, że go wywalili...
      Ja miałam isc za 1.5 tygodnia.......
    • ludwiczka1 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 08:40
      zamknięty
      Ja byłam tam wczoraj. Co prawda miałam umówioną wizytę na przedwczoraj, ale
      zadzwonili twierdząc właśnie, że lekarz niespodziewanie przedłużył urlop.
      Zaproponowali mi piątek (wczoraj) lub poniedziałek. Wczoraj po przyjeździe do
      domu przeczytałam wiadomość na forum, którą pisał pan dr Wiecheć. Powiem
      szczerze, że byłam zaskoczona bo o niczym nie miałam pojęcia. Weszłam na stronę
      ultramedici i zobaczyłam, że wśród pracujących tam lekarzy nie ma też już tej
      lekarki, która miała mi w pierwszym ustalonym terminie wykonywać badanie. Tak
      więc to chyba jednak nie urlop był przyczyną tych wszystkich zmian. Niemniej
      jednak badanie mi zrobiono. Z dzieckiem wszystko w porządku. Odetchnęłam z
      ulgą.
      • jasmine78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 08:44
        zamknięty
        Podaję link :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=39389&w=47769289&a=48290147 Dotąd wlasnie ultramedica znana byla z
        kompetencji wlasnie tego doktora, ale cóż chyba pójde tez mi przelozyli za
        póltora tygodnia, Ania a w którym jestes tygodniu bo ja się tam wybieram na
        polówkowe.
        • anjazzielonego do Jasmine 10.09.06, 07:35
          zamknięty
          Jasmine,
          miałam pójsc na to pomiędzy 20 a 24 tygodniem, byłam u dr Wiechecia w 13
          tygodniu, byłam b. zadowolona. Spodziewam się bliźniaków, badanie trwało godzinę!!
          Tak liczyłam, że pójdę jeszcze teraz....
          No nic, wysłałam mail na pocztę gazetową do dr Wiechecia, z prosbą o info, gdzie
          teraz przyjmuje - jak tylko odpisze, wkleję dane tu do postu.
      • sama10 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 11:18
        zamknięty
        Skoro w Ultramedice nie pracuje /jedyny z certyfikatami /dr Wiecheć to
        znalazłam dziewczyny kogoś kto może go zastąpić.Dr Mirocki posiada stosowne
        certyfikaty a i sprzęt nowszy.Wjlejam link www.usg4d.com/index.php?
        option=com_frontpage&Itemid=1
    • jasmine78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 08:46
      zamknięty
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39389&w=47769289&a=48290147
      • tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 22:58
        zamknięty
        Dziewczyny to że Mirocki posiada najnowszy sprzęt / jego przychodnia / , to nie
        znaczy , że potrafi robić USG genetyczne . Szkoda Waszych nadziei i
        pieniędzy . Te certyfikaty posiada każdy lekarz ginekolog . On się nie zna na
        USG genetycznym , jak również nie ma żadnego doświadczenia . Jak wszyscy
        lekarze w tej lecznicy . To jest nowa przychodnia i Oni się dopiero uczą . I to
        niestety na Waszych brzuszkach . Pozdrawiam .
        • majka1974 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:39
          zamknięty
          Jestem lekarką, tak się złożyło że obecnie sama jestemw kolejnej ciazy. Jestem
          po dwóch badaniach usg. Pierwsze robiłam u Dr WIechecia, ale że już nie pracuje
          zaczęłam się interesowac kto w Krakowie jak robi USG. Po zasięgnięciu opini
          kolegów okazało się że nie wszyscy lekarze którzy robia usg mają certyfikaty, a
          i certyfikaty są różne, a do tego dochodzą szkolenia jak oceniac wady serca, i
          ryzyko wad genetycznych. Najtrudniej uzyskac certyfikat polskiego towarzystwa
          ultrasonograficznego (wymaga zdawania rowniez egzaminu praktycznego, co
          zaznaczam, dlatego ze jest jeszcze cerfikat polskiego towarzystwa
          ginekologicznego, ktory posiada duza czesc lekarzy wykonujacych badania usg, a
          ktory jak wyjasnila mi kolezanka przyznawany jest jedynie za udzial w kilku
          wykladach ????)I tak naprawdę zdecydowalam ze znajde kogos kto ma taki
          certyfikat polskiego towarzystwa ultrasonograficznego i wykonuje badania
          poloznicze. Okazalo sie ze przez tydzien usilnych staran dowiedzialam sie
          jedynie o dwoch!! takich lekarzach w Krakowie, ktorych umiejetnosci i duza
          wiedze potwierdzili inni lekarze: Dr Wiechec( niestety już nie pracuje) i Dr
          Zarotynski. Byłam na USG u Dr Zarotynskiego(strasznie ciezko bylo sie zapisac)
          i jestem bardzo zadowolona. Mimo wszysko pamiwtajac usg z pierwszej ciazy(
          przed 6 ma laty) w drugiej stralam sie jednak wybrac lekarza (lekarzy smile)
          ktory wykona USG starannie, i fachowo. W tej ciazy wreszcie trafilam super. Na
          trzecie pójde do jednego z nich.
          • asika1978 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 18.09.06, 21:20
            zamknięty
            Ten pan doktor ktory zostal w ultramedice po wyrzuceniu doktora Wiechcia nie
            ma zadnego certyfikatu, wiem bo sie dowiadywalam. Robil ostatnio badanie
            kolezance i nie rozpoznal martwego plodu. Inni doktorzy na szczescie sie w pore
            zorientowali.Ja przestalam tam chodzic, bo sie poprostu boje, pozdrawiam Asika
            • lioness76 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 27.11.06, 11:37
              zamknięty
              Zaluje, ze nie trafilam na to forum wczesniej i nie skorzystalam z informacji
              tutaj dostepnych. Dalam sie zwiesc profesjonalnej stronie gabinetu Ultramedica
              i w zeszlym tygodniu robilam tam usg genetyczne 3D. Lekarz robiacy badanie byl
              bardzo zmeczony, zapomnial wlaczyc nagrywnanie, i w zasadzie nie dostalismy
              wiele ujec 3D, zaledwie pare prob jednej dzidzi (spodziewamy sie blizniaczkow)
              a na druga juz nie bylo czasu, poniewaz lekarz mial problemy z dokonaniem
              wszystkich pomiarow, byl wieczor, czekaly kolejne pacjentki.. Zdaje sobie
              sprawe, ze czasami dzieci sie niekorzystnie ustawiaja ale jesli place 290zl za
              badanie to oczekuje, ze lekarz ma dla mnie i dzieci tyle czasu ile potrzeba.
              Zaplacilismy za 3D praktycznie nie dostajac zadnych zdjec 3D. Przyznaje,
              ogromne rozczarownie a teraz jeszcze dowiaduje sie, ze lekarze obecnie tam
              pracujacy nie sa wykwalifikowani? Zainwestowalam w to badanie, zeby sie nie
              martwic o zdrowie dzieciaczkow ale teraz nie wiem co o tym myslec. Pozdrawiam.
    • monia19722 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 10.09.06, 14:45
      zamknięty
      Byłam u dr Wiechecia w 21 tc, teraz tez sie zapisałam na kolejne badanie ale
      odwołam. Gdzie mamy szukać teraz dr Wiechecia ??
      • tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 10.09.06, 21:04
        zamknięty
        Poczytaj sobie to forum .forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389
        • tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 10.09.06, 21:05
          zamknięty
          • jasmine78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 11.09.06, 10:32
            zamknięty
            trudo musze iść najwyżej beda na mnie ćwiczyć
        • monia19722 USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 12:36
          zamknięty
          Czy ktoś juz tam robił badanie??
          • zuzka78 Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 12:42
            zamknięty
            Ja robiłam, ale to było jeszcze w lipcu, badanie wykonywała kobieta (Agnieszka,
            o ile dobrze pamiętam imię), a obok był jeszcze lekarz - mężczyzna, ale to nie
            był dr Wiecheć. Chciałam 3D, ale dzieciak (jak określała moje dziecko pani dr)
            był uparty i nie chciał się odwrócić. Zapłaciłam tylko za 2D 160 zł.
            Rozczarowałam się, a mąż jeszcze bardziej. Jedyny plus, to świadomość, że
            wszystko z dzieckiem jest w porządku, o ile wierzyć w umiejętności i wiedzę
            lekarzy wykonujących to badanie.
            • zuzka78 Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 12:42
              zamknięty
              ups, nie doczytałam, nie robiłam usg na Białoprądnickiej, tylko w Ultramedice -
              przepraszam
            • joasikkk Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 16:43
              zamknięty
              A to pewnie ta jego asystentka Ci robila badanie, tez sie zirytowalam jak mowila
              dzieciak. Ciekawe, że ze strony Ultramedica ona też nagle znikneła... razem z Dr
              Wiechciem.
              • zuzka78 Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 16:54
                zamknięty
                asystentka???? to ona nie jest lekarzem??? chyba padnę...
          • macierzynstwo Re: USG Białoprądnicka ?? 16.09.06, 19:42
            zamknięty
            Nawet sporo pań i myślę, że są zadowolone, choć pewnie nie czytają tego forum -
            a szkoda mogłyby nas polecić... A tak w ramach reklamy polecam zerknąć na stronę
            www.usg4d.krakow.pl - wykonujemy obrazowanie USG 3D i USG 4D,
            elastogramy, Compound Imaging, Stress Echo, anatomiczny M.-mode, doppler
            tkankowy, kierunkowy doppler mocy, obrazowanie krzyżowe, VOCAL i tomograficzna
            diagnostyka wielowarstwowa 3D XI...
            • monia19722 Re: USG Białoprądnicka ?? 18.09.06, 16:54
              zamknięty
              nie wiem czy nie traktować tej wypowiedzi jako reklamysmile))
              macierzynstwo napisała:

> Nawet sporo pań i myślę, że są zadowolone, choć pewnie nie czytają tego
              forum -
              > a szkoda mogłyby nas polecić... A tak w ramach reklamy polecam zerknąć na
              stron
              > ę
              > www.usg4d.krakow.pl -
              wykonujemy obrazowanie USG 3D i USG 4D,
              > elastogramy, Compound Imaging, Stress Echo, anatomiczny M.-mode, doppler
              > tkankowy, kierunkowy doppler mocy, obrazowanie krzyżowe, VOCAL i tomograficzna
              > diagnostyka wielowarstwowa 3D XI...
    • jasmine78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 12.09.06, 14:45
      zamknięty

• tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 09:15
        zamknięty
        Myślę , że wystarczy napisać do doktora Wiechecia na pocztę gazetową . I na
        pewno coś poradzi .
        • magi781 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 16:11
          zamknięty
          Hej!zamierzam zrobić badanie 4 lub 3 d genetyczne. Myslałam o Ultramedice ale
          skoro piszecie, ze odszedł najlepszy specjalista to chyba mija się z celem
          badanie i wywalanie kasy w błoto ( niemałej kasy). Czy wiecie gdzie przyjmuje dr
          Wiecheć??? Możecie dać jakieś namiary na niego ( mail, tel itp). Bardzo mi
          zależy na tym badaniu i na żetelnym wyniku.
          • tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:09
            zamknięty
            Przesyłam post dr Wiechecia . Jak również adres gazetowy . Można napisać ,
            doktor Wiecheć odpisuje na
            posty .

Ultramedica Kraków: jakość badań????????????????
            Autor: marcin_wiechec1
            Data: 15.09.06, 14:40 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            SZANOWNE PANIE,
            PRAGNE POINFORMOWAć WSZYSTKIE PANIE, żE TREśCI ODNOśNIE BADAń USG W CIążY ORAZ
            BADAń NARZąDU RODNEGO, KTóRE ZNAJDZIECIE NA STRONIE www.ultramedica.pl Są
            WYKORZYSTYWANE BEZ MOJEJ ZGODY. Są ONE REZULTATEM MOJEJ KILKUMIESIęCZNEJ
            PRACY, I W żADEN SPOSóB NIE PRZEKłąDAJą SIę NA OBECNą OFERTę PRACOWNI W
            ZAKRESIE POłOZNICTWA I GINEKOLOGII.
            DZIęKUJę WSZYSTKIM PANIOM, KTóRE PISAłY NA MóJ TEMAT ZA MIłE SłOWA. DLATEGO
            POZWALAM SOBIE UMIEśCIć Tą INFORMACJę.

Z POWAżANIEM
            MARCIN WIECHEć

• zuzka78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:17
            zamknięty
            Mój dentysta mówił mi w środę, że dr Wiecheć wyjechał do USA (sam się do niego
            z żoną wybierał), ale nie wiem, ile w tym jest prawdy...
            • tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:46
              zamknięty
              Wrócił z USA . Jest w Krakowie .
    • kjabunia Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 28.11.06, 18:12
      zamknięty
      Dr Wiecheć przyjmuje w Fertility Clinic, przy Szczepańskiej 3. Cena usg
      "genetycznego" to ok 200 zł. Nie wiem czy to jest 3D czy 4D.. Przyjmuje tam 2x w
      tygodniu, na pewno w piatki,
      Pozdrawiam
      • algaj Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 02.01.07, 11:53
        zamknięty
        Czy po odejściu dr Wiechecia z Ultramedici zrobie gdzies w Krakowie
        profesjonalne USG 4D? Bo w Fertility Clinic niestety takiego nie wykonuja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka