anjazzielonego Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 07:58 zamknięty Jasmine, proszę, napisz, do kogo miałaś pójsc, podaj też proszę link do tego forum, na którym lekarz pisze, że go wywalili... Ja miałam isc za 1.5 tygodnia....... Link Zgłoś
ludwiczka1 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 08:40 zamknięty Ja byłam tam wczoraj. Co prawda miałam umówioną wizytę na przedwczoraj, ale zadzwonili twierdząc właśnie, że lekarz niespodziewanie przedłużył urlop. Zaproponowali mi piątek (wczoraj) lub poniedziałek. Wczoraj po przyjeździe do domu przeczytałam wiadomość na forum, którą pisał pan dr Wiecheć. Powiem szczerze, że byłam zaskoczona bo o niczym nie miałam pojęcia. Weszłam na stronę ultramedici i zobaczyłam, że wśród pracujących tam lekarzy nie ma też już tej lekarki, która miała mi w pierwszym ustalonym terminie wykonywać badanie. Tak więc to chyba jednak nie urlop był przyczyną tych wszystkich zmian. Niemniej jednak badanie mi zrobiono. Z dzieckiem wszystko w porządku. Odetchnęłam z ulgą. Link Zgłoś
jasmine78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 08:44 zamknięty Podaję link :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=39389&w=47769289&a=48290147 Dotąd wlasnie ultramedica znana byla z kompetencji wlasnie tego doktora, ale cóż chyba pójde tez mi przelozyli za póltora tygodnia, Ania a w którym jestes tygodniu bo ja się tam wybieram na polówkowe. Link Zgłoś
anjazzielonego do Jasmine 10.09.06, 07:35 zamknięty Jasmine, miałam pójsc na to pomiędzy 20 a 24 tygodniem, byłam u dr Wiechecia w 13 tygodniu, byłam b. zadowolona. Spodziewam się bliźniaków, badanie trwało godzinę!! Tak liczyłam, że pójdę jeszcze teraz.... No nic, wysłałam mail na pocztę gazetową do dr Wiechecia, z prosbą o info, gdzie teraz przyjmuje - jak tylko odpisze, wkleję dane tu do postu. Link Zgłoś
sama10 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 11:18 zamknięty Skoro w Ultramedice nie pracuje /jedyny z certyfikatami /dr Wiecheć to znalazłam dziewczyny kogoś kto może go zastąpić.Dr Mirocki posiada stosowne certyfikaty a i sprzęt nowszy.Wjlejam link www.usg4d.com/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Link Zgłoś
jasmine78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 08:46 zamknięty forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39389&w=47769289&a=48290147 Link Zgłoś
tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 09.09.06, 22:58 zamknięty Dziewczyny to że Mirocki posiada najnowszy sprzęt / jego przychodnia / , to nie znaczy , że potrafi robić USG genetyczne . Szkoda Waszych nadziei i pieniędzy . Te certyfikaty posiada każdy lekarz ginekolog . On się nie zna na USG genetycznym , jak również nie ma żadnego doświadczenia . Jak wszyscy lekarze w tej lecznicy . To jest nowa przychodnia i Oni się dopiero uczą . I to niestety na Waszych brzuszkach . Pozdrawiam . Link Zgłoś
majka1974 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:39 zamknięty Jestem lekarką, tak się złożyło że obecnie sama jestemw kolejnej ciazy. Jestem po dwóch badaniach usg. Pierwsze robiłam u Dr WIechecia, ale że już nie pracuje zaczęłam się interesowac kto w Krakowie jak robi USG. Po zasięgnięciu opini kolegów okazało się że nie wszyscy lekarze którzy robia usg mają certyfikaty, a i certyfikaty są różne, a do tego dochodzą szkolenia jak oceniac wady serca, i ryzyko wad genetycznych. Najtrudniej uzyskac certyfikat polskiego towarzystwa ultrasonograficznego (wymaga zdawania rowniez egzaminu praktycznego, co zaznaczam, dlatego ze jest jeszcze cerfikat polskiego towarzystwa ginekologicznego, ktory posiada duza czesc lekarzy wykonujacych badania usg, a ktory jak wyjasnila mi kolezanka przyznawany jest jedynie za udzial w kilku wykladach ????)I tak naprawdę zdecydowalam ze znajde kogos kto ma taki certyfikat polskiego towarzystwa ultrasonograficznego i wykonuje badania poloznicze. Okazalo sie ze przez tydzien usilnych staran dowiedzialam sie jedynie o dwoch!! takich lekarzach w Krakowie, ktorych umiejetnosci i duza wiedze potwierdzili inni lekarze: Dr Wiechec( niestety już nie pracuje) i Dr Zarotynski. Byłam na USG u Dr Zarotynskiego(strasznie ciezko bylo sie zapisac) i jestem bardzo zadowolona. Mimo wszysko pamiwtajac usg z pierwszej ciazy( przed 6 ma laty) w drugiej stralam sie jednak wybrac lekarza (lekarzy ) ktory wykona USG starannie, i fachowo. W tej ciazy wreszcie trafilam super. Na trzecie pójde do jednego z nich. Link Zgłoś
asika1978 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 18.09.06, 21:20 zamknięty Ten pan doktor ktory zostal w ultramedice po wyrzuceniu doktora Wiechcia nie ma zadnego certyfikatu, wiem bo sie dowiadywalam. Robil ostatnio badanie kolezance i nie rozpoznal martwego plodu. Inni doktorzy na szczescie sie w pore zorientowali.Ja przestalam tam chodzic, bo sie poprostu boje, pozdrawiam Asika Link Zgłoś
lioness76 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 27.11.06, 11:37 zamknięty Zaluje, ze nie trafilam na to forum wczesniej i nie skorzystalam z informacji tutaj dostepnych. Dalam sie zwiesc profesjonalnej stronie gabinetu Ultramedica i w zeszlym tygodniu robilam tam usg genetyczne 3D. Lekarz robiacy badanie byl bardzo zmeczony, zapomnial wlaczyc nagrywnanie, i w zasadzie nie dostalismy wiele ujec 3D, zaledwie pare prob jednej dzidzi (spodziewamy sie blizniaczkow) a na druga juz nie bylo czasu, poniewaz lekarz mial problemy z dokonaniem wszystkich pomiarow, byl wieczor, czekaly kolejne pacjentki.. Zdaje sobie sprawe, ze czasami dzieci sie niekorzystnie ustawiaja ale jesli place 290zl za badanie to oczekuje, ze lekarz ma dla mnie i dzieci tyle czasu ile potrzeba. Zaplacilismy za 3D praktycznie nie dostajac zadnych zdjec 3D. Przyznaje, ogromne rozczarownie a teraz jeszcze dowiaduje sie, ze lekarze obecnie tam pracujacy nie sa wykwalifikowani? Zainwestowalam w to badanie, zeby sie nie martwic o zdrowie dzieciaczkow ale teraz nie wiem co o tym myslec. Pozdrawiam. Link Zgłoś
monia19722 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 10.09.06, 14:45 zamknięty Byłam u dr Wiechecia w 21 tc, teraz tez sie zapisałam na kolejne badanie ale odwołam. Gdzie mamy szukać teraz dr Wiechecia ?? Link Zgłoś
tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 10.09.06, 21:04 zamknięty Poczytaj sobie to forum .forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389 Link Zgłoś
tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 10.09.06, 21:05 zamknięty Post : Usg połówkowe w Krakowie . Link Zgłoś
jasmine78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 11.09.06, 10:32 zamknięty trudo musze iść najwyżej beda na mnie ćwiczyć Link Zgłoś
monia19722 USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 12:36 zamknięty Czy ktoś juz tam robił badanie?? Link Zgłoś
zuzka78 Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 12:42 zamknięty Ja robiłam, ale to było jeszcze w lipcu, badanie wykonywała kobieta (Agnieszka, o ile dobrze pamiętam imię), a obok był jeszcze lekarz - mężczyzna, ale to nie był dr Wiecheć. Chciałam 3D, ale dzieciak (jak określała moje dziecko pani dr) był uparty i nie chciał się odwrócić. Zapłaciłam tylko za 2D 160 zł. Rozczarowałam się, a mąż jeszcze bardziej. Jedyny plus, to świadomość, że wszystko z dzieckiem jest w porządku, o ile wierzyć w umiejętności i wiedzę lekarzy wykonujących to badanie. Link Zgłoś
zuzka78 Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 12:42 zamknięty ups, nie doczytałam, nie robiłam usg na Białoprądnickiej, tylko w Ultramedice - przepraszam Link Zgłoś
joasikkk Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 16:43 zamknięty A to pewnie ta jego asystentka Ci robila badanie, tez sie zirytowalam jak mowila dzieciak. Ciekawe, że ze strony Ultramedica ona też nagle znikneła... razem z Dr Wiechciem. Link Zgłoś
zuzka78 Re: USG Białoprądnicka ?? 11.09.06, 16:54 zamknięty asystentka???? to ona nie jest lekarzem??? chyba padnę... Link Zgłoś
macierzynstwo Re: USG Białoprądnicka ?? 16.09.06, 19:42 zamknięty Nawet sporo pań i myślę, że są zadowolone, choć pewnie nie czytają tego forum - a szkoda mogłyby nas polecić... A tak w ramach reklamy polecam zerknąć na stronę www.usg4d.krakow.pl - wykonujemy obrazowanie USG 3D i USG 4D, elastogramy, Compound Imaging, Stress Echo, anatomiczny M.-mode, doppler tkankowy, kierunkowy doppler mocy, obrazowanie krzyżowe, VOCAL i tomograficzna diagnostyka wielowarstwowa 3D XI... Link Zgłoś
monia19722 Re: USG Białoprądnicka ?? 18.09.06, 16:54 zamknięty nie wiem czy nie traktować tej wypowiedzi jako reklamy)) macierzynstwo napisała: > Nawet sporo pań i myślę, że są zadowolone, choć pewnie nie czytają tego forum - > a szkoda mogłyby nas polecić... A tak w ramach reklamy polecam zerknąć na stron > ę > www.usg4d.krakow.pl - wykonujemy obrazowanie USG 3D i USG 4D, > elastogramy, Compound Imaging, Stress Echo, anatomiczny M.-mode, doppler > tkankowy, kierunkowy doppler mocy, obrazowanie krzyżowe, VOCAL i tomograficzna > diagnostyka wielowarstwowa 3D XI... Link Zgłoś
tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 09:15 zamknięty Myślę , że wystarczy napisać do doktora Wiechecia na pocztę gazetową . I na pewno coś poradzi . Link Zgłoś
magi781 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 16:11 zamknięty Hej!zamierzam zrobić badanie 4 lub 3 d genetyczne. Myslałam o Ultramedice ale skoro piszecie, ze odszedł najlepszy specjalista to chyba mija się z celem badanie i wywalanie kasy w błoto ( niemałej kasy). Czy wiecie gdzie przyjmuje dr Wiecheć??? Możecie dać jakieś namiary na niego ( mail, tel itp). Bardzo mi zależy na tym badaniu i na żetelnym wyniku. Link Zgłoś
tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:09 zamknięty Przesyłam post dr Wiechecia . Jak również adres gazetowy . Można napisać , doktor Wiecheć odpisuje na posty . Ultramedica Kraków: jakość badań???????????????? Autor: marcin_wiechec1 Data: 15.09.06, 14:40 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- SZANOWNE PANIE, PRAGNE POINFORMOWAć WSZYSTKIE PANIE, żE TREśCI ODNOśNIE BADAń USG W CIążY ORAZ BADAń NARZąDU RODNEGO, KTóRE ZNAJDZIECIE NA STRONIE www.ultramedica.pl Są WYKORZYSTYWANE BEZ MOJEJ ZGODY. Są ONE REZULTATEM MOJEJ KILKUMIESIęCZNEJ PRACY, I W żADEN SPOSóB NIE PRZEKłąDAJą SIę NA OBECNą OFERTę PRACOWNI W ZAKRESIE POłOZNICTWA I GINEKOLOGII. DZIęKUJę WSZYSTKIM PANIOM, KTóRE PISAłY NA MóJ TEMAT ZA MIłE SłOWA. DLATEGO POZWALAM SOBIE UMIEśCIć Tą INFORMACJę. Z POWAżANIEM MARCIN WIECHEć Link Zgłoś
zuzka78 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:17 zamknięty Mój dentysta mówił mi w środę, że dr Wiecheć wyjechał do USA (sam się do niego z żoną wybierał), ale nie wiem, ile w tym jest prawdy... Link Zgłoś
tosia66 Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 17.09.06, 21:46 zamknięty Wrócił z USA . Jest w Krakowie . Link Zgłoś
kjabunia Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 28.11.06, 18:12 zamknięty Dr Wiecheć przyjmuje w Fertility Clinic, przy Szczepańskiej 3. Cena usg "genetycznego" to ok 200 zł. Nie wiem czy to jest 3D czy 4D.. Przyjmuje tam 2x w tygodniu, na pewno w piatki, Pozdrawiam Link Zgłoś
algaj Re: Ultramedica Kraków odwolali mi USG 02.01.07, 11:53 zamknięty Czy po odejściu dr Wiechecia z Ultramedici zrobie gdzies w Krakowie profesjonalne USG 4D? Bo w Fertility Clinic niestety takiego nie wykonuja... Link Zgłoś