Dodaj do ulubionych

Szpital Bielański poród 2016

12.07.16, 14:49
Witam,
Właśnie zdecydowałam się na poród w Szpitalu Bielańskim, czy są jakieś mamy które mogą mi co nieco przybliżyć swoje doznania?
Obserwuj wątek
    • orzeszek_laskowy Re: Szpital Bielański poród 2016 14.07.16, 14:23
      Ja też chętnie się dowiem jak wygląda poród SN i cc, jaka opieka w trakcie i po porodzie? Jaka położoną warto wykupić, co zabrać do szpitala,itd?
    • cocacolaola Re: Szpital Bielański poród 2016 19.07.16, 15:05
      Ja w przyszlym tygodniu zaczynam szkołę rodzenia, więc może dowiem się czegoś więcej
    • kiddy Re: Szpital Bielański poród 2016 21.07.16, 21:41
      Dołączam do pytania. Jestem ciekawa, czy jest lepiej czy gorzej niż w 2013.
    • olka31mama Re: Szpital Bielański poród 2016 10.01.17, 02:29
      Rodzilam w 2010 i 2014 to mogę powiedzieć że między porodem a porodem była różnica, w 2014 inne podejście do pacjenta, trafiłam na zmianę dyżurów. Mimo to zawsze ktoś przy mnie był i położne super, bałam się że bez znieczulenia i jak później szycie będzie a położna do mnie: jakie szycie dziewczyno kto ci tak powiedział, ty po porodzie to biegać zaraz będziesz
      I jak powiedziała tak było. Poród z ochroną krocza, dziecko ponad 3 kg, we dwie mi pomagały sugerowały jak oddychać żeby usmierzyc ból, pomagało aż byłam zdziwiona. Poród szybki bo od przyjazdu do szpitala nie minęła godzina. Po porodzie mimo braku miejsca na oddziale zostałam.na sali porodowej, panie przychodziły pytaly się czy coś pomóc czy coś przeciwbólowego podać. Jak dla mnie super nie mogę nic złego powiedzieć.
      Po 3 miesiącach z dzieckiem wylądowalismy na oddziale pediatrii to pielęgniarki z powołania nocą po cichutku w pólmroku robiły dzieciom zastrzyki, mierzyly temperaturę itd. Co nie można powiedzieć tego o innym "super" szpitalu dziecięcym
      • umzak Re: Szpital Bielański poród 2016 09.09.18, 22:47
        Podbija temat. Czy ktoś ostatnio urodził w Bielańskim? Na stronie brak nawet informacji o wymaganej wyprawkę.
        • smety_zycia Re: Szpital Bielański poród 2016 04.10.18, 19:46
          Byłam dziś w Bielańskim na ktg, poprosiłam panią w rejestracji o listę do wyprawki i dała mi ją bez problemu. Na karteczce są:
          DLA MAMY:
          -2 koszule rozpinane
          -szlafrok
          -1 paczka pieluch po porodzie
          -kapcie (2 pod prysznic)
          -przybory kosmetyczne
          -ściągaczka do pokarmu
          -2 ręczniki
          -biustonosz dla matek karmiących
          -wkładki na piersi (chyba chodzi o te wkładki laktacyjne)
          -dokumenty
          -grupa krwi (ORYGINAŁ)
          -książeczka ciązy
          -badania USG
          -wynik badania GBS lub wymaz z kanału szyjki

DLA DZIECKA:
          -2 komplety ubranek (body, śpioszki, czapki, rękawiczki, skarpetki)
          -rożek lub kocyk
          -mokre chusteczki
          -spirytus (Octenisept)
          -gaziki
          -krem do pupy (np. Linomag)
          -pampersy

PIĘĆ WAŻNYCH PUNKTÓW DO ZAPAMIĘTANIA:
          1. Skurcze (regularne co 10-15 min. po teście w kąpieli)
          2. Krwawienie
          3. Ruchy dziecka (brak lub gwałtowne)
          4. Wody płodowe (odpływają lub sączą się)
          5. Intuicja

Jak już urodzę to napiszę czy wszystko z tej listy się przydało smile.
          • umzak Re: Szpital Bielański poród 2016 05.10.18, 09:13
            Serdecznie dziękuję smile
          • smety_zycia Re: Szpital Bielański poród 2016 11.10.18, 12:44
            Oprócz tego co na liście to miałam ze sobą:
            -podkłady poporodowe 60-90 - szpital zapewnia jedynie ligninę... ;/
            -sztućce i kubek
            -warto mieć własny papier toaletowy i ręcznik papierowy (jakąś małą rolkę) - nie zostawiać w łazience, bo niestety jak jakaś pani zapomni to sobie "pożycza"...
            -butelka z dziubkiem do picia i generalnie zgrzewka wody to mało, bo każą pić bardzo dużo.....
            Dla dziecka wzięłam jeszcze smoczek awaryjnie (na szczęście się nie przydał), pieluszki tetrowe x 2 i dwie paczki mokrych chusteczek. Z powyższej listy nie miałam laktatora, nie był mi potrzebny, ale na oddziale mają kilka i w razie czego "pożyczają" dziewczynom i można działać smile

Na 3-dniowy pobyt generalnie starcza, a w razie przedłużenia trzeba dowozić (czasami dziewczyny siedzą tam na prawdę długo)
            Położne bardzo pomocne i miłe, cierpliwie odpowiadają na pytania i tłumaczą wszystko, chociaż jak wiadomo zależy dużo od tego jaka zmiana się trafi. Obchód ginekologiczny i pediatryczny też bardzo miły i bez problemów. Jeśli chodzi o czystość to w tygodniu sprzątają na bieżąco (tzn. codziennie kosz-2-3 razy i podłogi raz), natomiast na weekendzie to masakra jakaś - ledwo kosz raz dziennie zabrała kobieta....
            • umzak Re: Szpital Bielański poród 2016 11.10.18, 17:29
              podkładów , aż tyle było Ci potrzeba ??? ja zapakowałam tylko 20 , ale mam w domu jeszcze 40. A wody naszykowałam 1 butelkę. Ale wodę każę mezowi dowieżć po porodzie
              • smety_zycia Re: Szpital Bielański poród 2016 14.10.18, 11:56
                60x90 to rozmiar podkładu na łóżko, w szpitalu starczyło mi 4, w paczce jest 5 smile
                • umzak Re: Szpital Bielański poród 2016 14.10.18, 20:04
                  moje mają 35 x 19 cm
                  • umzak Re: Szpital Bielański poród 2016 14.10.18, 20:16
                    Radzisz kupić większe ?
                    • smety_zycia Re: Szpital Bielański poród 2016 02.11.18, 10:33
                      To zależy co potrzebujesz, większe dają pewność, że nawet jak się obrócisz, przesunięta to i tak będzie to pod tyłkiem 😉

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka